Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Floración de Cieza het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia


FLORACIÓN DE CIEZA’ IN MURCIA, IS EEN FEEST DAT GEVIERD WORDT ALS DE PERZIKBOMEN IN BLOEI!

Het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia - Floración de Cieza

Floración de Cieza’ in Murcia is een feest dat gevierd wordt als de perzikbomen in bloei staan.  Floración de Cieza vindt plaats tussen 24 februari en 19 maart, met veel activiteiten en rondleidingen.

Floración de Cieza’ in Murcia, is een feest dat gevierd wordt als de perzikbomen in bloei!

Maar het mooie weer heeft ervoor gezorgd dat de perziken al aan het bloeien zijn waardoor de velden in Murcia prachtig roze gekleurd zijn. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

 

De ‘Floración de Cieza’ vindt plaats tussen eind februari en eind maart. Als de perziken bloeien zijn  de velden in de provincie Murcia prachtig roze gekleurd. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

Booking.com

Zelfs de boeren in de Murcia regio zijn elk jaar weer verbaasd over de schoonheid van de bloeiende perzik boomgaarden. In principe vindt deze bloei plaats tussen 22 februari en 22 maart maar aangezien dit afhankelijk is van de natuur zijn deze data niet te voorspellen. De bloei is dan ook eerder begonnen dit jaar en de bloeiende perzikbomen zijn al te bewonderen.

 

Elke fruitboom speelt een rol in de natuurlijke kleurrijke wereld zoals de bloeiende amandelbomen, abrikozenbomen, kersenbomen, pruimen … en de hoofdpersoon in Murcia: de perzikboom. De perzikbloesem is onmiskenbaar want deze heeft een roze tint met lila en soms rode kleuren die de bloesem onderscheidt van andere boombloemen.]

 

Tussen 22 februari en 22 maart zijn er verschillende activiteiten in de omgeving van Cieza waaronder speciale routes waar de gidsen tekst en uitleg geven over de bloeiende perzikbomen en de mooiste plaatsen laten zien. Meer informatie over routes is HIER te lezen.

  Het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MURCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MURCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :