De tien interessanteste plekken van Almeria


DE TIEN mooiste en INTERESSANTESTE PLEKKEN VAN ALMERIA

DE TIEN BESTE EN MOOISTE PLAATSEN IN Almeria, ZUID-SPANJE

De tien beste en mooiste plaatsen in AlmeriaHier vind je misschien wel de leukste, mooiste in ieder geval de tien interessanteste dingen die je moet weten voordat je deze betoverende en vaak over het hoofd geziene stad Almeria bezoekt. Almeria, weggestopt in het zuidoosten van Spanje aan de Spaanse Middellandse Zeekust, het is een van de vele verborgen juweeltjes van Andalusië

 De tien beste en mooiste plaatsen in Almeria

Het is de thuisbasis van het natuurpark Cabo de Gata-Nijar

Slechts 40 km ten oosten langs de kust van Almeria ligt het spectaculaire natuurpark Cabo de Gata-Nijar - het grootste beschermde natuurreservaat aan de Middellandse Zeekust. Hier vind je prachtige stranden, adembenemende bergen en duinen en meer dan duizend soorten flora. U kunt de onbewoonde uitgestrekte gebieden te voet, met de fiets of te paard verkennen, terwijl u zich verwondert als u naar de kastelen gaat waar de Moren en christenen ooit tegen Berberpiraten streden.

De top 10 plaatsen in Andalusië, Zuid-Spanje

Het gebied Cabo de Gata is vernoemd naar het mineraal gesteente agaat (ágata in het Spaans), dat daar in het verleden werd ontgonnen. Als je met de auto door dit nationale park rijdt, zul je het landschap sterk zien veranderen van woestijnen met schijfcactussen tot prachtige, ongerepte stranden. In Cabo de Gata liggen dorpjes op je te wachten die rechtstreeks uit een western lijken te komen. Het is dan ook overduidelijk waarom deze streek zo geliefd is als filmlocatie. Zo werd de beroemde vogelscène van Indiana Jones and the Last Crusade hier opgenomen.

De tapas zijn gratis

In Almeria , er is zoiets als een gratis lunch - of een snack, tenminste. Als je een biertje, glas wijn of frisdrank bestelt, krijg je gratis een bord tapas , waardoor het een ongelooflijk goedkope en gezellige stad is om uit eten te gaan. Sommige plaatsen bieden u een keuze voordat u bestelt, terwijl in andere een verrassingsgerecht arriveert, maar hoe dan ook, het is volledig gratis.

De tien beste en mooiste plaatsen in Almeria

De stranden zijn prachtig

Almeria is in heel Spanje beroemd om zijn prachtige stranden, waarvan de meeste ondanks hun populariteit volledig ongerept zijn. De meest spectaculaire zandstranden zijn te vinden in het natuurpark Cabo de Gata (zie hieronder), waar de maagdelijke stukken terugkomen op terrein bezaaid met cactussen, duinen en bergen. Playa de los Genoveses en Playa de los Muertos zijn de beste.

Er is een woestijn

Ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Almeria ligt de enige woestijn van Europa , de Desierto Tabernas . Deze woeste uitgestrektheid van zandduinen, heuvels en bergen wordt zelden bezocht door regen en is de thuisbasis van soorten flora die moeite hebben om ergens anders op het continent te bestaan. Stekelige lokale bewoners zijn de gele schorpioen en de kleine maar dodelijke zwarte weduwespin. Betreed voorzichtig.

Het is de droogste plek van Europa

De Tabernas is grotendeels verantwoordelijk voor het maken van Almeria de droogste stad van continentaal Europa, met een jaarlijkse neerslag van slechts 200 mm. Het is ook de op een na warmste stad van het continent (de eerste plaats gaat naar een ander Andalusisch juweeltje, Sevilla ), met jaartemperaturen die bijna nooit onder de 19 ° C komen. Alsof dat nog niet genoeg was om zonneverslaafden te verleiden, is in Almeria nog nooit een temperatuur onder het vriespunt gemeten.

 

Het is het grondgebied van het Wilde Westen

In de jaren zestig en zeventig werd het stoffige, ruige landschap van de Tabernas-woestijn in Almeria een populaire filmbestemming voor Hollywood. Veel klassiekers uit die tijd zijn hier opgenomen, de beroemdste zijn de westerns van Sergio Leone met Clint Eastwood in de hoofdrol. Je kunt drie van de Wild West-sets bezoeken die speciaal voor deze klassiekers zijn gebouwd: Little Hollywood , Fort Bravo en Western Leone .

De tien beste en mooiste plaatsen in Almeria

Er zijn tunnels uit de burgeroorlog om te bezoeken

Almeria, de laatste stad in Andalusië die door de Republikeinen werd bezet tijdens de Spaanse burgeroorlog van 1936-39 , werd onderworpen aan herhaalde en verwoestende bombardementen. De aanvallen waren zo meedogenloos dat ingenieurs een 4,5 km lang netwerk van ondergrondse tunnels bouwden waarin burgers hun toevlucht konden nemen; tegenwoordig kan 1 km van deze ondergrondse havens - de Refugios de la Guerra Civil genoemd - bezocht worden (rondleidingen alleen in het Spaans).

 

Er is een prachtig Moors fort

Hoewel niet zo beroemd als het Alhambra in het nabijgelegen Granada, is het Moorse fort van Almeria, of Alcazaba, een prachtig bouwwerk. Het werd gebouwd in de tweede helft van de 10e eeuw door Abd al-Rahman III, de machtige kalief die ook verantwoordelijk was voor Córdoba's Medina Azahara . De pracht en het belang van Almeria tijdens deze periode wordt vastgelegd in het Spaanse gezegde: "toen Almeria Almeria was, was Granada slechts zijn boerderij".

Het is de thuisbasis van het natuurpark Cabo de Gata-Nijar

Slechts 40 km ten oosten langs de kust van Almeria ligt het spectaculaire natuurpark Cabo de Gata-Nijar - het grootste beschermde natuurreservaat aan de Middellandse Zeekust. Hier vind je prachtige stranden, adembenemende bergen en duinen en meer dan duizend soorten flora. U kunt de onbewoonde uitgestrekte gebieden te voet, met de fiets of te paard verkennen, terwijl u zich verwondert als u naar de kastelen gaat waar de Moren en christenen ooit tegen Berberpiraten streden.

Er is een prachtige kathedraal

De artistieke pracht van Almeria is niet alleen te danken aan de periode van de stad onder islamitisch bewind. U kunt ook een bezoek brengen aan de kathedraal in gotische en renaissancestijl, die werd gebouwd tussen 1524 en 1562 - slechts een oogwenk vergeleken met de bouwperioden van de andere grote kathedralen van Andalusië. Het diende zowel als een plaats van aanbidding en als verdediging tegen plunderende Berberpiraten.

Booking.com

De prachtige gotische-renaissancekathedraal van Almería is uniek in Europa omdat ze is gebouwd als verdedigingsfort en als plaats voor christelijke eredienst. Het werd gebouwd in het midden van de 16e eeuw en bevindt zich op het rustige, met palmbomen omzoomde Plaza de Catedral, waar de klassieker Patton uit de Tweede Wereldoorlog in 1970 werd gefilmd.

 

Je bezoekt een stad die vaak over het hoofd wordt gezien

Zelfs voor Andalusische begrippen is Almeria een elegante en statige stad, maar wordt het vaak over het hoofd gezien ten gunste van de meer bekende bestemmingen in de regio, zoals Sevilla en Granada . Als je ervoor kiest om hier te komen, kies je een underdog-stad - een plek die je het onvergelijkbare plezier geeft om te gaan waar anderen dat niet doen en iets nieuws en moois te ontdekken.

De tien beste en mooiste plaatsen in Almeria

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALMERIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :