Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


DE TOP 10 LEUKSTE EN MOOISTE uitzichtpunten VAN SPANJE

De tien mooiste, adembenemendste en spectaculairste uitzichtpunten in Spanje

De adembenemendste uitzichtpunten in Spanje - Spanje heeft veel te bieden, en niet alleen de geliefde Costa’s aan de Middellandse zee, dan Spanje betekend ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. 

Vanaf onderstaande uitzichtpunten kun je genieten van het strand, de zee, de bergen, de wijdse natuur en de prachtige vergezichten. We hebben hier enkele ‘miradores’ (uitzichtpunten) geselecteerd  maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Trouwens heb jij ze al bekeken of bezocht? Dit is mijn lijst van de meest adembenemend uitzichtpunten van Spanje.

SPROOKJESACHTIGE SPAANSE PLAATSEN

Mallorca Mirador Es Colomer

Mirador del Fito (Asturië)

Kenners spreken over het mooiste uitzichtpunt van Spanje. In dit geval is dat niet te vinden in de populaire toeristengebieden maar in het zogenaamde ‘Groene Spanje’ aan de Atlantische Oceaan in het noorden van het land. In de autonome regio Asturië is op 1.100 meter hoogte de Mirador del Fito te vinden waar je een prachtig 360 graden panoramisch vergezicht hebt van meer dan 100 km en je zowel de kust en de zee als het achterland met de bergen kunt zien.

Mirador del Fito PRM3709

Mirador del Río (Lanzarote)

Hoog op een rotspunt is in het noorden op het Canarische Eilanden de spectaculaire Mirador del Río te vinden. Zoals bijna alles wat toeristische interessant is en door de mens is aangelegd is ook deze Mirador door de architect en kunstenaar César Manrique gebouwd. Het uitzichtpunt zelf bevindt zich op 400 meter hoogte maar op de rand van een steile rots. Het uitzicht is op een heldere dag geweldig en je kunt het achtstes Canarische EIlanden La Graciosa zien liggen.

Mirador del Rio, Lanzarote

Mirador del Salto del Gitano (Extremadura)

Dit uitzichtpunt is te vinden in de provincie Cáceres ind e autonome regio Extremadura en ligt op zo’n 300 meter hoogte bovenop een enorme granieten berg en hoog boven de rivier Tajo. Als je hier van het uitzicht geniet moet je niet vreemd opkijken als je oog in oog komt te staan met overvliegende zwarte ooievaars, Egyptische gieren, normale gieren en keizerarenden.

El Salto del Gitano

Mirador de Formentor (Mallorca)

Dit uitzichtpunt is waarschijnlijk een van de meest toeristische want deze is te vinden op het drukke Balearen eiland Mallorca. De Mirador de Formentor  is het einde van de Serra de Tramuntana en is dichtbij het evenals prachtige dorp Pollença te vinden. Het uitzichtpunt vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Middellandse Zee en de steile kliffen ligt op 232 meter hoogte.  

Cabo Formentor

Mirador Parque Nacional de Aigüestortes (Lerida)

In de Catalaanse Pyreneeën bevindt zich het Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici wat op zich al meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Maar de diverse uitzichtpunten die hier te vinden zijn zorgen ervoor dat je jezelf als mens even heel erg klein zult voelen.

Estanh de Mar

Mirador de Santa Catalina (Cantabrië)

De Mirador de Santa Catalina wordt ook wel de Mirador de la Bolera de los Moros genoemd en biedt de bezoeker een fantastisch uitzicht op de Picos de Europa en de Desfiladero de la Hermida.

Desfiladero de la Hermida.
Booking.com

Miradores de Ordesa (Huesca)

In het nationale natuurpark Parque Nacional de Ordesa en Monte Perdido kun je genieten van de prachtige en overweldigende natuur, watervallen, rivieren en vergezichten waaronder die vanaf de Mirador del Rey. Je kunt er naartoe lopen wat een 19 km lange wandeling is maar je kunt ook met een 4×4 excursie naar de top rijden om op 2.000 meter hoogte te genieten van de fantastische vergezichten over de Tozal de Mallo, el desfiladero de Santa Elena, la pradera de Ordesa en de muralla de la Fraucata.

Mirador de Ordesa, Pirineos de Huesca

Mirador de San Roque (Asturië)

We zijn weer beland in het ‘Groene Spanje’ in de regio Asturië waar je zeker naar de Mirador de San Roque moet gaan om te genieten van het uitzicht over het mooie dorp Lastres, de bergen in de verte en de Atlantische Oceaan. 

En el camino se encontraron la razón y el sentimiento

Fuente Dé (Cantabrië)

Misschien is dit wel de mooiste manier om bij een uitzichtpunt te komen, met de kabelbaan die vanuit het dal naar het 1.835 meter hoge Fuente Dé gaat. Eenmaal daar aangekomen kun je genieten van het uitzichtpunt Mirador de El Cable.  

Picos de Europa, mirador de Fuente Dé.

Mirador de Coitelo (A Coruña)

Deze ‘mirador’ is gelegen hoog boven de Atlantische Oceaan in de autonome regio Galicië. De Mirador de Coitelo wordt door veel reizigers omschreven als de mooiste van Spanje (maar dat zeggen ze van meer uitzichtpunten) maar spectaculair is deze wel. Er staat een romantisch bankje waar je op kunt gaan zitten om de natuur in je op te nemen maar dat bankje is vaak bezet.

534-EL MEJOR BANCO DEL MUNDO - MIRADOR DE LOIBA -(A Coruña)
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :