Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Klimaat en temperaturen Canarische Eilanden


Het Klimaat en temperaturen op de Spaanse Canarische Eilanden

Hoe is het Klimaat en wat zijn de temperaturen op Canarische Eilanden. Wil je dit jaar een van de eilanden van de Canarische eilanden gaan bezoeken? Dan wil je natuurlijk wel eens weten wat is het verschil van het klimaat en wat zijn de temperaturen van deze verschillende eilanden. Het is zeker handig om te weten welk eiland het beste bij jou past

HET KLIMAAT EN TEMPERATUREN OP DE SPAANSE CANARISCHE EILANDEN

De Canarische eilanden liggen zoals je weet voor de westkust van Afrika waardoor het klimaat afwijkend is van het vasteland van Spanje. Dit houdt in dat het in de winter gemiddeld warmer is dan op het vasteland en in de zomer juist minder heet.

De Canarische Eilanden hebben meer dan 3000 uur zonlicht per jaar en zelfs 4800 uur daglicht, waardoor de eilanden het zonnigste deel van Europa zijn, met de grootste hoeveelheid daglicht. In de onderstaande grafieken zie je in één oogopslag de gemiddelde temperatuur van een aantal populaire Canarische eilanden.

Booking.com

Met deze informatie heb je meteen een duidelijk beeld wat de beste maanden zijn voor je zonvakantie op de Canarische Eilanden.

 

De Canarische eilanden liggen zoals je weet voor de westkust van Afrika waardoor het klimaat afwijkend is van het vasteland van Spanje. Dit houdt in dat het in de winter gemiddeld warmer is dan op het vasteland en in de zomer juist minder heet.

 

De Canarische Eilanden hebben meer dan 3000 uur zonlicht per jaar en zelfs 4800 uur daglicht, waardoor de eilanden het zonnigste deel van Europa zijn, met de grootste hoeveelheid daglicht. 

Wat voor klimaat kan ik verwachten op Canarische Eilanden tijdens de wintermaanden?

Zonder enige twijfel zijn de Canarische Eilanden de beste winterzon bestemming van Europa. Vanwege de ligging ten westen van het Marokkaanse vasteland zijn de winters hier milder dan in de rest van Europa en is het een groot deel van de winter heerlijk vertoeven op de eilanden.

 

Van november tot maart zijn de temperaturen slechts een paar graden koeler en is het nog steeds aangenaam warm. Niet zo gek dus dat de winter een van de drukste seizoenen is.

 

Het kan voorkomen dat het weer wordt verstoord door de invloed van een Atlantische depressie met neerslag en wind als gevolg. Over het algemeen heeft het noordoosten van de eilanden meer last van neerslag terwijl het zuiden droog en zonnig weer houdt.

Wat is de beste reistijd voor Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, tegenover het zuiden van het Spaanse vasteland en dicht bij de westkust van Noord-Afrika.

Door de zuidelijke ligging, op dezelfde breedtegraad als de Sahara, is het in de wintermaanden veel warmer dan op het vasteland van Spanje. In de zomerperiode zijn de eilanden meestal koeler met aangename temperaturen rond de 24 graden en gemiddeld 8 tot 9 uur zon en weinig tot geen regen.

Hiermee behoort het klimaat. van de Canarische Eilanden tot de beste van de wereld en kun je het gehele jaar door genieten van een heerlijke vakantie.

Wacht niet langer en boek een zonovergoten vakantie naar de Canarische Eilanden!

ZORG DAT JE JE REIS NAAR CANARISCHE EILANDEN NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Corendon
WAT GAAN WE ONDERNEMEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :