Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Het ongelooflijke mooie eiland La Graciosa


HET ONGELOOFLIJKE MOOIE EILAND LA GRACIOSA

Een reis naar het eiland Graciosa, van dit Canarisch eiland zul je met stomheid geslagen zijn. Alle Canarische Eilanden hebben een grote schoonheid maar dit eiland Graciosa is minder populair dan de eilanden Tenerife of Gran Canaria. Daarom mag je de kans niet missen om dit eiland kennen te leren het is een ongelooflijk mooi eiland dat je zeker tijdens een van je volgende vakanties moet gaan bezoeken en je zult zeker terugkeren naar dit paradijselijke eiland.

La Grciosa – Foto: Mackedwars

We kunnen niet zeggen dat het paradijselijke eiland waarnaar we verwijzen de grootste is in omvang, in feite heeft het slechts 29 km² en slechts twee steden: Caleta del Sebo (hoofdstad van het eiland) en Pedro Barba, maar zijn schoonheid is zo mooi dat juist omdat het zo klein is lijkt het alsof je in een klein paradijs bent.

Booking.com

We verwijzen, hoe kan het ook anders, naar het eiland La Graciosa, dat ook het dunst bevolkt is met 737 inwoners (gegevens van 2019), zodat behalve de stedelijke centra die bewoond zijn, de rest van het eiland Nationaal Erfgoed is, en het beheer ervan is toegewezen aan het Autonome Organisme van Nationale Parken, naast dat het deel uitmaakt van het Natuurpark van de Chinijo Archipel, een van de drie beschermde zeegebieden van de Canarische Eilanden en ook een toevluchtsoord is voor talrijke zeevogels.

Om het te vinden, moeten we naar het noorden van Lanzarote gaan, waarvan het wordt gescheiden door een strook zee die de rivier wordt genoemd. Daaromheen heeft het ook de eilandjes Montaña Clara, Roque del Este, Roque del Oeste en Alegranza, waarmee het de Chinijo-archipel vormt. archipel.

Hoe kom je bij La Graciosa

Als je wilt ontsnappen naar het paradijselijke eiland La Graciosa, waarvan je moet weten dat het van vulkanische oorsprong is, net als de rest van de Canarische archipel, kun je naar Lanzarote reizen (je hebt directe vluchten vanuit Madrid of Barcelona of vanuit een ander Canarische Eilanden) en eenmaal daar moet je de veerboot nemen die vertrekt vanuit de haven van Órzola.

 

Wat te doen in La Graciosa

Naast het bezoeken van de rotsachtige en ruige kustlijn, is La Graciosa een eiland dat opvalt door zijn stranden zoals Playa de las Conchas, Montaña Amarilla, dat opvalt door zijn kleuren, het strand van El Salado en La Cocina. Andere stranden op het eiland La Graciosa die opvallen zijn Playa la Francesa, Lambra en Pedro Barba.

De waarheid is dat er buiten de stranden weinig anders te doen is op een eiland dat zo extreem klein is, maar laat je hierdoor niet in de war brengen. Wat je gaat zien als je aankomt in La Graciosa zijn foto’s zonder vervuiling, ongerepte natuur, de eerder genoemde stranden met turquoise wateren en wit zand, dorre landschappen en nauwelijks bewoond. Iets dat moeilijk te geloven is, maar dat bestaat en dat een van de beste ervaringen van je leven kan zijn.

 

La Graciosa op de fiets

Aan de andere kant, als je echt wilt genieten en beter wilt leren kennen La Graciosa, raden we je aan om het op de fiets te verkennen. Het eiland onderscheidt zich door praktisch al het vlakke terrein, zodat het zeer aangenaam is om alle hoeken te ontdekken op een fiets die je zonder problemen kunt huren.

De routes zijn goed bewegwijzerd en je mag de gemarkeerde paden niet verlaten om schade aan de natuur te voorkomen.

Wandelen in La Graciosa

En als je liever wandelt, zijn er vier routes op het eiland die door een gebied lopen dat wordt gedomineerd door dorre vulkanische landschappen. Elk van hen neemt je mee naar paradijselijke stranden en andere interessante plekken op het eiland die elke bezoeker zeker zullen bekoren. Een nachtwandeling bij zonsondergang is een onvergetelijke ervaring.

 

Wat te eten in La Graciosa

Verse vis is de specialiteit van dit kleine Atlantische eiland. Er zijn ook andere producten uit de Canarische keuken zoals gerimpelde aardappelen, kleine geroosterde aardappelen met mojo picón, de saus die de Canarische Eilanden het meest onderscheidt.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRACIOSA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: kdiario.com
WAT GAAN WE ONDERNEMEN OP HET EILAND LA GRACIOS

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :