Carajillo is een bijzonder kopje Spaanse koffie met brandy

Een Carajillo is een bijzonder Spaans kopje espresso met brandy rumwhiskeyorujo  of "picardía"

Carajillo is een bijzonder kopje Spaanse koffie met brandy. De oorsprong van de Carajillo gaat terug naar de onafhankelijkheidsoorlog, dit was zo rond het einde van de negentiende eeuw in Cuba. De Spaanse soldaten konden hier wel een beetje moed gebruiken, en dronken zich moed in " coraje "  met koffie en rum en zo zou de de corajillo ontstaan zijn. Tegenwoordig beter bekend als carajillo.

CARAJILLO - EEN BIJZONDER STERK SPAANS KOPJE KOFFIE

Voor die niet weten wat carajillo is? carajillo is een typisch sterk Spaans kopje koffie, met een flinke scheut rum of brandy. Tegenwoordig drinken sommigen het ook met whiskey, of een andere soort sterke drank. Maar ik vindt een carajillo met een heerlijke brandy niet al teveel maar ook niet te weinig en heet moet de sterke koffie zijn, dan als man de brandy erbij giet dan is deze op de juiste temperatuur om te drinken. En juist dat laatste kan in Spanje soms een klein probleempje zijn, dus zeg ik een paar keer dat hij goed warm moet zijn.

Booking.com

Hier een ander verhaal over het ontstaan van de Carajillo

Er was een tijd waar de Spanjaarden niet alleen voetbal prijzen hebben gewonnen maar ook veroverden de Spanjaarden landen zoals Cuba bijvoorbeeld.

En volgens deze legende is de Carajillo hier ontstaan. De Spanjaarden dronken sterke Spaanse koffie en hier werdt nog eens een flinke scheut Cubaanse Rum erbij gegoten. Bij het nemen van de eerste slokken moet iemand geroepen hebben "carajo". Deze sterke koffie die nog meer pit kreeg door toevoeging van alcohol. Om dat te drinken was er veel moed voor nodig. Courage in het Engels. Misschien was het toeval misschien ook niet, maar deze koffie werd natuurlijk alleen gedronken door echte mannen, ruige mannen, soldaten, ordinaire mannen. Mannen met veel moed.

 

En als je in Spanje bent, kan het zo maar gebeuren dat s'morgens iemand aan de bar een carajillo ziet drinken. Die heeft misschien wel veel moed nodig om thuis te komen wie weet het.

 

"Keep calm and drink a Carajillo"

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant