De mooiste bezienswaardigheden van het Spaanse eiland Tenerife

Informatie » van de autonome regio Canarische eilanden » Reisimpressies van Tenerife » met de mooiste bezienswaardigheden van Tenerife


Canarische eilanden » Het Canarische eiland Tenerife met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar het eiland Tenerife . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over het Spaanse eiland Tenerife  voor je verzameld. Het Canarische Eiland Tenerife is het grootste eiland van deze Spaanse eilanden groep en ligt in de Atlantische Oceaan rond de 400 kilometer voor Marokko en is misschien wel het meest gevarieerde eiland van de Canarische eilanden samen vormen ze de “comunidades autonomas Islas Canarias”


HET SPAANSE EILAND TENERIFA Beleef Spanje

De oorsprong van de naam Tenerife

De naam het eiland Tenerife komt uit de taal van de oerinwoners de Guanchen en betekent gewoon de 'witte berg'. Deze naam komt voort van de Pico del Teide, deze 3718 meter hoge vulkaan berg is gelijktijdig de hoogste berg van Spanje, ligt centraal van het eiland en staat in het nationale park. De top is regelmatig bedekt met sneeuw,  zodoende de naam'Witte berg'. 

 

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden

De hoofdstad van dit Canarische eiland is Santa Cruz de Tenerife deze stad heeft een zowel een haven voor vracht- en cruiseschepen en is gelijktijdig een doorvoerhaven voor de andere Canarische eilanden. 

 

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van  het eiland Tenerife,  Santa Cruz de Tenerife heeft een beduidende haven voor vracht- en cruiseschepen en is gelijktijdig een doorvoerhaven voor de andere  eilanden van de Canarische eilanden. 


Booking.com

Verkeer en vervoer

Tenerife beschikt over twee vliegvelden. Teweten:

Luchthaven Tenerife Zuid (TFS), genoemd als 'La Reina Sofia aeropuerto' en wordt gebruikt voor internationale vluchten.

Luchthaven Tenerife Noord (TFN), beter bekend als Los Rodeos,voor binnenlandse vluchten en voor vluchten tussen de Canarische eilanden onderling.

Dit vliegveld ligt, zoals de naam al aangeeft, in het noorden van Tenerife. Het ligt in het binnenland, vlak bij San Cristóbal de La Laguna en de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

 

Weer en Klimaat

Het eiland Tenerifa heeft dankzij haar ligging heerlijke gelijkmatig temperaturen in de winter rond 19°  en in de zomermaanden rond de  25°C. in de winter kan het s'nachts rond 14° en in zomer rond 21° graden zijn. Het eiland Tenerife noemt man ook wel het eiland van de eeuwige lente.

Het noordelijk deel van Tenerife is vaker bewolkt en ok regent het meer als in het zuiden van Tenerifa. De neerslag in dit deel  ligt over het jaar gerekend  jaar rond de 150 mm in het zuidoosten (Arona) tot ongeveer 900 mm in het noordwesten van het eiland. het kan het op Tenerife in de zomermaanden soms ook wel meer dan 35° worden de hete lucht uit de westelijke Sahara komt. Deze  oostzuid oostelijke wind is dan sterk en brengt veel zand mee. De inwoners noemen dit de Calima. De Natuur op Tenerifa

Het eiland Tenerifa heeft hoge bergformaties die van het noordoosten van het eiland tot aan het zuidwesten van het eiland. Het noordelijke en westelijke deel van Tenerife heeft vruchtbare begroeide valleien met uitgestrekte bananenplantages. Het woeste en ruige landschap van Las Cañadas heeft veel weg van dat van de maan. Tenerife heeft, op een paar uitzonderingen na, zwarte lavastranden.

 

De Cultuur op het eiland

De belangrijkste feesten voor de eilandbewoners is het carnaval en het Romeria, zeg maar  "oogstfeest" betekent, met zijn Baile de Mago, ofwel boerendans. De Romeria wordt eigenlijk alleen in het noorden gevierd, door jong en oud en dat allemaal in lokale klederdracht.

 

Sporten op Tenerifa

Er zijn op Tenerife tal van watersporten te beoefenen, waaronder het windsurfen. Bij de bekende windsurf spot El Medano worden ieder jaar de wereldkampioenschappen gehouden door de professionals op dit gebied. De omstandigheden zijn goed door de wind. Daarnaast zijn er als gevolg van de bergen talloze mogelijkheden om verschillende vormen van de klimsport te beoefenen.

 

Wandelen

Tenerife heeft honderden gemarkeerde wandelpaden die je zowel alleen individueel als met begeleiding kan begaan. Zeker het dorp Vilaflor, wat op een hoogte van 1500 m ligt,  vind je goede en mooie mogelijkheden voor wandelingen. Ongeveer het helft van Tenerife is beschermd natuurgebied. Zoals het nationaal park van de Teide, het dennenbos van La Esperanza en het gebergte van Anaga.Dolfijnen en walvissen

Tussen de eilanden Tenerife van La Gomera, leeft een kolonie van Indische grienden, maar ook dolfijnen en zelfs walvissen tref je hier aan. Dagelijks kun je van uit de Los Cristianos, Puerto Colon, Puerto Santiago, Costa Adeje en Los Gigantes trouwens deze havens liggen allemaal in het zuiden deze dieren spotten. Het kan zomaar voorkomen dat de dieren heel dicht langs de boten zwemmen.

 

De stranden van Tenerife

Costa Adeje - Een mooi moderne badplaats  Aangelegd in 1990 Je vindt er leuke en mooie winkels en een prachtig zandstrand. 

Playa de las Américas - Dit is de grootste badplaats van Tenerife. Veel massatoerisme 

Puerto de la Cruz - De badplaats Puerto de la Cruz ligt in het noorden van Tenerife.  

 

BezienswaardighedenDe gastronomie op Tenerifa

De keuken op Tenerife heeft, vooral in de toeristische centra, een groot aanbod. Onder de traditionele specialiteiten is het grootste aanbod de papas arrugadas, de mojos rojo en verde (sausjes van pepers of koriander), verschillende soorten honing en zeevruchten. Van alle producten uit de Canarische keuken is gofio de voornaamste. Dit bestaat onder andere uit geroosterde tarwebloem. In Tenerife bestaat een grote kaastraditie afkomstig van de inheemse bevolking, die om in haar culinaire behoeften te voorzien grotendeels aangewezen was op geiten en schapen. Wat de wijnbouw op de Canarische Eilanden betreft, komt de meeste wijn van Tenerife.

 

Aanraders tijdens een vakantie op Tenerife

Aanraders tijdens een vakantie op Tenerife ? Ga shoppen in de hoofdstad Santa Cruz, beleef een hoop waterplezier in Siam Park (het grootste waterpark van Europa) of geniet van het uitzicht vanaf de berg Punta del Hidalgo. Uiteraard mag ook een bezoek aan Nationaal Park Teide niet ontbreken. Hier vind je de grootste vulkaan van het eiland en tevens het hoogste punt van heel Spanje. En wist je dat je op Tenerife ook piramides vindt? Aan de oostkant van Tenerife vind je de Piramides van Güímar.

Bron: Wikipedia


Wat kunnen we ondernemen op Tenerife?