Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Kathedraal van Palma op Mallorca


DE KATHEDRAAL VAN PALMA OP MALLORCA

De Kathedraal van Palma op Mallorca - Bekend als de "kathedraal van het licht" dankzij de 59 ramen en 5 roosvensters, is de kathedraal van Mallorca een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Spanje en een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Mallorca .

DE KATHEDRAAL VAN PALMA OP MALLORCA

Ook wel bekend als La Seu, is de kathedraal het meest emblematische bouwwerk op Mallorca , een architectonisch complex dat gedurende meerdere eeuwen is gebouwd om een waar kunstwerk te worden.

Bijna 800 jaar geleden gebouwd in een mediterrane gotische stijl, werd de kathedraal van Santa María de Palma de Mallorca geïnstalleerd op de plek waar voorheen de oude moskee van het eiland stond.

Op het moment van de bouw lag de kathedraal naast de zee, maar jaren later werd een uitbreiding van het land uitgevoerd dat uiteindelijk zou worden ingenomen door het Parc del Mar , een aangename ruimte met een kunstmatig meer dat de kathedraal omringt met een warm knuffel.

Booking.com

Wat te zien in de kathedraal

De kathedraal van Mallorca is een geweldige constructie en het zou mogelijk zijn om er uren van te genieten. Eenmaal binnen vindt u een van de hoogste schepen uit de gotische periode in Europa , een ruimte met een hoogte van 45 meter die alleen wordt overtroffen door het schip van de kathedraal van Beauvais, in Frankrijk.

Hier zijn enkele van de punten die de moeite waard zijn om te benadrukken tijdens het bezoek aan de kathedraal van Mallorca:

 

Groot roosvenster

Het grootste roosvenster van de kathedraal, bekend als het "Gotische Oog", heeft een diameter van bijna 14 meter en is daarmee het grootste in zijn soort. Deze dimensies projecteren een praktisch magische halo van licht op het interieur van de kathedraal en kleden de muren van de tempel met glans en kleur.

 

Portaal van El Mirador

Gelegen aan de zuidgevel van de kathedraal, wordt het gevormd door een poort van meer dan 15 meter hoog, beschouwd als een van de belangrijkste architectuurstukken van de gotische periode in Spanje.

Klokken

De kathedraal van Palma de Mallorca heeft in totaal 9 klokken van verschillende groottes en, zoals traditie, hebben ze allemaal een naam. Een van de meest opvallende klokken vanwege zijn grootte is 'N'Eloi', een stuk met een diameter van twee meter dat meer dan 4.500 kilo weegt .

 

De terrassen van de kathedraal

Als de kathedraal van Palma zijn bezoekers verrast, zowel vanwege de Majestueuze

 grote van de buitenkant als vanwege het gedetailleerde interieur, hebben de faciliteiten een troef in handen die wordt getoond bij een bezoek aan de indrukwekkende terrassen op het dak van de kathedraal .

De rondleiding door de terrassen van de kathedraal van Palma stelt u in staat om de stad van bovenaf vanuit verschillende gezichtspunten te aanschouwen en biedt een ongeëvenaard panorama.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids je bezienswaardigheden over de kathedraal en het indrukwekkende roosvenster, dat je van buitenaf kunt zien om je te verrassen met zijn monumentale afmetingen.

Het is belangrijk op te merken dat de terrassen van de kathedraal van Mallorca alleen bezocht kunnen worden tussen maart en oktober en het is noodzakelijk om een rondleiding te  boeken . Omdat het zo'n populaire activiteit is en elke dag een beperkt aantal plaatsen heeft, is het belangrijk om het bezoek van tevoren te reserveren .

Je kunt het rechtstreeks doen via deze website en deze link: 

Elk jaar zijn er twee zeer speciale dagen waarop een bezoek aan de kathedraal van Palma een echte luxe wordt. Op 2 februari en 11 november vindt de zogenaamde "achtshow" plaats , een eigenaardig lichteffect dat wordt gecreëerd wanneer de zonnestralen door het roosvenster gaan om hun licht te projecteren, waarbij twee roosvensters worden getekend in de vorm van een "acht"

 

Rondleiding door de kathedraal van Palma

De beste manier om de kathedraal van Mallorca te leren kennen, is door een rondleiding in het Spaans te boeken , op deze manier leer je de meest interessante hoeken van de kathedraal kennen en ontdek je de meest interessante verhalen en legendes over de tempel.

 

Plaats

Plaça de la Seu, s/n.

 

Schema

Van 2 november tot 31 maart : maandag tot vrijdag van 10u tot 15u15 
Van 1 april tot 31 mei : maandag tot vrijdag  van 10u tot 17u15. 
Van 1 juni tot 30 september : maandag tot vrijdag van 10u tot 18u15 
Oktober : maandag tot vrijdag van 10u tot 17u15 
Zaterdag het hele jaar door : van 10.00 tot 14.30 uur.

 

Prijs

Volwassenen: 8 € (inclusief audiogids). 
Ouder dan 65 jaar: 7€

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :