Route kustplaatsen regio Valencia


ROUTE LANGS DE CHARMANTSTE KUSTPLAATSEN VAN DE REGIO VALENCIA

Maak eens de route met camper of caravan langs deze charmante kustplaatsen van de regio Valencia

De route loopt door de provincie Valencia, Castellon en Alicante en we bginnen vanaf Peñíscola tot Altea, we rijden rond de 300 kilometer langs de Middellandse zee en en ontdekken en beleven onvergetelijke plaatsjes.  We gaan heerlijk genieten van zon, zee ,strand en heerlijk wandelen en genieten

En wat is een betere manier om dat te doen dan via een wegen route om maanden van zorgen en onzekerheden achter je te laten. Degene die we vandaag voorstellen, zal ons meenemen naar 300 kilometer kustlijn van de Valenciaanse Gemeenschap.

Van Peñíscola, in de provincie Castellón, tot Altea, in Alicante. Onderweg stoppen we bij enkele van de meest charmante steden aan de kust; steden die om verschillende redenen een bezoek meer dan waard zijn.

Booking.com

Strand en vestingstad Peñíscola

We beginnen de reis in Peñíscola, mogelijk een van de bekendste en mooiste steden in de provincie Castellón. Omgezet in een film en tv-ster, en een natuurlijke set voor tal van films en series, van Calabuch de Berlanga naar Game of Thrones, heeft ze gebruik gemaakt van haar toestand door het aanbieden van degenen die haar bezoek aan de Film Route. Het is zonder twijfel een originele manier om de gemeente te verkennen.

En het is dat dit kleine stadje van iets meer dan achtduizend inwoners van de Costa de Azahar veel te zien heeft. Je zult verrast zijn door zijn fantastische ommuurde oude stad, gebouwd op een rotsachtig schiereiland, bekroond door een indrukwekkend 12e-eeuws Tempeliers kasteel, en zijn middeleeuwse netwerk van steile straatjes.

ROUTE LANGS DE CHARMANTESTE KUSTPLAATSEN VAN DE REGIO VALENCIA

Laat je meeslepen en je zult curiositeiten ontdekken zoals de Bufador, een natuurlijke tunnel die in de rots is gegraven waardoor het water van de Middellandse Zee binnendringt en een verrassend gebrul veroorzaakt.

 

Benicassim

We verlaten Peñíscola en gaan naar onze volgende bestemming langs de N-340, de langste weg op het schiereiland, waarvan de route parallel aan de Middellandse Zeekust grotendeels die van de Romeinse Via Augusta volgt. Benicàssim ligt op 60 kilometer afstand en staat vooral bij de jongsten bekend om de FIB, het internationale muziekfestival.

Route langs de charmanteste kustplaatsen van de regio Valencia

Beroemd om zijn stranden, steekt een van de ovale stranden uit boven de andere: Els Terrers, begrensd door verschillende golfbrekers die het beschermen tegen stroming. Ernaast vindt je een meest fotogenieke palmboom promenade, draaide door toeristen in een geïmproviseerde vinden fotografie set.

Wat je misschien niet weet, is dat Benicàssim aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw een stad was die bezocht werd door de bourgeoisie van Valencia en Castellón, waardoor het de bijnaam “Mediterraan Biarritz” heeft gekregen. Er zijn nog een flink aantal gebouwen uit die tijd bewaard gebleven, die kunnen worden bezocht door de Ruta de las Villas te volgen.

 

Canet d’en Berenguer

We hervatten de route die ons naar Canet d’en Berenguer zal brengen, waarvan we ongeveer 60 kilometer van elkaar verwijderd zijn, al in de provincie Valencia. Gelegen aan de monding van de rivier de Palancia, ongeveer 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad, is de geschiedenis van deze stad met iets meer dan 7.000 inwoners nauw verbonden met de naburige gemeente Sagunt en zijn Romeinse oorsprong.

ROUTE LANGS DE CHARMANTESTE KUSTPLAATSEN VAN DE REGIO VALENCIA

De belangrijkste attractie is Racó de Mar, een strand met goudkleurig zand en kristalhelder water dat niet alleen als een van de beste in de gemeenschap wordt beschouwd, maar in heel Spanje. Het strekt zich uit over 1,2 kilometer en is bijna 100 meter breed. Bij uitstek vertrouwd, het is rustig en heeft allerlei diensten.

Naast het zandgebied kun je in Canet d’en Berenguer naar de vuurtoren gaan, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw aan de zuidkant van de kust, voor de kust, en een bezoek brengen aan het etnologische museum of de gotische kerk van Sant Pere Apostol. Het verblijf zou niet compleet zijn als je het niet had geprobeerd voordat je de stad verliet, het meest typische gerecht, eieren met garnalen, of een typisch Valenciaanse specialiteit zoals arròs melós (honingrijst) of met kreeft.

El Palmar

De volgende bestemming is El Palmar, ongeveer 60 kilometer naar het zuiden, een klein vissersdorpje omgeven door rijstvelden in het natuurpark Albufera. De waarheid is dat El Palmar, in wiens landschap Vicente Blasco Ibáñez werd geïnspireerd bij het schrijven van enkele van zijn romans zoals Cañas y Barro, een echte parel is op zeer korte afstand van Valencia. Dit maakt het een van de favoriete plekken voor Valencianen als het gaat om het loskoppelen van de grote stad.

El Palmar – Foto: Josep

El Palmar – Foto: Josep

Omgeven door kanalen waar vissersboten doorheen varen en andere boten die tochten rond het meer aanbieden -trouwens zeer aan te bevelen-, heeft het nog steeds enkele van de traditionele kazernes in de omgeving bewaard. Je kunt het gebied verkennen, dat een grote ecologische waarde heeft, en een rondleiding door de stad maken.

In El Palmar werd Blasco Ibáñez geïnspireerd bij het schrijven van enkele van zijn romans
Bezoek de parochiekerk van Niño Jesús del Huerto, de pier, de Hogar del Pescador en de barraca del Tío Aranda, een 19e-eeuws bouwwerk, het enige origineel dat bewaard is gebleven. Als je aan eten denkt, vergeet dan niet twee van de meest typische gerechten van de plaats: de allipebre en de traditionele Valenciaanse paella.

 

Xàbia -Javea 

De eerste stad in de provincie Alicante waar we zullen stoppen is Xàbia, honderd kilometer van El Palmar, een van de meest charmante en best bewaarde steden aan de Costa Blanca. Gelegen aan de voet van het Montgó-massief, en tussen twee kapen, -La Nao en San Antonio-, heeft het zijn persoonlijkheid behouden ondanks de uitdagingen van het toerisme.

ROUTE LANGS DE CHARMANTESTE KUSTPLAATSEN VAN DE REGIO VALENCIA

We raden je aan om door de straten te lopen. Laat je gaan en ga naar de fortkerk van San Bartolomé en de markt, voordat je aan de Route van de 15 uitzichtpunten begint. Het is een perfect bewegwijzerde route van ongeveer 30 kilometer met 15 punten waar je kunt stoppen om een ​​spectaculair uitzicht op de zee te aanschouwen. Met de auto of de fiets, jij bepaalt! Als je ervoor kiest om de reis van noord naar zuid te maken, kom je uit in La Granadella, een van de beste baaien aan de kust van Alicante, waar het gebruikelijk is om te snorkelen.

Naast watersporten kun je vanuit Xàbia tal van buitenactiviteiten ondernemen midden in de natuur, zoals wandelen in het natuurpark Montgó, waarvan de top op een heldere dag het eiland Ibiza kan onderscheiden. Op de terugweg kun je je batterijen opladen in een van de vele restaurants in het stadje, met rijst als hoofdrolspeler.

 

Altea

We verlaten Xàbia en gaan naar Altea, waarvan 35 kilometer het scheiden. Onze laatste bestemming is een pittoresk stadje met geplaveide straatjes en witgekalkte huizen gelegen in een prachtige baai aan de Costa Blanca, waarvan de originele betegelde koepels van de kerk van Nuestra Señora del Consuelo opvallen.

Una calle del casco antiguo de Altea - Angel Lozano

In Altea adem je rust en een zekere bohemien sfeer. Het is absoluut noodzakelijk om door de oude stad te lopen, vol met ambachtelijke winkels en kleine restaurants, naar de kerk te gaan, gedoopt vanwege zijn eigenaardigheid als “de koepel van de Middellandse Zee”, het klooster van de ongeschoeide karmelieten, de torens van La Galera en Bellaguarda of het Palau, een echt cultureel monument in de omgeving.

De acht kilometer kustlijn gaat ver. De stranden El Morro de Toix, Mascarat, La Olla en Cap Negret of de baaien van La Barreta en La Solsida zijn enkele van de beste plekken om te ontspannen en te genieten van een goede duik. De beste manier om de dag – en daarmee onze route langs de Valenciaanse kust – af te sluiten is met een goed diner op een van de vele plaatsen. Eet smakelijk … en fijne reizen!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Andalusië

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :