Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Vind je Kerstmis vieren in Spanje leuker?


Is kerst in Spanje leuker als in je thuisland?

Vind je Kerstmis vieren in Spanje leuker? Veel Nederlanders en Belgen zijn met de Kerst niet in hun thuisland maar vieren kerst in Spanje.Velen gaan naar Spanje vanwege de zon, en anderen weer om de Kerst gekte te  ontkomen maar er zijn ook mensen die hebben niets met de Kerst. 

Vind je Kerstmis vieren in Spanje leuker? - Beleef Spanje

Met de kerst in Spanje

Maar hoe vier jij de Kerst in Spanje in plaats van in je thuisland en hoe denk jij over de Spaanse kerst? Woon je in Spanje dan is het natuurlijk vrij normaal dat je de Kerst hier in Spanje viert, al hoewel er ook veel die de Kerst in Nederland of België vieren om bij de familie te zijn.

Booking.com

Maar er is ook een groep mensen die juist naar Spanje gaan. Dat kan zijn omdat ze geen zin hebben in al dat Kerst gedoe of maar het kan ook zijn dat ze helemaal geen zin hebben om Kerst te vieren. Velen gaan naar Spanje om lekker van het zonnetje en de heerlijke temperaturen te genieten zoals bv. aan de Costa BlancaCosta del Sol,  Murcia of op de Canarische Eilanden.

Maar als je toch de Kerst viert en dat doet in Spanje dan is dat toch weer anders dan in eigen land. Zo is de belangrijkste avond de Nochebuena op 24 december met het Kerstdiner en op Kerstdag 25 december met de lunch. Een tweede Kerstdag kent men in Spanje niet (behalve in verschillende regio’s) dus de Kerst is korter … maar ook weer langer want de Kerstperiode in Spanje gaat tot na Driekoningen op 6 januari met daar tussenin Noche Vieja ofwel Oudejaarsavond en Nieuwjaar

 

Ook de gewoontes en gebruiken zijn anders en de vraag is of je daar als buitenlander aan meedoet of niet? Met andere woorden, is de Kerst in Spanje vieren leuker en gezelliger dan in Nederland of België of niet. Wat is jouw mening over deKerst in Spanje.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :