Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Bar El Rinconcillo de oudste Bar van Sevilla (1670)


BAR EL RINCONCILLO DE OUDSTE BAR VAN SEVILLA (1670)

Proef de typische gastronomie van Sevilla in een unieke en bijzondere omgeving. Geniet van een reis terug in de tijd, ga naar het diepste en meest traditionele Sevilla.

Bar, restaurant El Rinconcillo, wat zoiets betekend als 'het hoekje' is gelegen in het centrum in de wijk Santa CatalinaDe muren van El Rinconcillo hebben al vier eeuwen lang verschillende generaties voorbij zien komen en behouden nog steeds de essentie van het traditionele Sevilla. Geniet van een reis terug in de tijd, ga naar het diepste en meest traditionele Sevilla.

BAR EL RINCONCILLO DE OUDSTE BAR VAN SEVILLA

El Rinconcillo, bestaat sinds 1670, heeft de titel van oudste bar in Sevilla. Het was in 1858 toen de familie De Rueda, de huidige eigenaar, het huis aan de Geronastraat 40 kocht, dat al jaren dienst deed als herberg.

Met de aankoop van het huis aan de Calle Alhóndiga nº 2 in 1897 werd samen met het huis in Gerona El Rinconcillo geboren met de huidige indeling, zodat het oude huis gerespecteerd wordt als taverne en het nieuwe gedeelte gebruikt wordt als kruidenierswinkel . 

Booking.com

Dit was het geval tot de jaren zestig, toen kruidenierswinkels begonnen te verdwijnen en alles achterbleef zoals de taverne die het tegenwoordig kent.

De familie De Rueda heeft generatie na generatie de essentie bewaard van El Rinconcillo, dat de meest bekende plaats van Sevilla is geworden en waarvoor het lijkt alsof er geen eeuwen zijn verstreken.

KLASSIEKE ANDALUSISCHE -DECOR TRADITIONELE SEVILLAANSE CHARME

El Rinconcillo koestert zijn voorouderlijke versieringen, die na meer dan 300 jaar bewaard zijn gebleven en bezoekers van over de hele wereld versteld doen staan.

 

Op de benedenverdieping kunt u genieten van een heerlijke tapa of een aangename wijn, terwijl u het glas laat rusten op het mahoniehouten aanrechtblad of op een van de vaten die is omgevormd tot nachtkastje, typisch Andalusisch, of zittend aan een van de marmeren tafels met houten stoelen. en natuurlijk enea. 

 

De sfeer wordt verrijkt met zijn gebeeldhouwde planken vol oude flessen, zijn patio met verlichting, Tarifa-aardewerken vloeren in het grootste gebied en hydrauliek in de rest, de muren van Arabische bakstenen muur en de wandtapijten op de betegelde muren. 18e en 19e eeuw, een klassieker van deze folkloristische bar.

BAR EL RINCONCILLO DE OUDSTE BAR VAN SEVILLA (1670)

Naast de karakteristieke decoratie brengen de obers de traditie van deze plek over met de gewoonte om de rekeningen met krijt op de mahoniehouten bar te schrijven alsof het een schoolbord is, waarop elke rekening wordt gewist en omgedraaid terug. om te beginnen.

 

Omhoog, op de tweede verdieping is de restaurantlounge, die doorgaat met de esthetiek die kenmerkend is voor dit unieke etablissement: statige ruimtes met bakstenen muren, Andalusisch metselwerk, smeedijzeren lampen en kleurrijke ramen, typisch voor Sevilliaanse huizen.

Bar El Rinconcillo beschikt over een goede bodega. probeer ook eens dit typische drankje een Manzanilla sherry. Proost!

 

WIST JE DAT…

HET WERDT GEOPEND TOEN CARLOS II IN SPANJE REGEERDE? SINDS DIEN HEBBEN 15 KONINGEN EN VIER DYNASTIES DE TROON OVERGEGAAN : OOSTENRIJK, BONAPARTE, SAVOY EN BOURBON.

 

Adres

Calle Gerona 40 

Iglesia de Santa Catalina

41003 Sevilla, Spanje (Casco Antiguo)

Telefoon:  +34 628 15 09 95  

Website: http://www.elrinconcillo.es 

E-mail:  reservas@elrinconcillo.es

 

     

    ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

    SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

    WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

    MISSCHIEN OOK INTERESSANT :