Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De STAD SÓLLER OP MALLORCA

De stad Soller op Mallorca ligt aan de noordwestkust van Mallorca. Omgeven door een majestueuze vallei van sinaasappelbomen in het hart van de Sierra de Tramontana , is Sóller een van de mooiste steden in het binnenland van Mallorca . De straten vol modernistische gebouwen ademen geschiedenis en cultuur in een gezellige en ontspannen sfeer .

DE STAD SÓLLER OP MALLORCA

Terugkijken

In het verleden werd Sóller een zeer welvarende stad dankzij de teelt van sinaasappelbomen , hoewel de groei ernstig werd vertraagd omdat het vanwege de bergen geïsoleerd was van de rest van het eiland.

 

Dit dwong een groot deel van de bevolking om naar Frankrijk te emigreren op zoek naar werk, maar toen ze met hun kleine fortuin naar het eiland terugkeerden, besloten ze huizen te bouwen in de vorm van prachtige modernistische gebouwen .

Booking.com

In 1912 werd de Sóller-trein ingehuldigd , die Palma en Sóller zou verbinden met een prachtig technisch werk, door de bergen door tunnels te kruisen via een verrassende route die uiteindelijk een van de belangrijkste toeristische attracties van Mallorca zou worden .

 

Wat te zien in Sóller

  • Plaza de la Constitución : Het hart van Sóller is de Plaza de la Constitución, een aangename ruimte die wordt gedomineerd door de imposante kerk van Sant Bartomeu waarrond verschillende cafés en restaurants met terrassen zijn verspreid .

De mythische Sóller-tramsporen lopen door het centrum van de Plaza de la Constitución en bieden een typisch ansichtkaartbeeld terwijl de trein er doorheen rijdt.

  • Can Prunera : Het Can Prunera Modernist Museum is gevestigd in een oud huis in modernistische stijl en biedt de mogelijkheid om verschillende kamers te bezoeken die perfect bewaard zijn gebleven met hun originele meubels om de high society manier van leven van het begin van de twintigste eeuw te ontdekken.
  • Station Sóller : In het oude treinstation van Sóller lijkt de tijd jaren geleden te hebben stilgestaan om een charmante ouderwetse sfeer te behouden. Het station heeft twee zalen gewijd aan tentoonstellingen van het werk van Joan Miró en Pablo Picasso .
  • Haven van Sóller : Een bezoek aan Sóller zou niet compleet zijn zonder de aangename omgeving van de haven te kennen, en er is geen betere manier om er te komen dan aan boord van de charmante Sóller-tram.

Als u Sóller eenmaal heeft leren kennen, kunt u van uw bezoek aan het gebied profiteren om de nabijgelegen stad Fornalutx te bezoeken , die terecht bekend staat als een van de mooiste steden van Spanje .

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :