Kookkunst voor gelukkige momenten


Kookkunst voor gelukkige momenten

De kookkunst van Gran Canaria is een combinatie van smaken uit diversen landen. Gran Canaria, een eiland vol cultuur en tradities. Hier op het eiland eet je een stoofpot gemaakt van het mooie weer van Gran Canaria en alle producten in deze stoofpot stammen uit de zee die het eiland omringt.

KOOKKUNST VOOR GELUKKIGE MOMENTEN

Stelt u zich voor dat u de koelkast opent en het volgende tegenkomt: Een zee van verschillende smaken die direct vanaf de zeebodem de pan induiken.

Een verzameling fruit en groente van het mooi-weer eiland. Een zoete saus waarvan het recept het resultaat is van alle verschillende culturen die het eiland hebben bezocht.

Booking.com

Als u naar Gran Canaria komt, is de 'kookkunst voor blije momenten' van het eiland beslist een aanrader. U begint dan met een van de aperitieven, die hier 'enyesques' worden genoemd. Gevolgd door een goed voorgerecht. Misschien een heldere vissoep, of een frisse waterkerssoep.

En daarna bijvoorbeeld een heerlijk stoofvisgerecht als 'vieja sancochada'. Met kleine zoute aardappeltjes, 'papas arrugadas'. Maar er zijn ook heerlijke vleesgerechten, die het perfecte excuus vormen om een wijn met de oorsprongsbenaming van Gran Canaria te drinken.

 

Om onze korte inleiding in de keuken van Gran Canaria te eindigen, raden we u een nagerecht als 'Bienmesabe' aan. Dat betekent 'smaaktmegoed' en is een zoet amandelgerecht uit het binnenland. 

 

Op Gran Canaria ziet u mensen met blije gezichten genieten van hun maaltijden. Bijvoorbeeld op de terrassen met uitzicht op zee die gezellig worden verlicht als de avond valt. Dankzij de unieke gastronomie die rijke en gevarieerde producten aanvoert van de zee die overal aanwezig is. 

En alles wordt met liefde bereid. Met een paar lepels blauwe hemel en gekruid met goed gezelschap om van al die blije momenten te genieten.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Gran canaria NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN CATALONIË?

Misschien ook interessant :