Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

PASSEIG DE GRÀCIA: HET HART VAN BARCELONA


PASSEIG DE GRÀCIA

HET HART VAN BARCELONA

Als je ooit in Barcelona bent geweest, heb je de Passeig de Gràcia gezien. Het is het  hart van de stad en een van de drukste en meest kosmopolitische straten. Langs deze 1,3 kilometer lange laan heerst 24 uur per dag drukte. Het is ook bekend bij de lokale bevolking als de rijkste straat van Barcelona, maar ook bij de lokale bevolking als de rijkste straat van Barcelona, ​​omdat het de duurste winkels, hotels en restaurants heeft. Evenzo is het huren van een kantoor, winkel of flat hier alleen voor de hogere klasse!  Dus, wat is het verhaal achter deze beroemde laan? Bent u klaar voor een reis met ons.

Als je ooit in Barcelona bent geweest, heb je de Passeig de Gràcia gezien. Het is het hart van de stad en een van de drukste en meest kosmopolitische straten. Langs deze 1,3 kilometer lange laan heerst 24 uur per dag drukte. Het is ook bekend bij de lokal

Hoe het allemaal begon 

Kun je je zelfs voorstellen dat deze brede, prachtige straat ooit slechts een onverharde weg was die door boeren werd gebruikt om van Barcelona naar Gràcia te gaan, toen twee verschillende dorpen? Het had zelfs een andere naam, Camí de Jesús, wat Jezus 'weg betekent. Als een zeer katholieke stad in die tijd hadden alle straten religieuze namen. Vanwege een zeer liberaal urbanisatieproject in 1824, werd de laan verbreed tot 42 meter en werd het een populaire plek voor de rijke en invloedrijke mensen van Barcelona om te komen met hun indrukwekkende paarden en paardenkoetsen. 

Booking.com

Toch  was de Passeig niet zo luxe als we die nu zien. Integendeel, het was heel duidelijk. In 1906 ontwierp een plaatselijke architect genaamd Pere Falqués i Urpí de prachtige banken en ornamenten waarvan we vandaag de dag nog steeds kunnen genieten terwijl we door de winkels  snuffelen . Met deze trendy verandering werd de straat de meest trendy plek om gezien te worden in Barcelona. 

 

Modernisme 

Toen het modernisme in de mode kwam, was Passeig de Gràcia een van de eerste plaatsen om deze nieuwe kunststijl over te nemen. De beroemdste modernistische architecten hebben geweldige, magische gebouwen ontworpen. Een van de bekendste hiervan was Antoni Gaudí, een genie en zo'n creatieve geest. Josep Batlló, een rijke zakenman in de textielindustrie, kocht de Casa Batlló en gaf Gaudí vrije uitloop om vrijwel alles te doen wat hij wilde met het huis. Hij wilde pronken en opvallen in wat toen een extreem competitieve straat was. 

U zult waarschijnlijk enkele van Gaudí´s andere kunstwerken kennen, zoals La Pedrera (Casa Milà) en, natuurlijk, een van de meest bezochte monumenten in Spanje, de Sagrada Familia. 

 

Evolutie 

Sinds de Art Noveau-periode is Barcelona niet gestopt met evolueren en uitbreiden. De buurten werden groter, Barcelona werd groter en groter en er kwamen steeds meer mensen uit verschillende regio's van Spanje en niet alleen. In de afgelopen jaren werd Passeig de Gràcia de meest luxueuze avenue van Barcelona met de komst van luxe winkels, vijfsterrenhotels en verschillende restaurants met Michelin-sterren. 

Als je naar Barcelona komt, zorg er dan voor dat je een paar uur de tijd neemt om gewoon langs Passeig de Gracia te lopen en alle details te bekijken. De architectuur, de kunst, de geschiedenis, de traditie - je hebt alles in deze ene straat. Dus waar wacht je op? Barcelona is een must op ieders bucketlist. Ontdek waarom Barcelona de meest bezochte stad van Spanje is en een van de meest bezochte steden ter wereld is! 

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Renfe
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :