Bijzondere treinreizen door het Spaanse land


De meest fascinerende en meeslepende treinreizen in Spanje

Bijzondere mooie treinreizen door het Spaanse land - Ontdek en Beleef eens Spanje per trein, dat is echt een heel aparte beleving. Mooie treinreizen door Spanje rijk gevuld met cultuur.

Met het langste sneltreinnetwerk van Europa, maakt Spanje het mogelijk om snel en voordelig te reizen. Als u echter graag met de trein reist voor het landschap, zijn er enkele echt epische routes door bergen, de kust en het achterland. Hier is onze selectie van de beste treinreizen die je in Spanje kunt maken.

DE MEEST FASCINERENDE EN MEESLEPENDE TREINREIZEN IN SPANJE

Transcantabrico

Misschien wel de meest bekende van de Spaanse treinroutes , de Transcantabrico neemt je mee door het noordwesten van Spanje, van het bedevaartsoord Santiago de Compostela tot de voedselhoofdstad San Sebastian. Wat de Transcantabrico zo opmerkelijk maakt, is de mogelijkheid om te reizen in de Grand Luxe vijfsterren hutten met een eigen gastronomisch restaurant en entertainment aan boord in de sociale rijtuigen. Een reis op de Transcantabrico is een vakantie op zich, en er hangt naar verwachting een behoorlijk prijskaartje aan.

Booking.com

Barcelona naar Montserrat

Montserrat is een kleine bergketen op ongeveer 50 km van de Catalaanse hoofdstad en is echt opmerkelijk vanwege zijn ongewone rotsformaties. De bergketen is miljoenen jaren geleden door water uitgehouwen en herbergt ook het klooster van Montserrat. De treinrit van Barcelona naar Montserrat is relatief kort, duurt minder dan een uur, maar biedt ongelooflijke vergezichten op de berg als je vanuit de vallei nadert. Op de top wandel je over de bergtop en bewonder je de weidse uitzichten die voor je liggen.

 

Tren dels Llacs

De zogenaamde Tren dels Llacs is een rondrit met de trein die loopt van Lleida in Spanje naar Saint Girons in Frankrijk en werd voor het eerst ingehuldigd in 1929. De trein rijdt langs de rivieren Noguera Pallaressa en Segre en biedt uitzicht op de nabijgelegen bergen, vallei en waterreservoirs - vandaar de naam. Hoogtepunten zijn onder meer een aantal geweldige mogelijkheden om vogels te spotten, evenals geologische en historische locaties die onderweg kunnen worden bezocht.

Costa Verde Express

Voor het tweede jaar zal de Costa Verde Express rijden, een 6 daagse (5 nachten) luxe treinreis tussen Bilbao in Baskenland en Santiago de Compostela in Galicië. De reis gaat door de vier autonome regio’s die het zogenaamde Groene Spanje vormen, te weten Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Deze reis is te maken in mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 8 vertrekken of vice versa van Santiago de Compostela naar Bilbao met 8 vertrekken. De prijs voor deze reis is 4.000 euro per persoon met overnachting in een Suite Gran Clase compartiment. Er is ook een MINI treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 1.800 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

La Robla

Het aanbieden van een soortgelijke ervaring met de Transcantabrico maar met minder glamour - en een even gereduceerde prijs tag - La Robla is een trein ervaring over northwester Spanje, van Léon naar Bilbao in Baskenland. De vintage locomotief stopt onderweg bij verschillende bezienswaardigheden waar gasten kunnen genieten van sightseeing en traditionele maaltijden in lokale restaurants. De trein staat echter 's nachts stil, zodat passagiers goed kunnen uitrusten en 's ochtends kunnen genieten van het ontbijt met uitzicht terwijl de reis verder gaat.

 

Al Andalus

De eerste treinreis van de Al Andalus trein in Andalusië vertrekt op 9 april. Er staan van deze treinreis 10 vertrekken gepland tot en met november en ze zijn meestal snel uitverkocht. De 7 dagen (6 nachten) durende reis van Al Andalus is alleen mogelijk in april, mei, juni, september, oktober en november. Je rijdt van Sevilla naar Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda, Granada, Baeza, Úbeda, Córdoba om te eindigen in Málaga. Het traject is ook andersom te boeken, van Málaga naar Sevilla. Voor de luxe reis ben je 4.700 euro per persoon kwijt voor een Gran Clase compartiment. Nieuw in 2023 is dat de trein eindigt of start in Málaga. Meer info KLIK HIER (Engels).

 

Tren de la Fresa

Een van de meest eigenzinnige treinritten in Spanje, de Tren de la Fresa, rijdt tussen Madrid en de stad Aranjuez, beroemd om zijn sappige aardbeien of fresas in het Spaans. De trein rijdt van april tot oktober (behalve in juli en augustus) en volgt de route van de tweede Spaanse treinlijn ooit, die meer dan 160 jaar geleden werd geopend. Wat de Tren de la Fresa echt gedenkwaardig maakt, is het feit dat passagiers aardbeien te eten krijgen door treinpersoneel in 19e-eeuwse kleding voordat ze aankomen in de stad Aranjuez, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat .

 

Transcantábrico Gran Lujo

De Al Andalus is wellicht de internationaal meest bekende luxe treinreis van Renfe maar er zijn er meer. Zoals de Transcantábrico Gran Lujo die vanaf 8 mei het traject rijdt tussen San Sebastian in Baskenland naar Santiago de Compostela in Galicië en alweer 40 jaar bestaat. Deze reis duurt 8 dagen (7 nachten) en is te boeken voor april, mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 13 vertrekken. Je rijdt door Baskenland met bezoeken aan San Sebastian (startpunt), Bilbao en Carranza gevolgd door Cantabrië, Asturië en Galicië. Het traject is ook andersom te boeken, van Santiago de Compostela naar San Sebastian. De prijs per persoon is 7.500 euro voor een Suite Gran Lujo compartiment. Er is ook een MINI treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 2.650 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

 

Barcelona naar A Coruña

Als je niet wordt afgeschrikt door het idee om 12 uur in een treinzitplaats door te brengen, dan brengt de reis van Barcelona in het noordoosten naar A Coruña in het noordwesten je door enkele van de meest epische landschappen van Spanje. Beginnend aan de oevers van de Middellandse Zee, baan je een weg door het Catalaanse achterland, door de open weiden van Castilië en Léon voordat je aankomt in de groene valleien van Galicië en de Atlantische kust.

 

Costa Blanca Express

Deze treinroute , die niet langer officieel de Costa Blanca Express wordt genoemd, loopt tussen Alicante en de beruchte badplaats Benidorm. Tegenwoordig maakt de trein deel uit van het voorstedelijke spoornetwerk van Alicante en stopt hij regelmatig langs de kustlijn van de Costa Blanca. Als de gedachte om Benidorm te verkennen niet helemaal in jouw straatje past, kies dan voor de naburige stad Villajoyosa, die een meer authentieke sfeer heeft behouden.

 

Bilbao naar Santander

Als enkele van de beroemdste treinroutes van Spanje zich in het noordwesten bevinden, is dat niet verwonderlijk: Baskenland, Asturië, Cantabrië en Galicië hebben een aantal werkelijk epische landschappen, van glooiende heuvels, dramatische berglandschappen en adembenemende kustlijn. De korte treinrit tussen Bilbao en Santander biedt een fantastisch uitzicht op de Cantabrische kustlijn terwijl deze zich een weg baant door kleine vissersdorpjes.

 

Madrid naar Oviedo

Laat de Spaanse hoofdstad achter u en ga noordwaarts naar de Asturische hoofdstad Oviedo , aan de oevers van de Golf van Biskaje. Deze trein tocht voert u door het hart van Spanje en langs één van de meest indrukwekkende bergketens van het land, de Picos de Europa - zo genoemd omdat ze naar verluidt een van de eerste dingen die zeilers zou zien bij hun terugkeer naar Europa vanuit het Amerika.

Costa Verde Express

Voor het tweede jaar zal de Costa Verde Express rijden, een 6 daagse (5 nachten) luxe treinreis tussen Bilbao in Baskenland en Santiago de Compostela in Galicië. De reis gaat door de vier autonome regio’s die het zogenaamde Groene Spanje vormen, te weten Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Deze reis is te maken in mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 8 vertrekken of vice versa van Santiago de Compostela naar Bilbao met 8 vertrekken. De prijs voor deze reis is 4.000 euro per persoon met overnachting in een Suite Gran Clase compartiment. Er is ook een MINI treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 1.800 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

Ronda naar Córdoba

Als het noordwesten van Spanje wordt gekenmerkt door groene weiden en een epische kustlijn, dan is het zuiden een heel ander verhaal. Als de steden Sevilla, Córdoba en Granada beroemd zijn om hun Moorse architectuur, is het achterland de thuisbasis van de zogenaamde pueblos blancos of 'witte dorpen'. Verken de schoonheid en charme van Andalusië door de trein te nemen vanuit het bergstadje Ronda en je een weg te banen door het bergachtige dorre landschap.

 

Nuria Valley tandradbaan

De tandradbaan van de Núria-vallei loopt misschien maar 12,5 km (7,7 mijl), maar de reis beklimt ook een hoogte van 1000 m door de bergen van de Pyreneeën. De Vall de Núria is beeldschoon, met vredige meren in het midden van de berg, diverse dieren in het wild en vele soorten wilde dieren die te bewonderen zijn. De tandradbaan, ingehuldigd in 1931, is in feite de enige manier om de vallei te bereiken die de reis des te specialer maakt.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :