De mooiste straat van Spanje ligt in Sevilla volgens UNESCO


de mooiste straat van Spanje ligt  in de provincie Sevilla 

Volgens de UNESCO ligt de mooiste straat van Spanje in de provincie Sevilla en binnen Europa staat deze straat op de tweede plaats

Volgens de UNESCO ligt de mooiste straat van Spanje in de provincie Sevilla en binnen Europa staat deze straat op de tweede plaats. Deze straat ligt in de gemeente Osuna. Dit stadje valt op door haar prachtige erfgoed en haar skyline wordt beheerst door de kerken. Het historische centrum van het stadje Osuna is uitgeroepen tot ‘Conjunto Histórico Artístico’ in het Nederlands zou het betekenen zoiets als Historische plaats van de monumentenzorg of geschiedkundige plaats, en is in Andalusië het best bewaarde.

DE MOOISTE STRAAT VAN SPANJE LIGT  IN DE PROVINCIE SEVILLA 

De mooiste straat van Spanje en op een na mooiste van Europa is te vinden in de provincie Sevilla, om precies te zijn in de gemeente Osuna. Dit dorp valt op door het waardevol erfgoed met een skyline die wordt gedomineerd door de kerk.

Booking.com

Het historische centrum, is uitgeroepen tot ‘Conjunto Histórico Artístico’, is een van de best bewaarde in heel Andalusië en verbergt een prachtige schat: de mooiste straat van Spanje volgens UNESCO.

Door de straten van Osuna lopen is als een wandeling door de geschiedenis . In de stad zijn nog steeds Romeinse overblijfselen, zoals de necropolis en een deel van het theater, en uit het moslimtijdperk behoudt het de naam ‘Osona’ of ‘Oxuna’. Al in de 16e eeuw werd de stad het centrum van de regio.

 

In het dorp zijn tien kerken, vijf kloosters, vier hermitages, een arena en een casino bezoeken. Zonder twee grote monumenten te vergeten die tijdens de Renaissance zijn gebouwd: de honderdjarige universiteitsschool en de collegiale kerk van Osuna.

 

Maar Osuna heeft nog een andere verborgen schat, de spectaculaire Calle San Pedro straat. Deze is door UNESCO uitgeroepen tot de mooiste van heel Spanje en de tweede van Europa. 

De Calle San Pedro wordt geflankeerd door luxueuze oude herenhuizen en paleizen waardoor het als het ware een openluchtmuseum is geworden. De opvallendste zijn het paleis van de Markies van la Gomera, het Cepeda-paleis en de Cilla del Cabildo.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ANDALUSIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :