Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Dit Mango Michelada drankje is een heerlijk drankje voor een warme dag

De oorsprong van de naam van de michelada kent vele verhalen. De meest voorkomende is dat het een eenvoudig woordspeling is tussen een bevroren chela, maar de waarheid is dat het een van de meest geliefde en traditionele drankjes is vooral in México wordt dit veel gedronken. 


PALOMA BENALMÁDENA PARK

Door: Paola Enciso Gutiérrez


Mango Michelada is een prima drankje voor een warme- hete dag, een verfrissend drankje met alcohol waar velen van houden. De mix tussen bier en citroensap is slechts de basis van veel michelada-recepten, maar het kan in veel smaken en met verschillende ingrediënten worden gemaakt. Bij deze gelegenheid bereiden we een superrijk recept voor mango-michelada waar je dol op zult zijn.

Booking.com

Het is niet erg ingewikkeld, dus je zult geen excuses hebben om het niet op een zonnige dag te maken of om bij geroosterd vlees te drinken.

 

Ingrediënten:

1 flesje bier naar keuze
½ kopje chilipoeder
1 citroen
1 kopje mango in blokjes gesneden
½ kopje tomatensap met kruiden (CLAMATO)
zout
Worcerstershiresaus (optioneel)Bereiding:

Om te beginnen met de bereiding van de mango michelada, raden we je aan om de pot of het glas waarin je je michelada gaat serveren in de vriezer te zetten, zodat het erg koud is als het tijd is om de drank in te schenken. Meng daarna met het halve kopje tomatensap met de in blokjes gesneden mango.

Bij grote dorst kun Je natuurlijk ook gelijk een iets grotere maken


Tip:

Je kunt bevroren mango gebruiken om je biermango michelada nog verfrissender te maken.

Maak de smaakmakers klaar die je gaat gebruiken, de chilipoeder, de citroen, het zout. Als je besluit om tomatensap zonder smaakmakers te gebruiken, kun je ook Worcestershire-saus toevoegen.

Neem je pot of glas en wrijf de citroen langs de randen. Het resterende citroensap kan aan het glas worden toegevoegd.

 

Frost met chilipoeder de randen van de pot die je eerder hebt gewassen met de citroen, je kunt ook alleen met zout invriezen.Vervolgens giet je een beetje van het gemengde tomaat en mango sapmengsel in het glas.

Blijf het bier van je keuze toevoegen en meng met een lepel om de smaken te integreren.

Geniet van je rijke mango michelada, je kunt naar smaak meer in blokjes gesneden mango toevoegen om het een extra vleugje smaak te geven.

Ga je gang en bereid je eigen versie door een saus toe te voegen die je lekker vindt of door het te combineren met wat ander fruit, hoewel de mango alleen perfect is in de michelada.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Recetasgratis.net Door: Paola Enciso Gutiérrez

Wat gaan we ondernemen in Spanje

Misschien ook interessant :