Ga in Nerja eens kajakken van de Burriana Beach naar Maro

Ga in Nerja eens kajakken van de Burriana Beach naar Maro. Dit Andalusische stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat met heerlijke temperaturen die in de zomer tot 30 graden of meer kunnen bereiken. Deze levendige plaats aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje is rijk aan vele verborgen strandjes en baaien!

KAJAKKEN IN NERJA

Ook culturele bezienswaardigheden, zoals de  prachtige Balkon van Europa met talloze restaurantjes en terrassen. In de In de avond kun je de authentieke Spaanse sfeer opsnuiven in het historische centrum van Nerja waar het bruist van de gezelligheid heerlijk om door de smalle enge kronkelige straatjes te dwalen.

Booking.com

Ga in Nerja eens kajakken, je bent er omgeven met kristal helder en schoonwater, en een wilde en een ongerepte natuur, waar links en rechts watervallen naar beneden komen. Prachtige stranden en afgelegen baaitjes, en stranden die je alleen met de kajak kunt bereiken. 

Ga op ontdekkingsreis en beleef maar vooral geniet van de zeegrotten met rotswanden die diversen kleuren hebben ... ze wachten erop om door jou ontdekt te worden.

Het zelfde geld voor het onderwaterlandschap wat je alleen maar indrukwekkend kunt  noemen, hier vind je de beste duik- en snorkel mogelijkheden in de gehele regio. Nerja heet je welkom op de prachtige onontdekte kustlijn: deze mooie kustlijn zal je omver blazen maar zeker verbazen. 

Het Acantilados de Maro-Cerro Gordo Natuur park

De beste manier om deze betoverende kustlijn te ontdekken is per kajak. Over heel de kajakroute hangt een ongerepte, onontgonnen sfeer. Het grootste deel van de kustlijn - en dus ook de route - valt binnen het Acantilados de Maro-Cerro Gordo natuurpark. Het is een natuurgebied dat strikt wordt beschermd en beschikt over de beste stranden aan de kust: Playa del Canuelo, La Caleta de Maro en Las Calas del Pino. 

 

“Het Paradijs in Andalusië” 

"Je hoeft geen duizenden kilometers te reizen om het paradijs te ontdekken, het paradijs is hier, hier in onze achtertuin", zo concludeerde een recent Spaans televisieprogramma. Het programma zorgde ervoor dat de kajak route een must werd voor alle bezoekers van Nerja.  

 

Wij besloten om buiten het seizoen te gaan, aan het einde van oktober. Het was heerlijk rustig, met maar een aantal andere kajaks in het water. De omstandigheden waren perfect. Er was haast geen wind, de zee was kalm en we konden genieten van een helderblauwe lucht.

Kajakken in Nerja

Kinderen hebben hier de tijd van hun leven.

Het is geweldig om de verschillende grotten en rotsen te verkennen en de talrijke watervallen te ontdekken. Dat de kustlijn zo veel watervallen heeft is te danken aan de beekjes en rivieren van de Sierra de Almijarea die hier uitmonden in zee. Twee van de grootste en spectaculairste watervallen zijn de Cascada la Doncella en de Cascada Grande de Maro. 

 

Onze gids Manuel was fantastisch en heeft tijdens de gehele excursie de kinderen vermaakt met verhalen over zeemeerminnen en tovenaars, en het spotten van berggeiten en reigers aan de horizon. Het water was zelfs zo helder dat hij in staat was om de vissen te benoemen die onder ons in het water zwommen.  

 

Hoe kom je er?

De route begint vanaf Burriana beach. Het bedrijf dat de excursies organiseert is Educare Aventura. Het beste is om van te voren te bellen om een reservering te maken (+34 600620054). Vooral in het hoogseizoen is het aangeraden om op tijd te reserveren. 

Educare Aventura is gelegen aan het eind van Burriana beach, naast het bekende Restaurante Ayo - een geweldige plek om jezelf na het kajakken te trakteren op een heerlijke paella.

 

Gedurende de maanden juli en augustus vertrekken er dagelijks vier groepen op de volgende tijden: 10:00, 13:00, 16:00 en 18:00.

De prijzen zijn gebaseerd op de grootte van de groep, maar zijn meestal rond de 20 euro per persoon, voor kinderen is de prijs 10 euro (8-15 jaar). Kinderen onder 8 jaar mogen gratis mee. In het laagseizoen wordt er een korting van 50 procent gehanteerd. 

De excursie is inclusief veiligheidsvoorzieningen, een introductieles en gidsen. Het bedrijf biedt ook gratis snorkel uitrustingen aan. De route duur ongeveer 3-5 uur, afhankelijk van de exacte route. Je moet redelijk fit zijn. 

 

Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème en water meeneemt. Als je deelneemt met kinderen dan is het verstandig om een broodje voor onderweg mee te nemen. Voor vertrek kun je vragen om een waterdicht zakje. 

Alternatieve opties

Er is keuze uit verschillende routes. Als je ervaring hebt en je liever de omgeving op eigen houtje wilt verkennen is het mogelijk om een kano te huren en je eigen route te volgen.  

Verder zijn er nog verschillende extra opties. Het is mogelijk om te vragen naar langere kajakroutes en naar excursies waar je met een klein groepje gaat duiken in de grotten. Daarnaast is stand-up paddleboarding een populair alternatief in deze regio. 

De kajak excursie is iets dat je niet mag missen. Het paradijs bestaat inderdaad in Andalusië!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR NERJA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN NERJA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :