PATIOS DE CORDOBA BLOEMENFEEST

Patios de Córdoba het Bloemenfeest in Córdoba vindt vanaf 2 tot  en met  zondag 14 mei plaats

De Patios de Córdoba vinden dit jaar tussen 2 en 14 mei plaats. Dit Andalusische bloemenfestijn hier kun je genieten van prachtige creaties en mooie patio’s in Córdoba. 

PATIOS DE CORDOBA BLOEMENFEEST

Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

Booking.com

De Patio’s de Córdoba wedstrijden vinden plaats in de wijk Alcázar Viejo, gelegen tussen het oude fort Alcázar en de kerk San Basilio. Er worden echter ook patio’s met bloemen aangekleed in de wijken Santa Marina, San Lorenzo en Magdalena. Ook rondom de beroemde mezquita en kathedraal worden patio’s aangekleed met bloemen partijen waarbij er enkele zeer mooie te vinden zijn rond het Palacio de Viana.

  Het bloemenfestijn

  Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met honderden tot duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

   

  In 2023 is het alweer het negende jaar dat de Patios de Córdoba gevierd wordt als een Unesco cultureel erfgoed. Het bloemenfeest werd in 2020 vanwege de recent uitgebroken pandemie afgelast terwijl de 2021-versie alleen virtueel te bezoeken was. Maar van 2 tot en met 14 mei zal het centrum van Córdoba weer zoals vanouds gedurende 12 dagen versierd zijn met bloemen.

  De Fiesta de los Patios wordt, zoals elke editie, aangevuld met het Festival de los Patios , dat een muzikaal tintje zal geven aan de bezoekers en en ook flamenco zal in deze wijken van de stad te bewonderen zijn. Er zullen tien concerten zijn, vier in het Casa de las Campanas, vier in La Corredera, één in Fátima en één op het Matías Prats-plein (Zoco). Bovendien kunnen bezoekers tot 31 mei genieten van de Flor en Vida- tentoonstelling in het Fosforito Flamenco Center, terwijl het Cruzando el Río-festival op 5 en 6 mei wordt gehouden. 

   

  ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

  SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

  Bron:  Spanje Vandaag
  WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

  MISSCHIEN OOK INTERESSANT