Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Een route door Spaanse middeleeuwse dorpen en steden


EEN ROUTE DOOR SPAANSE MIDDELEEUWSE DORPEN EN STEDEN

Ontdek en beleef de middeleeuwse steden en dorpen van Spanje

Hier stellen we je een route in Spanje voor die origineel en onconventioneel is, maar zeer interessant en aantrekkelijk, en die de Spaanse middeleeuwse steden en dorpen laten zien. Deze middeleeuwse dorpen en steden route gaat van Baskenland naar  Extremadura . De hele route beslaat bijna 1.500 kilometer en doorkruist Spanje van het noorden naar het zuidwesten. 

EEN ROUTE DOOR SPAANSE MIDDELEEUWSE DORPEN EN STEDEN

Foto: Spain.info

Hier heb je de kans om Spanje te ontdekken en te beleven vanaf de oevers van de Cantabrische Zee tot de prachtige landelijke gebieden in het binnenland, en geniet van de natuurlijke en culturele diversiteit van het land. Tijdens je tour kom je Langs steden en dorpen met een prachtig erfgoed en monumenten die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven. Je zult genieten van hun middeleeuwse sfeer.

Booking.com

De volledige route bestaat uit zeven etappes. Je kunt ze allemaal afleggen of de etappes kiezen die je het meest interesseren.

De route is ideaal om met je auto te volgen en de bestemmingen onderweg zijn zeker een bezoek waard. De  geschiedenis is duidelijk te ontdekken en te zien in de straten, die zijn omzoomd met middeleeuwse paleizen, kerken, kloosters en kastelen. 

Kom we bezoeken eerst het Baskenland ,het plaatsje  Hondarribia ( Guipúzcoa ), direct aan de Baskische kust . Je kunt onder andere genieten van de maritieme sfeer, de nabijgelegen stranden en de internationaal bekende gastronomie . In dezelfde regio, maar nu landinwaarts in de provincie Álava , vind je Laguardia . Maak een stop om door de oude stad te slenteren en proef de lokale wijn met de internationaal prestigieuze Rioja Alavesa, opgenomen in de gecontroleerde oorsprongsbenaming.

CANAL DE CASTILLA-ROUTE

Foto: Spain.info

Op slechts 60 kilometer afstand ligt de plaats Estella o Lizarra . In deze stad in Navarra kom je waarschijnlijk pelgrims tegen, alleen of in groepjes, met een rugzak op de rug. Wees niet verbaasd. De pelgrimsroute Camino de Santiago loopt hier doorheen. Het is de eerste Europese culturele route en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

De route gaat nu door de regio Castilië. Eerst naar Almazán , in Castilië en Leon , met de rivier de Duero en zijn enorme landerijen. Literaire routes in Castilië-La Mancha . In Sigüenza Guadalajara )  hier kun je ontdekken hoe het leven was tijdens de middeleeuwen. Bijna duizend jaar geleden trok El Cid Campeador, een legendarische held uit de Spaanse geschiedenis, door deze stad.

Verder naar het zuiden, in Consuegra , in de provincie Toledo , kun je onder andere de windmolens zien die doen denken aan de denkbeeldige reuzen uit het verhaal van Don Quichot, de onsterfelijke schepping van schrijver Miguel de Cervantes.

Je keert nu terug naar Castilië en León, maar dit keer naar Ciudad Rodrigo ( Salamanca ), waar in de 16e eeuw talloze religieuze gebouwen, paleizen en herenhuizen werden gebouwd.

De route eindigt in de regio Extremadura , in de stad Jerez de los Caballeros Badajoz ). Ze liggen heel dicht bij een andere, zeer aan te bevelen route, de Zilverroute , die van zuid naar noord door Spanje loopt.

Er is veel te zien, vind je niet? Geniet van dit culturele avontuur in Spanje. In elk van deze steden maak je een spannende reis terug naar de middeleeuwen, leer je over hun geschiedenis en tradities en bewonder je het platteland dat hen omringt. En als je niet de kans krijgt om ze allemaal te bezoeken, maak je geen zorgen, er is altijd een volgende keer.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :