Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Valeria

Gepubliceerd op 28 april 2022 om 07:38

reisindrukken van DE VERLOREN ROMEINSE STAD VALERIA

Reisimpressies van de verloren Romeinse stad Valeria op rond 90 kilometer van de stad Valencia

Vele Spanje-kenners, kennen of hebben wel eens  over de steden Segóbriga, Tarraco, Saguntum of Edeta gehoord. Dat waren tijdens het Romeinse Rijk op het Iberische Schiereiland een paar van de belangrijkste steden. Maar de stad Valeria is een stuk minder bekend, maar deze verloren stad heeft een paar van de bekendste en grootste bouwwerken uit die tijd

ONTDEK DE VERLOREN ROMEINSE STAD VALERIA

Beeld: Turismo de Castilla-La Mancha / website

Archeologische sites als die van Tarraco of Edeta zijn vandaag de dag drukbezochte plaatsen. Het waren bruisende centra van de Romeinse cultuur, met een belangrijke invloed op het hele Iberische Mediterrane gebied. Valeria  was een andere belangrijke Romeinse stad  in de provincie Cuenca. 

Booking.com

De stad werd gesticht gedurende de 1e eeuw Voor Christus en kende haar hoogdagen onder het Romeinse Rijk. Na de val van dat rijk verviel Valeria echter ook in decadentie, en pas sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw zijn archeologen bezig aan de herontdekking van de stad.

 

Vandaag is nog steeds slechts 7% van de gehele stad terug blootgelegd. De archeologen schatten dat de stad zich uitstrekt over in totaal zo een 26 hectare land. 

De Romeinen bouwden er onder meer 3 aquaducten om de bevolking van water te voorzien. Momenteel heeft men reeds de resten van de basiliek blootgelegd, van een indrukwekkend Romeins forum en van het grootste nymphaeum (monument met bronnen, gewijd aan de waternimfen) van het hele Romeinse Hispania.

 

De site is volledig te bezichtigen op nauwelijks 90 kilometer van de stad Valencia. Via de A3 sla je af richting Minglanilla om dan de CM211 te nemen tot in Almodóvar del Pinar. Daar volg je via de CUV7123 in de richting van Solera de Gabaldón. Je kan met de auto helemaal tot bij Valeria. Hier  vind je nog eens alle informatie op een rijtje.

ONTDEK DE VERLOREN ROMEINSE STAD VALERIA

Beeld: Turismo de Castilla-La Mancha / website

Wat gaan we ondernemen in Castilla-La Mancha ?

Misschien ook interessant :