Floración de Cieza het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia

Floración de Cieza het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia. Het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia - "Floración de Cieza Floración de Cieza" in Murcia. Floración de Cieza vindt plaats tussen eind februari tot en met eind maart,, met veel activiteiten en rondleidingen.

Floración de Cieza’ in Murcia, is een feest dat gevierd wordt als de perzikbomen in bloei!

Maar het mooie weer heeft ervoor gezorgd dat de perziken al aan het bloeien zijn waardoor de velden in Murcia prachtig roze gekleurd zijn. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

 

De ‘Floración de Cieza’ vindt plaats tussen eind februari en eind maart. Als de perziken bloeien zijn  de velden in de provincie Murcia prachtig roze gekleurd. Het is een feest van kleur en aroma waar fotografen, families, toeristen en natuurliefhebbers vanuit heel Spanje op af komen.

Booking.com

Zo kunnen de lokale bevolking en bezoekers deelnemen aan rondleidingen door de bloeiende velden, excursies, fotowedstrijden, wandelingen, nautische afdalingen over de rivier de Segura, concerten, gastronomische evenementen en nog veel meer verrassingen.

 

De Cieza-perzik is internationaal bekend en is de grootste perzikproducent van Europa, met meer dan 330.000 ton aan producten en 1.400 hectare aan teelt.

De textuur, kleur, geur en natuurlijk de smaak maken deze lekkernij, die van juni tot augustus wordt verzameld, onmiskenbaar.

Maanden voordat de eerste vruchten beginnen te ontkiemen, ruikt Cieza al naar perzik en samen met het wit van abrikozen en pruimen vormen de roze bloemen van perziken een prachtig lentetapijt.

 

Zelfs de boeren in de Murcia regio zijn elk jaar weer verbaasd over de schoonheid van de bloeiende perzik boomgaarden. In principe vindt deze bloei plaats tussen 16 februari tot en met 10 maart, maar aangezien dit afhankelijk is van de natuur zijn deze data niet te voorspellen. De bloei is dan ook eerder begonnen dit jaar en de bloeiende perzikbomen zijn al te bewonderen.

Elke fruitboom speelt een rol in de natuurlijke kleurrijke wereld zoals de bloeiende amandelbomen, abrikozenbomen, kersenbomen, pruimen … en de hoofdpersoon in Murcia: de perzikboom. De perzikbloesem is onmiskenbaar want deze heeft een roze tint met lila en soms rode kleuren die de bloesem onderscheidt van andere boombloemen.]

 

Tussen 16 februari tot en met 10 maart, zijn er verschillende activiteiten in de omgeving van Cieza waaronder speciale routes waar de gidsen tekst en uitleg geven over de bloeiende perzikbomen en de mooiste plaatsen laten zien. Meer informatie over routes is HIER te lezen.

  Het feest van de bloeiende perzikbomen in Murcia

Route 1 - Cieza-bloei + Ricote-vallei (van 9.00 tot 14.00 uur): vertrekt vanuit Cieza en stop bij tal van bezienswaardigheden en uitkijkpunten, zoals de Huerta de Ojós, Azúd, de Mirador del Alto de la Bayona, de moestuin van Villanueva del Río Segura en het grote rijnrad van Abarán. Het omvat ook een picknick en een bezoek aan het Cieza Peach Interpretation Center.

 

Route 2 - (van 10 tot 14 uur): inclusief een gastronomische proeverij in Restaurante Jardines de Villanueva.

Route 3 - Cieza Experience bloeien (van 11 tot 14 uur): begint ook vanuit de gemeente en maakt een rondleiding door het bloeiende landschap en eindigt in het interpretatiecentrum.

Route 4 - Bloeibus ( Bloei van Cieza Experience(van 9.00 tot 14.00 uur): alleen op 2, 3, 9 en 10 maart.

Route 5 - Bloeibus ( Bloei van Cieza Experience (11 tot 14 uur): alleen op 2, 3, 9 en 10 maart.

 

Je kunt ook kiezen voor de wandelroute (10 tot 13 uur) die te voet door het landschap van het gebied loopt, of de bloeiende zonsondergang (van 16 tot 19 uur). Alle routes worden uitgevoerd met een gespecialiseerde gids op reservering en worden uitgevoerd met een eigen voertuig, met uitzondering van de bus- en wandelroutes.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MURCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MURCIA?

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :