Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Het stadje POLLENÇA op het Spaanse eiland Mallorca

Het stadje Pollença, gelegen in het noordelijk deel van Mallorca is een rustige stad met 15.000 inwoners. Pollença ligt aan de voet van de Serra de Tramunturu en wordt ook wel de geheime stad van Mallorca genoemd. Kronkelende, hellende straatjes en huisjes met Arabische dakpannen… deze historische stad is rijk aan geschiedenis en er hangt een aangename sfeer.

HET STADJE POLLENSA OP HET SPAANSE EILAND MALLORCA

Op zondag is op de Placa Major de wekelijkse, druk bezochte markt; erg leuk om eens te bezoeken! Sluit de dag af met een drankje bij één van de vele gezellige bars rondom het plein.

Pollença ligt landinwaarts dus wil je naar het strand ga dan naar Cala Sant Vicenc of Port de Pollença. Hier vind je een lang zandstrand in een unieke, prachtige baai.

Booking.com

Terugkijken

Pollensa vindt zijn oorsprong in de Talayotische periode, meer dan 3000 jaar geleden. Net als andere nabijgelegen steden, zoals Alcudia, leed Pollensa aan talrijke wisselvalligheden, waaronder de aanval door Moorse troepen in 1550, een zware strijd tussen Moren en christenen die vandaag de dag nog steeds elk jaar plaatsvindt.

Later zou het worden bewoond door de Romeinen, die er de hoofdstad van de Balearen (Pollentia) van zouden maken en hun sporen zouden achterlaten in de vorm van constructies zoals de Romeinse brug die de stad van water voorzag, waarvan de overblijfselen nog steeds bewaard zijn gebleven .

Door de eeuwen heen zou Pollensa herhaaldelijk worden veroverd en heroverd , dus het is een stad met een zeer rijke geschiedenis en cultuur die aantrekkelijk is voor allerlei soorten kunstenaars en een echte magneet en inspiratiebron is geworden voor muzikanten en schrijvers .

Na vele jaren te hebben overleefd dankzij de teelt van producten van het land en de zee, begon Pollensa aan het begin van de 20e eeuw met zijn expansie om een van de belangrijkste toeristische bestemmingen op Mallorca te worden .

Wat te zien in Pollença

Het is een genot om door de rustige geplaveide straatjes van Pollensa te wandelen en bij elke stap vinden we historische gebouwen en ruimtes vol cultuur , evenals gezellige winkels en restaurants  waar het de moeite waard is om onderweg te stoppen.

Dit zijn enkele van de plaatsen die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Pollensa:

 

De Golgotha

Met een naam die perfect de beproeving beschrijft van het beklimmen van de 365 stenen treden die naar de top leiden, is Calvario een van de belangrijkste plaatsen om te zien in Pollensa. 

De klim naar deze kleine 18e-eeuwse kerk is vermoeiend, vooral op de heetste dagen, maar de moeite loont als je de top bereikt, want het uitzicht vanaf de tempel is spectaculair .

 

Hoofd plein

Voorgezeten door een imposante 17e-eeuwse parochiekerk , is Pollensa's Plaza Mayor een van de belangrijkste locaties van de stad, een aangename ruimte ideaal om te genieten van een kopje koffie op de rustige terrassen of om jezelf onder te dompelen in de drukte van de zondagse markt.

Haven

De haven van Pollensa is een van de belangrijkste jachthavens van Mallorca en is de ideale setting om te genieten van talloze wateractiviteiten, of om gewoon te wandelen en te genieten van een aangename maaltijd aan zee.

 

Stranden en baaien

  • De omgeving van Pollensa heeft talrijke stranden van grote schoonheid, waaronder de baai van San Vicente die de moeite waard is om te markeren .

In het havengebied zijn er enkele stadsstranden zoals de p

laya Llenaire, hoewel de meesten er de voorkeur aan geven te verdwalen in sommige hoeken van grote natuurlijke schoonheid die zich uitstrekken langs de route naar  Cabo de Formentor , zoals Cala Murta, Cala en Feliu of Cala Figuera.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Corendon

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :