Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


PALOMA BENALMÁDENA PARK

Parque de la Paloma in de badplaats Benalmádena

Een van de mooiste parken en grootste parken van Europa vind je in het hart van de badplaats Benalmádena het is ook een van de leukste plaatsjes aan de Costa del Sol om met het gezin dagje er tussen uit te gaan. Deze heerlijke, pittoreske, groene oase is echte trekpleister voor jong en oud die zich hier uit kunnen leven op maar liefst 200.000 vierkante meter. Het strand ligt op wandelafstand van het park.

PALOMA BENALMÁDENA PARK

TripAdvisor heeft het park zelfs opgenomen in hun lijst met de 25 mooiste parken in Europa. Op die lijst pronkt Parque de la Paloma tussen ronkende namen als Parc Güell (Barcelona), Parque del Retiro (Madrid) of Hyde Park (Londen).

 

Parque de la Paloma

Sinds de opening van het park in 1995 is het uitgegroeid tot een van de favoriete plekken van veel malagueños. In een indrukwekkende omgeving kan je kennismaken met dieren zoals geiten, konijnen, papegaaien, duiven, honden, kippen ... Ook koppels kunnen er terecht voor een romantische wandeling. Allen daarheen dus!

Booking.com

Via vijf ingangen heb je toegang tot meerdere groene zones die je kan verkennen langs verschillende paden. Sommige paden brengen je langs de grote vijver waar het krioelt van de eenden, zwanen en schildpadden.

 

De allerkleinsten zullen zich naar hartelust kunnen uitleven op de speeltuinen. Maar dat is niet alles, want verder vind je er ook nog een minizoo, een cactuspark, een koffiebar en meerdere restaurants. Voor wie met kinderen reist en op zoek is naar activiteiten voor het hele gezin in Benalmádena is een bezoek aan het park een ware must.

 

Liefhebbers van flora en fauna en activiteiten in de buitenlucht kunnen hun hart ophalen in Parque de la Paloma. Wat flora betreft, tref je er aan ruime selectie aan bladverliezende boomsoorten aan en daarnaast ook heel wat groenblijvende soorten zoals eucalyptusbomen, palmbomen, cipressen ... Ook cactussen en vetplanten aarden er heel goed, omdat het park speciaal voor die soorten aangepast is.

 

Ook voor volwassenen is het een uitermate geschikte plek om te ontspannen. Zo worden er op vrijdag en zaterdag vaak concerten, voorleessessies voor kinderen en filmprojecties in de openlucht georganiseerd. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt in Benalmádena ook nog eens de grootste boeddhistische stoepa van Europa. 

Cactuspark

Het cactuspark in Parque de la Paloma is eigenlijk meer een tuin met een mooie collectie cactussen en vetplanten. Er is ook een monument dat "el Monumento a la Lectura y el lago" genoemd wordt (letterlijk vertaald: ''monument ter ere van de lectuur en de vijver'').

 

Een paradijs voor kinderen

De grootste attractie van Parque de la Paloma zijn zonder twijfel de dieren die van de plek een paradijs voor kinderen maken.

Wees dus niet verrast als je tijdens je siësta onder een boom enkele kippen of konijnen ziet voorbijlopen.

Vlak bij een van de speelzones voor kinderen zal je bovendien een boerderijtje met berggeiten en een grote emoe vinden.

 

Sporten in het park

La Paloma is een van de beste plekken om te lopen aan de Costa del Sol. Je kan er bovendien zo goed als nieuwe fitnesstoestellen vinden om aan je spiermassa te werken.

Voor het hele gezin is er dicht bij de vijver de mogelijkheid om een fiets met vier vielen en vier zitplaatsen te huren. De prijs die je hiervoor betaalt, is meer dan redelijk en rechtvaardigt de drie rondjes rond de vijver die je mag afleggen.

 

Cafés, restaurants en picknicks

De uitgebreide groene zones in het park lenen zich perfect tot een picknick met het hele gezin. Je kan dan bijvoorbeeld tafels, stoelen en dekens meenemen om te genieten van een gezellige avond.

Geen zin om zelf te koken? Geen probleem, want het park telt drie cafés waar je iets kan eten. Het ontbijt in het café in het hoogst gelegen deel van het park (naast de speeltuin) valt heel erg aan te raden. De service is er snel en vriendelijk. Koffie, sinaasappelsap en een sandwich kosten er slechts €3.

Mocht je zin hebben in iets fris en een potje voetbal dan moet je naar de bar tegenover het Auditorio Marina Selwo gaan. Daar hangt een rustige, aangename sfeer die perfect samengaat met drankjes als een tinto de verano of een gin-tonic.

Hoe kom je in Parque de la Paloma?

Het park is niet moeilijk te bereiken. Bovendien is er gewoonlijk voldoende parkeerruimte.

Met de wagen vanuit Málaga: via de autosnelweg A7, afslag 222 Benalmádena - Arroyo de la Miel.

 

Openbaar vervoer: 

RENFE: halte Benalmádena - Arroyo de la Miel

Busbedrijf Portillo autobuses: lijn 110 (Málaga - Benalmádena)

Portillo autobuses: lijn 120 (Torremolinos - Fuengirola)

Bussen van de stad: lijn L2, stopt aan Selwo Marina Delfinario of Molinos de Viento

Bussen van de stad: lijn L1 - Parque de la Paloma

 

Openingstijden:

De openingstijden van Parque de la Paloma hangen af van het seizoen.

Zomer: 9:00-22:00

Winter: 9:00-23:00

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Benalmádena NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan de Spaanse Costa del Sol?

Misschien ook interessant :