De zeven verloren Spaanse steden


DE ZEVEN VERLOREN SPAANSE STEDEN

De 7 verloren Spaanse steden waar het verre dichtbij wordt ... de plaatsen om jezelf terug te vinden

De zeven verloren Spaanse steden waar het verre dichtbij is waar je rust vindt, het contact met de natuur wordt hersteld, diep geworteld in het land en de gebruiken… Er zijn veel en uiteenlopende redenen die we kunnen noemen als we het hebben over de deugden van het platteland. De volkeren verbinden ons met onze wortels en laten de essentie die we als mens hebben in ons naar boven komen. Het leven erin brengt ons dichter bij onze oorsprong, waardoor we het overbodige en niet-substantiële kunnen verwijderen. Misschien om deze reden slagen sommigen van hen, ondanks dat ze afgelegen of vergeten zijn, erin om ons thuis te laten voelen, zoals deze geselecteerde steden van de Spaanse geografie ons laten zien.

DE ZEVEN VERLOREN SPAANSE STEDEN

Foto: Wikipedia

1 Bandujo (Asturië)

De kleine parochie Bandujo heeft alles wat we van een Asturisch dorp kunnen verwachten en nog veel meer. Vanuit zijn bevoorrechte positie tegenover een onovertroffen achtergrond van bergen, bestaat deze kleine kern uit een handvol huizen van middeleeuwse oorsprong, waarvan een oude verdedigingstoren uit de 14e eeuw opvalt. Een goed bewaarde schat die tot niet zo lang geleden geïsoleerd is gebleven.

Booking.com

2 Belésar (Orense)

Belesar, in tweeën gedeeld door de loop van de rivier de Miño, tegenover de emblematische landschappen van de Ribeira Sacra, is een prachtige stad genesteld tussen terrassen bedekt met wijngaarden, waarvan de omgeving ons overweldigt en ons in gelijke delen verwelkomt. Hier, ondanks de aanwezigheid van de toeristische catamarans bij de pier, die de Cabo do Mundo rivierroute uitvoeren, zul je het gevoel hebben dat je op een plek bent beland waar de stenen de tijd onveranderd houden.

3 Hornos de Segura (Jaen)

De provincie Jaén geeft ons deze stad, beschut door het natuurpark Sierra de Cazorla, Segura en Las Villas, het grootste van Spanje. Hornos de Segura ligt in het hart van de bergen, waaraan een prachtig bevolkingscentrum is toegevoegd dat tot historisch-artistieke plaats is verklaard, met zijn kasteel op de rotsachtige rots met uitzicht op het El Tranco-reservoir vanaf de hoogten, de spiegel waarop het stands weerspiegelen de plaats.

 

4 Mombuey (Zamora)

Een korte afstand ten noorden van het stuwmeer van Valparaíso, in het uiterste noordwesten van de provincie Zamora en een paar kilometer van Puebla de Sanabria, niet omdat het zich in het pad van de Rías Bajas-snelweg of een van de routes van de Camino de Santiago, Mombuey is een landelijke bestemming voor de massa.
Integendeel, de hoofdstad van de regio Carballeda biedt ons een kalme en vredige sfeer die alleen wordt veranderd door het silhouet van de iconische toren van de kerk van Nuestra Señora de la Asunción, gebouwd door de Orde van de Tempel.

 

5 Luesia (Zaragoza)

Luesia, gelegen aan de rand van de historische Aragonese regio Las Cinco Villas, is een middeleeuws stadje met een paar honderd inwoners dat een perfecte mix van uitzonderlijk erfgoed biedt met de voordelen die de ligging in de Pre-Pyreneeën het geeft.
Slenteren door de straten voor het beeld van het kasteel en de Romaanse kerk van Salvador terwijl we door de oude Joodse wijk slenteren, betekent voor onszelf genieten van de honing van het verstrijken van de eeuwen.

 

6 Durro (Lerida)

Durro is misschien wel de minst bekende stad in Lleida en de prachtige Boí-vallei, in Alta Ribagorza, ondanks dat het een van de best bewaard gebleven is in termen van zijn traditionele architectuur. Het paradijs van de Romaanse kerken van de Pyreneeën dat dit gebied vertegenwoordigt, met juwelen zoals die van Sant Climent en Santa María de Taüll, heeft in Durro een goede bijdrage geleverd aan de Geboortekerk, die allemaal deel uitmaken van de verklaring als Erfgoed van de Mensheid dat ze sinds het begin van deze eeuw in bezit hebben.
De stenen huizen en de leien daken dompelen ons meteen onder in een bergachtige omgeving die we ook voelen dankzij de ligging op meer dan 1.300 meter hoogte.

7 Yanguas (Soria)

Deze stad in Soria, grenzend aan La Rioja, is opgenomen in de Vereniging van de Mooiste Steden van Spanje en is nog steeds een van de beste vertegenwoordigers van die hele strook van ons grondgebied die helaas bekend staat als het ‘leeggemaakte Spanje’.
Yanguas is er echter in geslaagd om een ​​erfgoedcomplex te maken van steile en geplaveide straatjes, traditionele gebouwen, poorten, grote huizen, het kasteel of de oude middeleeuwse brug waaraan in de volksmond een Romeinse oorsprong wordt toegeschreven.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen Spanje?

Misschien ook interessant :