Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De SÓLLER TREIN - TREN DE SÓLLER

De Tren de Sóller maakt de  aangename reis die het charmante stadje Sóller met   Palma verbindt terwijl u de de ruige Sierra de Tramontana onder ogen ziet. Tren de Sólle is een van de belangrijkste toeristische attracties van Mallorca .

DE SÓLLER TREIN - TREN DE SÓLLER Malorca

Terugkijken

Aan het begin van de 20e eeuw was Sóller een kokende stad geworden met een bloeiende industrie die alleen werd tegengehouden door de geografische isolatie veroorzaakt door de ligging tussen de bergen van de Sierra de Tramuntana.

Het vervoer van goederen en passagiers vanuit Sóller had een grote moeilijkheid omdat het in postkoetsen moest worden uitgevoerd door smalle en steile onverharde wegen die kronkelige en eindeloze wegen werden.

Booking.com

Na het uitvoeren van verschillende studies voor de installatie van het spoorwegsysteem dat Sóller met Palma zou verbinden , begonnen de werken in 1907 met het uitgraven van een tunnel van bijna 3.000 meter lang in de ingewanden van de Sierra de Alfabia, naast andere perikelen.

De Tren de Sóller werd een onstuitbaar technisch meesterwerk dat in staat was om een oneffenheid van bijna 200 meter te overwinnen in een traject van zeven kilometer, bruggen, tunnels, onmogelijke bochten en alles wat voor de boeg lag.

Na de inhuldiging van de spoorlijn werd besloten tot de aanleg van de Sóller Tram . Aanvankelijk was het bedoeld om passagiersvervoer aan te bieden, maar om het meeste uit de reizen te halen, werden enkele goederenwagons geplaatst die zowel militair materieel als verse vis uit de haven zouden vervoeren.

Een ritje met de trein!

De reis duurt rond een uur, de Tren de Sóller maakt een 27 kilometer lange tocht door het centrum van Palma voordat je verloren tussen de prachtige landschappen van het binnenland van Mallorca, het oversteken van olijfgaarden en oude boerderijen. Uit de Sierra de Tramontana en ontspan, eindigend in het charmante Puerto de Sóller.

Eenmaal in de haven is het mogelijk om aan boord van de aangename Sóller Tram te stappen om de laatste 5 kilometer van de route door de kust te maken voordat je volledig de Plaza de la Constitución induikt. Daar kunt u genieten van de charme van Sóller voordat u de tour beëindigt bij het oude art-decostation.

 

Prijzen en schema's

De vertrektijden van de Tren de Sóller variëren afhankelijk van de tijd en datum, terwijl de trein zeer frequent rijdt, met vertrek elke 30 minuten tussen 8:00 en 21:00 uur.

De trein rijdt vier of vijf retourritten per dag, de tram rijdt een halfuur dienst in de zomermaanden; een uurdienst in de wintermaanden. Het tarief voor een retour over de gehele route bedraagt 25,00 euro; een rit met de aansluitende tram is 7,00 euro 

P.S. Binnen Palma zal de Sóller-trein als tramlijn rijden.

Essentieel

De Tren de Sóller is veel meer dan een vervoermiddel , een van de belangrijkste toeristische attracties van Mallorca . Aan boord van de honderdjarige Tren de Sóller kun je een verrassend gevoel van rust voelen tijdens het verkennen van het meest onbekende deel van het eiland , dat is waarom het zijn grote populariteit heeft verdiend onder toeristen.

 

Mallorca: eilandtour met boot- en treinrit vanuit het zuiden

Verken een adembenemend landschap op een schilderachtige excursie per bus, trein, tram en boot, allemaal in één dag. Je krijgt het beste uitzicht op het prachtige kustgebergte van Mallorca vanaf land en water, terwijl je rijdt en vaart. KIJK HIER

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :