Een ongelooflijke mooie wandelroute in Valencia


EEN ONGELOOFLIJKE MOOIE WANDELROUTE IN VALENCIA

Een ongelooflijke mooie wandelroute in Valencia, een wandelroute door in de rotsen uitgehouwen tunnels en een Romeins aquaduct. De tour voert ons langs uitzichtpunten en ravijnen van indrukwekkende schoonheid.

VAKANTIE IN SEVILLA BETEKENT : HISTORIE, ARCHITECTUUR EN HEERLIJK ETEN

Een van de meest indrukwekkende wandelroutes die we in de provincie Valencia kunnen doen is de Peña Cortada . Langs deze prachtige route gaan we niet alleen door smalle tunnels die in de rotsen zijn uitgehouwen, maar ook door een Romeins aquaduct. Dit alles, omgeven door de meest ongelooflijke natuur .

Booking.com

De Sendero de la Peña Cortada is een van de favoriete excursies om te doen in de omgeving, aangezien de moeilijkheidsgraad gemiddeld tot laag is, maar de schoonheid van de landschappen is enorm. De volledige route heeft een lengte van ongeveer 8 kilometer , heen en terug, dus in ongeveer 3 uur te doen.

We starten de route in de gemeente Calles en volgen de aanwijzingen die ons naar onze bestemming leiden. Al snel komen we bij een bord dat een omweg aangeeft naar het uitzichtpunt Torre Castro en als we besluiten naar boven te gaan, duurt de tijd ongeveer 90 minuten. De route gaat verder en het ravijn waar we doorheen lopen wordt steeds smaller.

EEN ONGELOOFLIJKE MOOIE WANDELROUTE IN VALENCIA

Dit gedeelte, uitgerust met vangrails en een hangbrug, leidt ons door de kloof naar een uitkijkpunt waar we alle beklimmingen en het prachtige landschap om ons heen kunnen zien. Kort daarna gaan we de tunnels in van een oud viaduct dat in de rots zelf is uitgehouwen en waar het water ooit stroomde.

 

Als we ze verlaten, komen we bij de Peña Cortada , een snede die met kracht van een houweel in de rots is gemaakt met een lengte van 50 meter, 25 meter hoog en een breedte van 2 meter. Als we het verlaten, hebben we het

indrukwekkende Romeinse aquaduct bereikt , dat we door het bovenste gedeelte kunnen oversteken. Deze constructie bestaat uit drie bogen op verspringende pilaren en is ongeveer 36 meter lang en ongeveer 30 meter hoog.

 

Hoe kom je in Calles

De reis tussen de stad Valencia en de stad Calles duurt rond de 52 minuten en gaat via de CV-35

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 20minutos.esTekst: Beatriz Pérez

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :