Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


HET CANARISCHE EILAND LANZAROTE

Het vulkanische eiland Lanzarote wordt ook wel Isla del Fuego of in het Nederlands Vuureiland genoemd! 

Het vulkanische eiland Lanzarote wordt ook wel Isla del Fuego of in het Nederlands Vuureiland genoemd! Het Canarische eiland Lanzarote is een Land van vulkanen met een bijzondere en bijna abstracte schoonheid. Lanzarote is een eiland van contrasten dat geniet van een eeuwige zomer die u uitnodigt om te genieten van zijn prachtige stranden die baden in de Atlantische Oceaan .

HET CANARISCHE EILAND LANZAROTE

Toerisme op Lanzarote

Eeuwen na de geboorte van het eiland, dankzij vulkanische activiteit, zou er een onstuitbare orkaan komen die zou helpen om het uiterlijk en het karakter van Lanzarote te smeden en zijn geschiedenis voor altijd te veranderen. Deze orkaan was César Manrique .

Booking.com

Lanzaroteño door geboorte en hart, zou César Manrique zich met lichaam en ziel wijden aan het retoucheren van het werk van zijn leven, Lanzarote . Zo veranderde hij langzaam maar zeker het eiland in een prachtig canvas waarin artistieke en architectonische elementen versmolten met de natuur in een pact waarin iedereen zou winnen.

De magische handen van César Manrique maakten plaats voor prachtige creaties die zouden uitgroeien tot de belangrijkste toeristische attracties van Lanzarote ; de Mirador del Río , die eruitziet als een imposant balkon naar het eiland La Graciosa , de magische Jameos del Agua , waarmee u de vulkanische buizen van het eiland kunt ontdekken, of de verrassende Cueva de los Verdes  en andere indrukwekkende ruimtes.

 

Waarom Lanzarote bezoeken?

Met een bevoorrecht klimaat dat geen plaats laat voor de winter, leeft Lanzarote ondergedompeld in een eeuwige lente , waardoor het de ideale bestemming is voor zon- en strandtoerisme op elk moment van het jaar.

Het eiland heeft 200 kilometer kustlijn met verrassende plekken als het prachtige Famara strand , het ontoegankelijke Risco strand of het stukje paradijs van het indrukwekkende Papagayo strand .

 

Afgezien van de onvergelijkbare schoonheid van de kusten, is het eiland niet alleen een mooi gezicht dat niets te vertellen heeft. Lanzarote is natuur, geschiedenis , kunst en cultuur . In de voetsporen van de tijd, vinden we een eiland vol leven dat zijn eenvoudige en gastvrije karakter heeft weten te behouden  ondanks dat het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Spanje is geworden .

Het toerisme op Lanzarote heeft een intense smaak. Het is de smaak van de levendige nuances van de heerlijke wijnen van La Geria , de kracht van de Majorero-kazen die met de hand zijn gemaakt met de melk van de eilandgeiten, of dat pittige punt dat zo kenmerkend is voor de typische saus van de Canarische Eilanden dat u zult vind in alle restaurants op het eiland de mojo picón .

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Lanzarote NOOIT VERGEET.

Wat gaan we ondernemen op Lanzarote?

Misschien ook interessant :