Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Top 10 Sprookjesachtige Spaanse plaatsen


De 10 mooiste, leukste en de meest sprookjesachtige plaatsen in Spanje

Sprookjesachtige Spaanse plaatsen - Spanje heeft veel te bieden, en niet alleen de geliefde Costa’s aan de Middellandse zee, dan Spanje betekend ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. We gaan kijken naar plaatsen in Spanje die zo sprookjesachtig en zo fantastisch gelegen zijn, met prachtige kastelen waar zo maar een prinses in zou kunnen wonen, fantastische bossen waar je zomaar een kabouter kunt tegenkomen of elfjes voorbij vliegen, monumenten waar heksen op een bezem vliegen. Al deze mooie plaatsen die zo maar weggelopen kunnen zijn uit een sprookje. 

SPROOKJESACHTIGE SPAANSE PLAATSEN

Alcázar de Segovia

Dit spectaculaire sprookjeskasteel zou voor Walt Disney aanleiding zijn geweest het bekende Disney logo te ontwerpen. Of dat waar is of niet laten we aan de geschiedkundigen over. Wat we wel willen laten zien is de prachtige ligging van dit kasteel waar zomaar een prinses die wacht op haar prins zou kunnen wonen.

SPROOKJESACHTIGE SPAANSE PLAATSEN

San Juan de Gaztelugatxe

Alleen al de trappen die al kronkelend naar het kerkje van San Juan de Gaztelugatxe omhoog gaan zijn de moeite waard. Maar de natuur, de zee, de brug, het eilandje en eigenlijk alles rondom dit monument in Bermeo (Baskenland) is geweldig om te zien en ervaren. Wellicht herken je de trappen naar het kerkje want het was te zien in The Game of Thrones.

Parque Rural de Anaga

Dit natuurpark is gelegen op het Canarische Eiland Tenerife en is door de UNESCO als Biosfeerreservaat aangemerkt omdat de natuurlijke rijkdommen ervan op uitzonderlijke wijze bewaard zijn gebleven. Naast de steile en scherp gekartelde bergtoppen zijn er ook bossen te bewonderen waar je zomaar een kabouter of trol zou verwachten.

SPROOKJESACHTIGE PLAATSEN IN SPANJE

La Ciudad Encantada de Cuenca

Dit is een plaats die als je in Castilla-La Mancha bent om de mooie stad Cuenca met de hangende huizen te bezoeken, ook op je wensenlijstje moet staan. Je zou tussen de vreemde rotsformatie als je de verbeelding de loop laat ridders, reuzen, trollen en draken kunnen verwachten. 

Romeinse overblijfselen in Spanje

Castillo de Loarre

Het kasteel Loarre is gelegen in de provincie Huesca en als je er naar toe rijdt zul je in eerste instantie het kasteel hoog op de rots niet zien want het is perfect gecamoufleerd. Naarmate je dichter bij komt doemt het enorme en prachtig gelegen kasteel dat in diverse Hollywood films te zien was op. Pas op voor de slechte Koning of strijdlustige prins die er misschien nog wonen.

SPROOKJESACHTIGE SPAANSE PLAATSEN

Real Alcázar de Sevilla

In de tv-serie The Game of Thrones was dit majestueuze gebouw een tropisch paradijselijk paleis en werden er prachtige opnames gemaakt waardoor het aantal toeristen enorm steeg. Vanwege de Moorse invloeden in het gebouw, de tientallen palmbomen en waterpartijen is het een genot om er te wandelen op zoek naar de Arabische prinses of prins.

sprookjesachtige plaatsen spanje

El Hayedo de Otzarreta

Dit bos is in het natuurpark Gorbea in het Baskenland gelegen en is een natuurlijk paradijs om te wandelen. Het bos wordt in het Spaans omschreven als ‘el bosque encantado’ en het is een van de meest gefotografeerde en bezochte magische natuur plaatsen van dit deel van Spanje.

sprookjesachtige plaatsen spanje

Santa Cueva de Covadonga

Deze grot (cueva) wordt als heilig gezien en is gelegen in het Picos de Europa gebergte in de autonome regio Asturië. Het hoort bij Covadonga in de gemeente Cangas de Onís waar ook de prachtige meren hoog in de bergen en de kerk ter ere van Santa Maria te vinden zijn. Bij de heilige grot hoort ook een kapel en is een mooie waterval te zien wat het geheel erg sprookjesachtig maakt.

sprookjesachtige plaatsen spanje

Torcal de Antequera

Hier zou je monsters, draken, bandieten en heksen kunnen verwachten tussen de spectaculaire en vreemde rotsformaties maar het Torcal van Antequera zou ook zomaar een natuurgebied kunnen zijn waar je oog in oog komt te staan met aliens en marsmannetjes. Je zult van de ene in de andere verbazing vallen in dit natuurpark.

SPROOKJESACHTIGE SPAANSE PLAATSEN

Las Médulas mijnen (León, Castilië en León)

In het geval van de Las Médulas gaat het niet over een monument dat door de mens gebouwd is maar om een natuurgebied wat door mijnbouw gevormd werd. In de eerste eeuw na Christus begonnen de Romeinse keizerlijke autoriteiten met het winnen van goud in deze regio waarbij ze een op waterkracht gebaseerde techniek gebruikten. Na twee eeuwen werken op de plaatsen met goudafzetting, vertrokken de Romeinen en lieten een verwoest landschap achter wat er nu jaren later spectaculair uitziet.

Romeinse overblijfselen in Spanje

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :