De 10 mooiste steden in de provincie Córdoba


De tien mooiste steden in de provincie Córdoba

Het culturele en historische erfgoed van Córdoba is een schitterend Andalusische juweel en is gelijktijdig een van de meest bezochte schatten van Córdoba. Maar de provincie Córdoba heeft meer te bieden dan alleen deze exclusieve rijkdom van de hoofdstad. Daarom ga eens in de herfst of het voorjaar de provincie bezoeken, dan kun je profiteren van de mildere temperaturen, het is een prima tijd voor het plannen van weekenduitstapjes.  Ga eens mee om de provincie Córdoba te ontdekken of te herontdekken we hebben enkele van de mooiste steden in de provincie Córdoba voor je op een rijtje gezet.  Ga deze steden ontdekken, beleven en ga van haar uniekheid genieten.

10 SPAANSE MODERNE ARCHITECTUUR DEEL 1

Foto: Wikipedia

Zuheros

Dit kleine stadje met niet meer dan 700 inwoners, gelegen in de regio Subbética Cordobesa, is ontelbare keren gepositioneerd als een van de mooiste steden, niet in Córdoba, maar ter wereld, een titel die in 2016 werd uitgereikt in de jaarlijkse vergadering van de Federatie van ’s Werelds Mooiste Volkeren. Zuheros is erin geslaagd om door de tijd heen de charme en mysteries van andere lang vergeten tijden te behouden tussen een immense zee van olijfbomen. Met zijn huizen badend in smetteloos wit, verscholen tussen smalle en glooiende straatjes. Deze unieke schoonheid heeft ertoe geleid dat Zuheros is uitgeroepen tot een troef van cultureel belang in de historisch-artistieke complexe modaliteit.

Booking.com

Ondanks zijn kleine formaat, is het een van de meest bezochte steden, een van de meest populaire toeristische attracties is de Cueva de los Murciélagos, een archeologische vindplaats die is uitgeroepen tot gemengd natuurlijk monument en een troef van cultureel belang. Zijn bekendheid is te danken aan het feit dat deze grot wordt bewoond door vier verschillende soorten vleermuizen, naast het feit dat het tal van grotschilderingen en kalksteenformaties herbergt. Het is zonder twijfel een van de attracties van de stad. Het is een fort genesteld in de rots, gelegen op een enorme klif van waaruit iedereen die het bezoekt zich in een situatie van bevoorrechte uitzichten zal bevinden. De museumstudie van de schilder Francisco Poyato en de parochiekerk van Nuestra Señora de los Remedios, een oude moskee, vertegenwoordigen ook andere belangrijke bezoeken waardoor Zuhereños kan bogen op het feit dat hun stad is opgenomen in de Volksroute, de mooiste van Spanje.

Hornachuelos

Aan de voet van de Sierra Morena ligt de gemeente Hornachuelos, die ook zijn bijzondere natuurpark Sierra de Hornachuelos heeft. Op deze plek vinden we verborgen tussen zijn unieke fauna en flora het populaire multi-avonturenpark “Río Secreto. Avontuur in de Bembézar”, met de grootste zipline van Andalusië. Deze stad is het toeristische baken van de regio geworden dankzij de vele toegevoegde waarden die erin worden gewekt, zoals het paleis en de tuinen van Moratalla, sinds 1983 uitgeroepen tot artistieke tuin, het stadslandschap bekroond met het kasteel en de Plaza de Armas, evenals de ommuurde omheining of de kerk van Santa María de las Flores, uitgeroepen tot historisch-artistiek monument.

Hornachuelos

Foto: Wikipedia

Een andere charmante plek in Hornachuelos zijn zonder twijfel de “hangende huizen” in de barokke Caño de Hierro, boven de uitnodigende grotten bij de zuidoostelijke ingang van de stad. Dit alles, bovendien vergezeld van de benijdenswaardige natuurlijke landschappen badend in groene tinten, zichtbaar vanuit een van de beroemde gezichtspunten, maken dit kleine stadje tot een van de mooiste in Córdoba.

 

Iznajar

Iznájar, ook bekend als “Castillo Alegre” vanwege zijn Arabische oorsprong, ligt op de top van een berg en wordt beschermd door de ruïnes van een middeleeuws fort. De belangrijkste charme van de stad is het populaire stuwmeer, een ideale plek voor elke liefhebber van vissen en watersporten. Het zogenaamde “Meer van Andalusië” nodigt ook de meest gedurfde uit om te zwemmen in gebieden zoals het strand van Valdearenas, dat slechts anderhalve kilometer fijn zand is en is uitgerust als een plek om te zwemmen en te recreëren.

Foto- Wikipedia

Foto: Wikipedia

Iznájar, dankzij zijn benijdenswaardige ligging in het hart van Andalusië, beschut eeuwen en eeuwen Arabische geschiedenis tussen de straten, wat heeft geleid tot het kasteel van Iznájar (Hish-Ashae), dat zich verbergt tussen zijn torens en de toekomst van de geschiedenis een natuurlijke grot die in de volksmond bekend staat als de “Queen’s Cave”, vandaag al verborgen onder de wateren van het moeras, en een Tower of Tribute die erin slaagde Rafael Alberti zelf te betoveren, en een gedicht aan deze uitkijktoren opdroeg in zijn boek The lost grove. Wat toeristenbureaus en gespecialiseerde blogs het meest melden, is de bevoorrechte enclave van de stad, waar water, lucht en aarde zich vermengen, waardoor een uniek panoramisch uitzicht over de plaats ontstaat.

 

Almodóvar del Rio 

Er zijn veel websites die Almodóvar del Río hebben gepositioneerd als een van de mooiste steden in Córdoba. De typische witgekalkte huizen nodigen toeristen uit om te verdwalen tussen de verschillende geplaveide straatjes, nemen ze mee naar een ander tijdperk en dwingen hen om de sfeer van het gebied in de puurste Cordovan-stijl te ademen. Het is echter geen geheim dat de trots van dit kleine stadje met 8.000 inwoners, gelegen in de regio van de Valle Medio del Guadalquivir, het imposante kasteel van Almodóvar is, dat overal waarneembaar is. De bouw van dit fort, aan de oevers van de Guadalquivir, dateert uit het jaar 760, waardoor het een bevoorrechte getuige is van de passage van meerdere culturen en legendes van middeleeuwse essentie.

Almodóvar

Het kasteel van Almodóvar is een van de best bewaarde en bovendien een van de grootste attracties in de hele provincie. Zozeer zelfs, dat het niet verwonderlijk is dat het een van de typische decors van de veelgeprezen Game of Thrones-serie is geworden, die iedereen die naar Altojardín wil reizen verblindt met zijn spectaculaire uitzichten op de Vega del Guadalquivir.

 

Montilla

Spreken over Montilla is spreken over smaak en traditie. Met name de smaak van de Pedro Ximénez-druif. De wijncultuur van deze stad, gelegen op het platteland van Zuid-Cordovan, heeft het tot de hoofdstad van de wijn van Cordoba gemaakt, met zijn eigen oorsprongsbenaming Montilla-Moriles. En niet voor minder, aangezien zelfs Edgar Allan Poe zelf een van de beste wijnen van dit land heeft gepopulariseerd met zijn legendarische El barril del amontillado. Historisch gezien valt deze stad op als de geboorteplaats van Gonzalo Fernández de Córdoba, de Grote Kapitein.

Montilla

Foto: Wikipedia

Evenzo kun je in Montilla genieten van een bezoek aan verschillende monumenten en statige huizen die dit schouwspel van olijfbomen en wijngaarden met leven en kleur bezaaien. Enkele van de meest opmerkelijke plaatsen die dit tot een van de mooiste steden in Córdoba maken, zijn het paleis van de hertogen van Medinaceli, momenteel de residentie van de markies van Priego, daterend uit de 16e eeuw; en het huis van de Inca Garcilaso de la Vega of, ook, de Casa de las Camachas waar, volgens de legende, drie heksen woonden, een van hen, Elvira García, beroemd om zijn verschijning in de Cervantes-roman El colloquio de los perros.

 

Priego de Córdoba

Priego de Córdoba wordt beschouwd als een van de mooiste steden in het binnenland van Andalusië, laat staan ​​Córdoba. Deze stad met niet meer dan 20.000 inwoners staat in de volksmond bekend als de Stad van het Water, vanwege het overweldigende aantal bronnen en fonteinen die eruit stromen. Priego is het juweel van de Cordovanse barok bij uitstek geworden, aangezien er tal van constructies van deze specifieke stijl in de stad te vinden zijn. Van alle zijn de meest opvallende enkele zoals de Barrio de la Villa en het Balcón de Adarve, die samen het oude historische centrum van de stad vormen.

Priego de Córdoba

Daarnaast heeft het ook een kasteel dat dateert uit de 15e eeuw, waarvan de Torre del Homenaje in 1943 werd uitgeroepen tot historisch-artistieke plek. In deze Cordovanse stad is het echter niet verwonderlijk om een ​​pittoreske mix van stijlen te zien, te vinden in zijn straten, daarnaast de beroemde Royal Butchers, een 16e-eeuwse markt gebouwd volgens de kanunniken van de puurste Italiaanse Renaissance.

 

Montoro

Beschermd door een meander van de rivier de Guadalquivir, in het natuurpark Sierra de Cardeña y Montoro, is deze prachtige stad in Cordovan de laatste jaren (naast de heetste van Europa) uitgegroeid tot een van de mooiste van de provincie, volgens Ze wijzen op tal van websites en blogs die gespecialiseerd zijn in reizen. Het heeft een interessante traditie en geschiedenis, waardoor het een van de steden is met het meest opmerkelijke natuurlijke, culturele en monumentale erfgoed, dankzij de nauwe band met Mycene. Een van de meest zichtbare overblijfselen zijn de Puerta de los Leones of enkele funeraire constructies zoals de zogenaamde Schatkamer van Atreus, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. In Montoro zijn verschillende stukken keramiek uit deze oude cultuur gevonden op de plek die bekend staat als Llanete de los Moros, een must-see.

Montoro

Foto: Wikipedia

Naast deze eigenaardige afstamming die eraan voorafgaat, zijn andere attracties van de stad de steegjes met witgekalkte huizen en de eenvoudige en harmonieuze populaire architectuur die opvalt tussen de weinige torens, overblijfselen van die tijd. Het historische centrum is een van de meest opvallende en belangrijke in de omgeving, bekroond met de Plaza de España en het oude hertogelijk paleis van de Casa de Alba, nu omgebouwd tot een stadhuis, is uitgeroepen tot een bezit van cultureel belang. Dit alles, samen met de kasteeltoren van Villaverde, de Casa de Las Tercias of de kerk van San Bartolomé Apóstol, maken dit een van de mooiste steden van Córdoba.

 

 Baena

Baena staat vooral bekend om de productie van olijfolie van hoge kwaliteit. Er zijn echter veel andere factoren die Baena tot een van de tien mooiste steden van Córdoba hebben gemaakt. De naam, in het Latijn “Baius” (een Romeinse landeigenaar), suggereert al zijn Romeinse oorsprong. Dit wordt bevestigd als je tussen de Cerro de Minguillar loopt, een militair fort dat tot onroerend  erfgoed van Andalusië is verklaard, of Torreparedones en de versterkte muren van de oude Cortijo de Izcar.

Baena

Deze archeologische overblijfselen maken deze stad tot een van de meest eigenaardige in de provincie. Evenzo is het de moeite waard om de schoonheid te benadrukken die een groot deel van zijn historisch erfgoed verbergt, met name de Hermitage van Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen, de Casa de la Tercia, waar het Stedelijk Historisch Museum is gevestigd, en de Parochiekerk van Santa María la Mayor, verklaarde bovendien dat het een nationaal monument van historisch-artistiek belang is.

 

Rute

“El pueblo del anís” is synoniem met nougat en zoetigheden. Rute schittert vooral vanwege de rijkdom van zijn gastronomie, een van de meest populaire in Córdoba. De zoetigheden die daar worden gemaakt, zijn in heel Andalusië welkom, zoals de meisjes of de anijs en likeuren die daar worden gedistilleerd. Zozeer zelfs dat het zelfs een eigen Suikermuseum heeft, waar de reiziger de meest opmerkelijke monumenten van Andalusië volledig met suiker kan waarderen; Nougatmuseum of Anijsmuseum.

Behalve dat het een stad is met verschillende dorpen verspreid over zijn grondgebied, zoals Los Llanos de don Juan, Zambra of La Hoz, heeft het ook de titel een van de steden in Córdoba te zijn met de meeste gevonden Arabische overblijfselen, aangezien Rute Het werd geboren als een defensief militair fort dat behoorde tot het Nasrid-koninkrijk Granada.

Als je Rute, na het ontdekken van de charmante en kronkelende straatjes vol zoete smaken, niet kunt beschouwen als een van de mooiste steden van Córdoba, dan is de grootste chocoladekerststal ter wereld meer dan genoeg reden om dat te doen.

Fuente Obejuna

In Fuente Obejuna kun je aan alle vier de kanten kunst en literatuur ademen, want het is niet verwonderlijk dat Lope de Vega zelf in dit kleine stadje in de Guadiato-vallei een inspiratie zag bij het schrijven van een van zijn meesterwerken. Het werk vertelt de opstand van de bewoners, die in opstand kwamen tegen de commandant vanwege de gepleegde misdaden en daarom vond zijn dood plaats.

Fuente Obejuna

Foto: vía Wikipedia

Daarom draagt ​​het centrale plein van Fuente Obejuna de naam van de toneelschrijver, van waaruit de smalle en steile straatjes vol geschiedenis en architectonische details van de meest statige op een concentrische manier zijn georganiseerd.

Van deze set moeten we ook het modernistische paleis Casa de Cardona en de kerk van Nuestra Señora del Castillo benadrukken, waardoor je een sfeer van cultuur en literaire traditie kunt ademen.

 

Hinojosa del Duque

Deze kleine gemeente, behorend tot de regio Los Pedroches, wordt altijd herinnerd vanwege haar onlosmakelijke band met het gedicht van de markies van Santillana, La Vaquera de la Finijosa. Er zijn talrijke beken, die behoren tot het Guadiana-bekken, die het gemeentelijk gebied doorkruisen, waar de middeleeuwse kerk van San Juan Bautista opvalt, door zijn inwoners bekend als de “kathedraal van de Sierra”; of de hermitage van Santo Cristo de las Injurias, gelegen op een duurzame locatie van waaruit het alles aan zijn voeten domineert.

Hinojosa del Duque

Foto: Wikipedia

Hinojosa del Duque is volgens verschillende gespecialiseerde websites een ideale plek geworden om los te koppelen en een authentieke wereld vol geschiedenis en gastronomie diepgaand te leren kennen, waarden die dit tot een van de mooiste steden in de provincie maken.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Córdoba?

Misschien ook interessant :