Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

7 charmante cafés in Spanje


Zeven charmante cafés in Spanje

Zeven charmante cafés in Spanje met gevoel voor geschiedenis

Oude cafés hebben een ontspannen sfeer met een vleugje magie. Alsof ze een toevluchtsoord zijn, zijn het plekken om te zitten en een dampende koffie te drinken, te kletsen met een vriend, te lezen terwijl je wacht op de persoon die je ontmoet, uit het raam te kijken en alles te plannen wat je nog te zien hebt in de stad , dompel je onder in herinneringen, ontsnap even aan de regen... 

20 WEETJES OVER DE PROVINCIE MÁLAGA

Veel van deze cafés hebben ook een verbazingwekkend verborgen verleden van literaire ontmoetingen, gesprekken tussen kunstenaars en politici, servetten waar een meesterwerk misschien is begonnen, enzovoort.  

Booking.com

Verschillende eeuwenoude cafés in Spanje zijn getuige geweest van deze historische ontmoetingen en vandaag wachten ze nog steeds op reizigers met duizenden verhalen te vertellen. Een kopje koffie drinken op dezelfde plek als Lorca, Hemingway of Picasso is een fascinerende ervaring. Als je eenmaal bent gaan zitten,

Els Quatre Gats in Barcelona

Wat is er zo bijzonder aan dit café dat Picasso het uitkoos om zijn eerste tekeningen tentoon te stellen?  Aan het einde van de 19e eeuw werden er shows en concerten gehouden en was het de ontmoetingsplaats voor artiesten als Picasso, Santiago Rusiñol en Ramón Casas.

 Het is een symbool van het bohemien en modernistische Barcelona dat zich liet inspireren door het Parijse cabaret Le Chat Noir.

Meer recentelijk werd het door Woody Allen gekozen als decor voor "Vicky Cristina Barcelona". Tegenwoordig vindt u de gerestaureerde versie van het origineel in dezelfde straat in Barcelona , ​​3 Montsió, op de begane grond van het prachtige Casa Martí.

De beroemde poster ontworpen door Picasso is er nog steeds om mensen te verwelkomen.

Café Gijón in Madrid

Op 15 mei 1888 opende de Asturische Gumersindo Gómez het Gran Café Gijón in Madrid . Het bestond uit twee delen: een om koffie te serveren aan klanten die in rijtuigen arriveerden en een ander deel voor de rijtuigen.

Zoals het lot zou willen, werd deze plek uiteindelijk een culturele instelling en een ontmoetingsplaats in verschillende tijdperken voor belangrijke mensen zoals Pérez Galdós, Valle-Inclán, Gerardo Diego, García Lorca, Dalí, Buñuel, Sorolla, Torrente Ballester, Cela, en zelfs de beroemde spion Mata-Hari. Dit café is geschilderd door kunstenaars en beschreven in een tiental boeken, en wacht op je op 21 Paseo Recoletos.

Café Commercial in Madrid

Café Comercial is terug! Dit was de kop in de media toen deze legendarische plek aan de Glorieta de Bilbao in maart 2017 heropend werd. Er wordt gezegd dat het het oudste café van Madrid is. Het opende zijn deuren in 1887 en zijn muren hebben de gesprekken van Machado, Jardiel Poncela, Berlanga en nog veel meer gehoord. Decennialange cultuur hebben hun stempel gedrukt op een plek waar je tegenwoordig, naast de essentiële koffie, ook kunt genieten van traditionele gerechten uit Madrid voor lunch en diner.

Dindurra in Gijón

Dit is een van de laatste literaire cafés in Spanje en bestaat al meer dan 100 jaar.

In 1898 opende de zakenman Manuel Sánchez Dindurra een nieuw theater in de stad, dat ook een koffiegebied omvatte dat het legendarische Dindurra zou worden, een van de belangrijkste cafés in heel Asturië en een plaats voor artistieke en politieke bijeenkomsten.

In de daaropvolgende jaren werd het gerenoveerd in art-decostijl, overleefde het een oorlog en sloot het zijn deuren om later in 2014 opnieuw te openen.

Vandaag kunt u genieten van de beroemde vermout

Café Nieuwigheid in Salamanca

Het standbeeld van de schrijver Torrente Ballester wacht geduldig op een drinkende metgezel in dit historische café op Plaza Mayor 2 in Salamanca . Het werd opgericht in 1905 en zou het oudste café van de stad zijn. Het was zo beroemd dat er banketten werden geserveerd voor historische figuren zoals koning Alfonso XIII, de geboorte van de Spaanse nationale radio en het ontmoetingspunt was voor literaire figuren als Torrente Ballester, Carmen Martín Gaite en Unamuno. Tegenwoordig is het een geweldige plek om te stoppen, op het terras te zitten en in de zomer een van de beroemde ijsjes te proberen.

Café Iruña in Bilbao

Dit café tegenover de populaire Albia-tuinen in Bilbao is een van de mooiste plekken die je je kunt voorstellen. Het is weer een geweldige klassieker, die in 1903 werd geopend. Het eerste wat opvalt zijn de tegels en het prachtige Mudéjar-decor. In 1980 werd het zelfs uitgeroepen tot een "uniek monument" en ontving het de prijs voor Beste Café in Spanje van de "Café Crème Guide to the Cafés of Europe". Naast het genieten van de gastvrije sfeer en de heerlijke koffie, raden we aan om de beroemde pincho moruno te bestellen.

Café Iruña in Pamplona

In 1888 werd Pamplona verlicht door het eerste etablissement met elektrische verlichting in de stad: Café Iruña. De jaren zijn verstreken, maar de charme van deze plek, met zijn antieke lampen, hoge plafonds en grote spiegels, is niet veranderd. Een van de beroemdste klanten was ongetwijfeld de schrijver Ernest Hemingway. Sterker nog, ze zeggen dat hij hier zijn boeken begon te schrijven Fiesta , For Whom the Bell Tolls en The Old Man and the Sea . Terwijl je een kopje koffie drinkt of iets sterkers, kun je je voorstellen dat je de schrijver bent, je concentreert, onsterfelijke verhalen op papier krijgt, en later kun je het standbeeld van Hemingway 'begroeten' dat vredig in zijn hoek leunt.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :