De Grotten van Drach op Mallorca

De Grotten van Drach op Mallorca gevormd met geduld als een prachtige gril van de natuur die zich uitstrekt tot 25 meter diep, zijn Mallorca's Cuevas del Drach een waar schouwspel van stalactieten en stalagmieten die opdoemen boven prachtig verlichte ondergrondse meren .

DE GROTTEN VAN DRACH OP MALLORCA

De grotten van Drach ontdekken

Met een route van meer dan 1.000 meter door de majestueuze grotten van Drach vinden we verschillende kamers van verschillende grootte waarin stalactieten en stalagmieten op een wilde en wanordelijke manier zweven om onmogelijke vormen te creëren.

Bossen, palmbomen, decoratieve elementen of dierenvormen. De gevarieerde natuurlijke formaties van de grotten bieden een bijzonder panorama, ideaal om de verbeelding van bezoekers de vrije loop te laten .

Booking.com

Ondanks de kou en vochtigheid van de ondergrond die wordt ingeademd, worden de grotten op zo'n aangename manier verlicht dat ze hun bezoekers een warme omhelzing bieden en hen omhullen met hun eindeloze tentakels van water en kalk.

Als we de talrijke kamers van de Grotten van Drach doorkruisen, vinden we verschillende meren waarin de verschillende rotsformaties in tweevoud worden weergegeven wanneer ze hun weerspiegeling ontmoeten.

Natuur en kunst

Aan het einde van de tour, wanneer het bezoek lijkt te eindigen, komt het hoogtepunt van het bezoek. Op de trappen van een vochtig theater uitgerust met de meest bijzondere decoratie, is het mogelijk om te genieten van een geweldig concert van klassieke muziek waarbij de muzikanten langzaam over het meer varen aan boord van kleine boten .

Het concert vindt plaats in een koepel die ook dienst doet als amfitheater, een ruimte die een prachtige akoestiek biedt en uitkijkt op een heel speciaal podium, het meer van Martel . Met een lengte van meer dan 100 meter en ongeveer 30 breed is het een van de langste ondergrondse meren ter wereld en ligt op zeeniveau, ongeveer 27 meter diep.

Na het concert is het mogelijk om het meer over te steken in een van de boten om te genieten van het bezoek aan de Grotten van Drach in al zijn pracht, en de tour te beëindigen in contact met een van de belangrijkste elementen van de grot, het water .

 

Een geweldig bezoek

De grotten van Drach zijn een van de belangrijkste toeristische attracties op Mallorca en het bezoek wordt aanbevolen , vooral voor degenen die niet in de gelegenheid zijn geweest om een andere grot te bezoeken.

Helaas, omdat het een van de meest bezochte plaatsen op het eiland is, wordt de ervaring enigszins vertroebeld door een  grote toestroom van publiek,  waardoor u niet kunt genieten van het bezoek zoals het verdient .

Als u een excursie naar de Grotten van Drach wilt maken, kunt u deze via internet boeken via deze link:

Plaats

Ctra De les Coves, s / n,

Porto Cristo.

 

Schema

  • Van 1 november tot 10 maart : 10.30 uur, 12.00 uur, 14.00 uur en 15.30 uur
  • Van 11 maart tot 31 oktober : 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00

 

Prijs

Volwassenen: 15 €
Kinderen van 3 tot 12 jaar: 8 €
Kinderen onder de 2 jaar: gratis toegang.

 

Dagexcursie naar de grotten van Drach

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :