Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Alquézar

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 17:00

Reisindrukken van de stad Alquézar

Reisimpressies van de stad Alquézar - De stad Alquézar is een gemeente in de regio Somontano de Barbastro in de Spaanse provincie Huesca, autonome gemeenschap Aragon. Alquézar is een rijk historisch erfgoed ingelijst in een prachtige natuurlijke omgeving. Alquézar ligt in Huesca, aan de voet van de Pyreneeën, in de Sierra en Canyons of Guara Natural Park. Het ligt op ongeveer 51 kilometer van de stad Huesca.

REISINDRUKKEN VAN DE STAD ALQUÉZAR

Op een uurtje afstand van de Pyreneeën (Aínsa) ligt één van de mooiste dorpen van Spanje. Alquézar is tegen een paar hoge kliffen gebouwd en kijkt uit over een indrukwekkende kloof. Het is heerlijk verdwalen in de kleine straatjes, en ook rondom wacht heel wat natuurpracht.

Booking.com

En de stad Alquézar wordt niet alleen door ons de hemel in prijst. Volgens de Wereld toeristische organisatie was Alquézar in 2022 het beste toeristische dorp ter wereld. Een wat overdreven titel, zo denkt u misschien, maar het geeft toch een beeld van de schoonheid van het dorpje.

Het hele dorp is gebouwd rond een rotsformatie die wel met de punt van een mes lijkt te zijn uitgehouwen. Tegen de top van die rots zijn het kasteel en de kerk gebouwd, die uitkijken over de rest van het dorp. In het Middeleeuwse centrum kun je geleide wandelingen volgen, zowel overdag als ’s nachts. Die laatste gaan gepaard van een lekker glas Somontano wijn uit de regio. Je loopt er door steegjes van plein naar plein, om tot slot in het hoogste deel uit te komen en weg te dromen bij het landschap.

 

De kerk boven het dorp was een oud fort van de Moren, gesticht in de 9e eeuw. De torens en de muren van dat fort zijn nog steeds in bijzonder goede staat.

 

Alquézar ligt ook nog eens aan de rand van het natuurpark van de Sierra y los Cañones de Guara en aan de kristalheldere río Vero. Aan het dorp zelf ligt de bekende wandeling van de Pasarelas de Alquézar, een reeks van loopbruggen die je langs de rivier voeren. 

 

Het is een ideale plek voor het beoefenen van sporten zoals canyoning, wandelen, paardrijden en mountainbiken. Bovendien heeft deze stad voorbeelden van rotskunst in het Vero River Cultural Park, en ze zijn uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

Het kasteel valt ook op; de collegiale kerk van Santa María la Mayor, het meest bezochte monument in de regio, met zijn klooster van Romaanse hoofdsteden en zijn orgel. Het is ook de moeite waard om naar het Etnologisch Museum Casa Fabián te gaan, om de geschiedenis van de stad en haar regio, de Somontano, een regio met uitstekende wijnen, te begrijpen.

Over waar je kan eten hoef je je ook geen zorgen te maken. Alquézar heeft twee belangrijke pleinen. Op het eerste, wanneer je net het dorp binnenkomt, zijn een handvol restaurants en bars. Het tweede pleintje ligt in het dorp verstopt. Het is omringd door overdekte wandelgangen, en ook daar vind je een restaurantje en een bekende bakkerij.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spain.info

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :