Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Gezondheid en wellness op Gran Canaria


GEZONDHEID EN WELLNESS OP GRAN CANARIA

Gran Canaria een eiland met mooi weer, middenin de oceaan, om te onthaasten, verzorgd te worden en je goed te voelen.

Het Heerlijk Uitrusten is al tientallen jaren geleden ontdekt. In het midden van de 19e eeuw ontdekten Engelse reizigers op weg naar Kaapstad bijna per toeval het eiland met de beste winters van Europa.

Een eiland met perfecte microklimaten voor langere verblijven en om uit te rusten, te herstellen, aanvallen of pijn te verlichten of om gewoon in een langzamere versnelling te leven. Een eiland met mooi weer, middenin de oceaan, om te onthaasten, verzorgd te worden en je goed te voelen.

GEZONDHEID EN WELLNESS OP GRAN CANARIA

In de tweede helft van de negentiende eeuw kwam Gran Canaria op als een belangrijke bestemming voor gezondheidstoerisme. Reizigers uit allerlei Europese steden kwamen naar het eiland op zoek naar het goede klimaat dat bijna twaalf maanden per jaar heerst. Europeanen uit alle windstreken namen medicinale baden in de oude en statige kuuroorden van Azuaje en Berrazales. Dat was in de negentiende eeuw.

Booking.com

Maar het Heerlijk Uitrusten past zich aan de tijden aan. De ondernemende Italiaan Eduardo Filiputti hernieuwde de formule in de twintigste eeuw met zijn gezondheidscentrum in de duinen van Maspalomas. Zijn spa in de duinen was een centrum voor lichttherapie waar de weldadige effecten van zon en zand werden toegepast. Dat was in de zestiger jaren.

De formule voor het Heerlijk Uitrusten op Gran Canaria wordt nog steeds verbeterd. Want het eiland ontwikkelt steeds weer nieuwe mogelijkheden voor een heerlijke gezondheidsvakantie. Anderhalve eeuw na de opening van de eerste kuuroorden vindt u op het eiland een grote keuze aan spa & wellness, medische specialisten en de nieuwste schoonheids- en gezondheidsbehandelingen.

GEZONDHEID EN WELLNESS OP GRAN CANARIA

Gran Canaria biedt naast de jarenlange ervaring als gezondheidsbestemming met de modernste spa's en centra voor talasotherapie, ook een zacht klimaat en een zee aan stranden. De centra worden ondersteund door een groot aantal professionals op het gebied van gezondheid en schoonheid, en er is een breed aanbod in de particuliere medische sector.

Bron:  Gran Canaria

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN OP GRAN CANARIA

Misschien ook interessant :