Museo Automovilístico de Málaga - Automuseum


MUSEO AUTOMOVILÍSTICO DE MÁLAGA - AUTOMUSEUM

Een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad Málaga is wel het Automuseum in Málaga. Dit is een prachtige auto en mode museum en behoord wel tot één van de mooiste en leukste bezienswaardigheden van de stad Málaga in Andalusië.

LAS RAMBLAS IN BARCELONA

Dit automuseum in de stad Málaga ligt westelijk van het historisch centrum, vlakbij het strand in de Avenida Sor Teresa Prat hier vind je het mooie en imposant gebouw met patio deze voormalige gerestaureerde tabaksfabriek uit 1923, in dit zelfde gebouw vind je het Russisch staatsmuseum Málaga.

In Museo Automovilístico de Málaga  vind je een mooie privé-verzameling van kledingmagnaat Joao Magalhaes.

Booking.com

In dit museum is een privé-collectie auto’s van Joao Magalhaes en hij verzamelt alles wat hem persoonlijk aanspreekt. Het mooie aan deze collectie auto’s is dat er ook aandacht is aan mode uit deze gelijke periode dus een museum voor haar én hem dus. 

Er staan bij alle auto’s twee informatiebordjes de een geeft info over de auto en het andere bordje over de over de getoonde kleding en dit staat in het Spaans en in het Engels. Ook op via het Internet is zeer goede info te vinden zo staat er bij elke auto een QR-code als je dit scant dan kun je op YouTube het totale plaatje zien. 

Museo Automovilístico de Málaga heeft in totaal 95 auto's deze zijn verdeelt over één verdieping en alle auto's zijn rijklaar op vier na, ook kunnen deze auto’s gehuurd worden voor bijzondere gelegenheden.

 

In het automuseum vinden ook evenementen plaats zoals: modeshows, productlanceringen, Filmfestival van Málaga en de jaarlijkse Museumnacht en natuurlijk is dit ook ook de ontmoetingsplaats voor de oldimer liefhebber.

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10.00 uur t/m 19.00 uur.

 

Openbaar vervoer

Buslijn 16, 15 en 3 vanaf Alameda Principal - uitstappen bij Avenida la Paloma
Het is ongeveer 5 minuten lopen vanaf de bushalte, loop in zuidelijke richting.

 

Met eigen auto

GPS coordinaten 36.699616, -4.439595

Parkeren op het museumterrein is gratis.

 

Entree

€ 7,50 

Studenten en 65 + betalen € 5,50. 

Tot 3 jaar gratis


Adres

Museo Automovilistico de Málaga 

Avenida Sor Teresa Prat 15

29003 Málaga
Website: Automuseum Málaga

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant: