Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


PLAZA DE LA MERCED in de stad MÁLAGA

Plaza de la Merced, Ontdek en Beleef een van de mooiste en leukste pleinen in de stad Málaga. Het oude en historisch centrum van de stad Málaga kent vele leuke en gezellige pleintjes waar je lekker in de schaduw van een lekker koel drankje kunt genieten en de mooie gebouwen die vaak deze pleinen omgeven kunt bewonderen. Een van de meest bekende pleinen is- Het plein van Plaza de la Merced.

Plaza de la Merced in Malaga

Plaza de la Merced is een openbaar plein in de wijk La Merced in het centrum van Málaga , Spanje .

Het plein maakt al deel uit van de stad sinds de Romeinse tijd van Málaga, en doet al sinds de vijftiende eeuw dienst als stadsmarkt. Als we vanaf het park langs de Alcazabillas-straat omhoog gaan, vinden we Plaza de la Merced, een plein dat, behalve dat het nu beroemd is omdat Pablo Picasso in een van zijn huizen werd geboren.

Booking.com

Plaza de la Merced is altijd een van de favoriete plekken is geweest voor mensen uit Malaga om te wandelen, samen te komen, of zoals in het geval van kinderen, te spelen en de duiven te voeren die ook deel uitmaken van de charme van dit plein. Laten we niet vergeten dat Picasso zijn jeugd doorbracht met spelen op dat plein, vandaar dat de duiven van het begin tot het einde een emblematisch teken van zijn werk zijn.

Het plein werd in andere tijden ook Plaza del Mercado genoemd, evenals Plaza de Riego, ter nagedachtenis aan de liberale generaal van de 19e eeuw.

 

Het plein, hoewel twee keer gerenoveerd, heeft nog steeds zijn negentiende-eeuwse uitstraling en heeft verschillende gebouwen van gerenommeerde architectuur zoals de nummers 9-10. Het oudste op het plein met 18e-eeuwse gevels is nummer 12, een gebouw uit 1883 met een glazen galerij op de bovenste verdieping. Ook de nummers 15-20, die bekend staan als de Casas de Campos, waar Pablo Picasso in 1881 werd geboren en waar tegenwoordig de Picasso Foundation is gevestigd.

 

Geschiedenis

Sinds Rome was het gebied dat nu bekend staat als Plaza de la Merced, zoals het nu is, een open openbare ruimte.

Tijdens de Arabische heerschappij van de stad viel het plein buiten de stadsmuur van de stad en bevond het zich in de buurt van de ingang la Puerta de Granada waardoor Ferdinand en Isabel in 1487 binnenkwamen toen ze de stad hadden veroverd. 

 

In de 15e eeuw deed het plein dienst als openbare markt. Om deze reden heette het voorheen Plaza del Mercado (Marktplein). 

 

In 1507 arriveerden Mercedarische broeders op het plein en verwierven een stuk grond waarop ze een kerk bouwden, het plein dankt zijn naam aan de monnikenorde. De tempel stond daar tot 1931. 

 

In de jaren 1820 werd het Plaza Riego genoemd naar de generaal Riego die in een gebouw op de Plaza had gewoond.

 

Monumento a Torrijos 

Monumento a Torrijos ( Monument voor Torrijos ) is een 19e-eeuws monument in het midden van het plein. De Spaanse architect Rafael Mitjana ontwierp het monument ter ere van generaal José María Torrijos en 48 van zijn metgezellen die op bevel van Ferdinand VII werden doodgeschoten. De basis van het monument herbergt de overblijfselen van de mannen. 

 

Picasso standbeeld 

Het standbeeld werd gebouwd door Francisco López Hernández en geïnstalleerd in 2008. Het bronzen beeld is 1,4 meter hoog en stelt Picasso voor zittend op een marmeren bank die aantekeningen maakt met een potlood. Het beeld neemt een deel van een bank in beslag, zodat bezoekers ernaast kunnen zitten. 

Casa Natal de Picasso 

Op nummer 15 van het plein staat het huis waarin Pablo Picasso werd geboren. Het huis doet nu dienst als museum en het gebouw is het hoofdkwartier van de Pablo Ruiz Picasso Foundation

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MALAGA NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :