Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Tien mooiste plaatsen buiten de gebaande paden deel 1


Tien mooiste spaanse plaatsen buiten de gebaande paden

Tien van de meest geliefde plaatsen buiten de gebaande paden in Spanje deel 1

Hier een kleine rondleiding langs een paar van deze prachtige plaatsen buiten de gebaande paden in Spanje. Vele mensen hebben vooral de bekende plaatsen Barcelona, Madrid, Malaga, Sevilla, etcetera bezocht in Spanje . Het zijn natuurlijk allemaal prachtige bestemmingen, maar ontdek en beleef Spanje eens buiten de je gebaande paden. Ga eens het beste, mooiste van Spanje ontdekken en beleven buiten de gebaande paden! Er zijn zoveel verbazingwekkende plekken om in Spanje buiten de gebaande paden te leren kennen! Hier vind je mijn topkeuzes!

Tien moderne architectonische Spaanse hoogstandjes.

Los Caños de Meca (provincie Cadiz)

Los Caños de Meca, onderdeel van het natuurpark El Ancantilado, is een rustige boheemse hoek van Zuid-Spanje in de provincie Cadiz. Eens bewoond door hippies, is deze betoverende kustlijn, bedekt met lange, witte zandstranden, pijnbomen en rotsachtige kustlijn, rechtstreeks uit een schilderij gekomen.
Tegenwoordig is het populair onder de lokale bevolking en vooral kitesurfers profiteren van de winderige Atlantische kust. Er is echter niet veel aan de kleine strip die het dorp maakt, Los Caños de Meca. De meeste mensen kiezen ervoor om in het nabijgelegen Barbate of Conil de la Frontera te verblijven.
Er zijn prachtige wandelpaden langs de rotsachtige kustlijn met pijnbomen die schaduw geven op een zonnige dag. Je moet zeker de tijd nemen om het natuurpark te verkennen.

Booking.com

Carmona (provincie Sevilla)

Slechts een half uur rijden van de grote stad Sevilla vind je een kleine stad vol geschiedenis en karakter. Carmona staat niet op de radar van de meeste toeristen wanneer ze Spanje bezoeken, hoewel het absoluut de omweg of zelfs een dagtocht vanuit Sevilla waard is.
De stad heeft twee hoofdingangen, de Romeinse poorten Puerta de Cordoba en Puerta de Sevilla. Deze laatste is geïntegreerd met het Moorse fort Alcazar, dat een van de beste uitzichten op Carmona biedt vanaf de Toren van Goud. Je vindt ook de adembenemende 15e-eeuwse gotische kerk Iglesia de Santa Maria de la Asunción direct naast de poort.
Er zijn veel dingen te zien in Carmona en je kunt ongetwijfeld een hele dag door de straten dwalen, tapas en drankjes drinken op Plaza del Mercado de Abastos en de historische lagen van een van de oudste steden van Europa ontdekken.
De oude kerk, Iglesia de San Pedro, is een goed voorbeeld van het mozaïek van culturen en verschillende tijdperken die in Carmona hebben geregeerd. Zorg ervoor dat je de toren van de kerk, de Giraldilla, beklimt, die genoemd is naar zijn grote broer, de Giralda in Sevilla.

Minas de Ríotinto (provincie Huelva)

Minas de Ríotinto is een klein mijnwerkers dorpje in het binnenland van de provincie Huelva. Het dorp zelf heeft niet veel anders dan een mijnmuseum. Een dag is genoeg en je kunt waarschijnlijk zelfs in een van de kleine naburige dorpjes verblijven, wat leuker zal zijn.
Maar je moet zeker Minas de Ríotinto bezoeken. Zo niet voor het dorp, in ieder geval voor de rivier. Het heet Rio Tinto om dezelfde reden dat het Vino Tinto heet. Ja! Je hebt het goed! De rode kleur!
Deze unieke rode rivier die langs het dorp stroomt, krijgt zijn kleur door hoge gehaltes aan mineralen zoals koper en ijzer in het water. Toen ik voor het eerst een foto van deze plek zag, dacht ik dat het in het echt niet zo cool zou zijn. Je weet wat je allemaal in Photoshop kunt doen.
Hoe dan ook, ik wilde het zelf gaan bekijken. Tot mijn verbazing is de rivier eigenlijk zo rood!
Door het mijnpark te bezoeken, kun je deelnemen aan een treinrit die je langs delen van de oude mijnroute voert. De trein werd oorspronkelijk gebruikt om mijnwerkers tussen locaties over te brengen. De trein stopt ook bij de rivier, zodat je deze met eigen ogen kunt zien.

 

El Saltillo: “de kleine versie van de Caminito del Rey” (provincie Malaga)

Heb je altijd al de El Caminito del Rey willen wandelen? Hoe zit het met een kleinere, meer afgelegen, minder drukke versie waar je geen helm hoeft te dragen of entree hoeft te betalen?
El Saltillo is absoluut een waardig alternatief! Beginnend in het dorp Canillas de Aceituno deelt het hetzelfde startpunt als de route naar La Maroma, de hoogste top van Malaga.
Als je echter in het midden van de trap rechtsaf slaat die je boven het dorp brengt, olijfgaarden oversteekt, een betonnen aquaduct passeert, kom je op het goede pad.
Het pad volgt de oude waterleidingen helemaal langs steile heuvels. Dit is geen wandeling voor iemand met hoogtevrees. Het pad is gedeeltelijk extreem smal en toch ongelooflijk mooi.
Tegen het einde van het pad komen we bij de eerste van twee hangbruggen die langs de klifwand hangen. Het einde van de lineaire route beloont je met een kleine waterval om af te koelen voordat je terugkeert. Een van de beste buiten de gebaande paden in Spanje die ik heb gemaakt!
Je hebt een auto nodig om bij Canillas de Aceituno te komen en kan gemakkelijk als dagtrip vanuit Malaga worden gedaan.

 

Natuurpark Cabo de Gata (provincie Almería)

Een van mijn favoriete plekken op aarde is het natuurpark Cabo de Gata! Het woestijngebied heeft een natuurlandschap zoals nergens anders. Vulkanisch gesteente ontmoet de glinsterende Middellandse Zee en er liggen afgelegen stranden tussenin.
Zelfs de meest populaire stranden zoals Los Muertos Beach, Los Genoveses Beach en Monsúl Beach laten in het hoogseizoen veel ruimte tussen mensen. Hoewel deze misschien wel het populairst zijn, zijn er andere stranden in Cabo de Gata die alleen de meest avontuurlijke stranden bereiken.
Cala de San Pedro is een van de weinige stranden in Spanje waar de politie je niet lastig valt om te kamperen. Met een hippie gemeenschap die de vallei heeft bewoond waar het strand is, is dit een van de vele stranden in het natuurpark waar kleding optioneel is.
Je kunt gemakkelijk naar Cabo de Gata Natural Park vanaf de luchthaven van Almeria. Hoewel er bussen vertrekken vanuit de stad Almeria, raad ik aan om met de auto te gaan, aangezien het gebied zo groot en afgelegen is dat je de beste plekken zult missen zonder je eigen vervoer.

 

Ojén (provincie Malaga)

Ojén, ook wel The Village of Lemons genoemd, ligt tussen Sierra Blanca en Alpujarra boven Marbella. Het kleine dorp krijgt niet zoveel aandacht als het verdient.
De natuurlijke grotten naast het dorp zijn interessant. Als je omhoog kijkt naar de huizen die op de rand van het dak van de grot zitten, bid je dat het niet instort.
Als je het pad langs de grotten oploopt, kom je boven het dorp uit, waar je het beste uitzicht hebt over het dorp en de verre Middellandse Zee. Loop de trap op aan de andere kant van de weg en je bevindt je in een kleine grot waar je vanaf een bankje van het uitzicht kunt genieten.
Er zijn ook een aantal leuke wandelroutes vanuit het dorp zelf. Als je ’s ochtends vroeg gaat, kun je vanuit Ojén naar La Concha of Cruz de Juanar lopen. Ik raad echter aan om voor deze wandelingen naar Refugio de Juanar te rijden, omdat ze dan met meer dan 2 uur worden verkort.

Guadix (provincie Granada)

Als je een typische grotwoningen wijk, adembenemende natuur en een van de oudste menselijke nederzettingen in Spanje wilt ervaren, dan is Guadix de plek voor jou. Guadix is ​​een van de best verborgen juweeltjes van Spanje en ligt in de provincie Granada.
Er zijn genoeg dingen te doen in Guadix. De rooms-katholieke kathedraal is een meesterwerk gebouwd in de periode van de 16e tot de 18e eeuw. Het Alcazaba van Guadix is ​​misschien wel een van de beste voorbeelden van Moorse cultuur in het stadje, terwijl het seminarie een van de oudste van het land is.
Dicht bij de grotten wijk, Barrio de Las Cuevas, vind je een uitkijkpunt over de stad en de omliggende bergen. Als je echter een echt natuurlijk uitzicht wilt, ga dan naar Mirador del Fin del Mundo (End of the World View Point).
Je kunt gemakkelijk de bus nemen naar Guadix vanuit Malaga, Almería en Granada. Maar de beste manier om de omgeving te verkennen en te gaan wandelen, is met je eigen auto.

 

Natuurpark Sanabria Lake (provincie Zamora)

Het natuurpark Sanabria Lake ligt in de provincie Zamora (Castilla en Leon). Er zijn eindeloze wandelingen te ontdekken in het park met Peña Trevinca als hoogste top van 2124 meter. De meren zijn populair onder de Spanjaarden in de zomermaanden, maar er komen niet veel buitenlandse toeristen naar dit deel van Spanje.
De grootste gletsjer op het Iberisch schiereiland vind je in het park dat talloze gletsjerlagunes vormt. De grootste hiervan is de Sanabria-lagune.
Afgezien van de wandelroutes en de meren, zijn er veel schattige, kleine bergdorpjes verspreid over de rand van het park, waarvan Puebla de Sanabria de belangrijkste is. Sommigen van hen zijn de dorpstitel niet eens waard omdat ze niet eens een supermarkt hebben, maar super charmant.
Kenmerkend voor het gebied zijn de oude stenen huizen met daken van krijtbord die al eeuwen niet zijn veranderd. Het natuurpark Sanabria Lake is echt een geweldige bestemming buiten de gebaande paden in Spanje die alleen met de auto te bereiken is.

 

Natuurpark Cazorla (provincie Jaén)

Het natuurpark Cazorla beslaat meer dan 2000 vierkante kilometer en is het grootste beschermde gebied van Spanje. Er zijn onbeperkt paden en een mekka voor dierenliefhebbers! De overvloed aan dieren in het wild maakt het gemakkelijk om onder andere herten, wilde zwijnen en vossen te spotten.
Eindeloze bossen, pieken om te beklimmen en rivieren om in te zwemmen, het natuurpark heeft iets voor iedereen die van de natuur houdt.
Er zijn een paar kleine steden om in te verblijven, waarvan Cazorla het populairst is. Je hebt een auto nodig om het meeste uit het park te halen, maar er zijn ook wandelingen die rechtstreeks vanuit de dorpen gaan. Ze zijn eigenlijk gewoon midden in de natuur!

 

Castril (provincie Granada)

Castril, zittend op de top van een rots in het midden van de landelijke delen van de regio Huescar in de provincie Granada, is een uitstekende bestemming buiten de gebaande paden in Spanje.
De steile geplaveide straten zijn strak ommuurd door witgekalkte huizen versierd met hout en netjes Arabisch tegelwerk die leidt naar Castril Castle. Het strategisch geplaatste fort biedt een onberispelijk uitzicht op het omliggende platteland.
De belangrijkste attractie is echter de Sendero de la Cerrada del Rio Castril, een prachtige promenade die je langs de glinsterende rivier van Castril leidt, een hangbrug oversteekt en door een tunnel in de berg voordat deze eindigt bij een oude windmolen.
De wandeling is slechts een uur enkele reis, maar om het landschap te veranderen, kun je via een stoffige onverharde weg door zilveren olijfgaarden teruglopen naar het dorp.
Castril wordt omgeven door de betoverende natuur van het natuurpark Sierra Castril en voor wandelaars en fietsers is er wekenlang genoeg te ontdekken. Zelfs met de nabijheid van het natuurpark Cazorla is dit een natuurlijke hemel.
De gemakkelijkste, zo niet de enige manier om Castril te bereiken, is met de auto. Het is echt buiten de gebaande paden in Spanje, maar zeker een bezoek waard.

 

Gaucín (provincie Malaga)

Gaucín, een van de eerste dorpen die je langs de schilderachtige haarspeldbochten van de wijnroute Serrania de Ronda rijdt, is ook een van de meest opmerkelijke. Het witgekalkte dorp heeft een turbulente geschiedenis vanwege zijn strategische ligging op 626 meter boven zeeniveau met een recht zicht op Afrika en Gibraltar.
Nu is het dorp populair onder buitenlandse kunstenaars die zich laten inspireren door het adembenemende omringende landschap, groene valleien die met de seizoenen veranderen in kleurrijke waterschilderijen. De smalle straatjes bieden lokale kunstgalerijen en een vreemde bakkerij.
Het hoogtepunt van Gaucín zijn de ruïnes van Castillo del Aguila, die hoog boven het dorp uittorent en een prachtig uitzicht in alle richtingen biedt. De naam betekent The Castle of the Eagle en het is niet alleen vanwege de vergezichten, maar als je ernaar zoekt, zul je hoogstwaarschijnlijk adelaars zien patrouilleren in de lucht.
Gaucín is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf de Costa del Sol, op slechts een uur rijden van Marbella.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :