Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

20 uitjes in de provincie Malaga


20 UITJES naar HET PARADIJS: 20 UITJES door MALAGA

20 uitjes naar het paradijs: 20 uitjes door de stad en provincie Malaga

Malaga wacht op je

Malaga heeft het allemaal, en het heeft duizend-en-een dingen om te doen. Het zal liefhebbers van stranden en strandbars, drukte en bedrijvigheid behagen, maar ook degenen die zich willen loskoppelen en extatisch willen zijn voor een volledig leeg berglandschap. Het heeft geweldige hotels, eersteklas restaurants en traditionele eetgelegenheden; Het heeft witte dorpjes en de meest levendige hoofdstad van het zuiden van het land . Hier zijn 20 uitjes om van te genieten in al zijn pracht, zonder iets te missen.

20 WEETJES OVER DE PROVINCIE MÁLAGA

(Goed) dorpsleven en uitzicht in Casares

"Het gebied eromheen is een wereld van gebroken rotsen en diepe kloven , ruw water en vruchtbare scheuren...", zong Blas Infante, de meest vooraanstaande bewoner, voor Casares. We zouden er ook verzen aan opdragen als we konden, want het is onmogelijk om niet te vallen aan de voeten van dit historisch-artistieke ensemble van de prachtige Serranía de Ronda. Misschien waren het juist de smalle en ingewikkelde straatjes , het archetype van de witte stad , die de "vader van het Andalusische thuisland" inspireerden om tot de hele Gemeenschap te spreken.

 

Het heeft een strand een berg en een restaurants zoals Sarmiento 'brasa andaluza' , met prachtige producten die gebaseerd zijn op de fundamentele pijlers van de Andalusische levensstijl: authenticiteit, spontaniteit en plezier van het gezelschap aangeboden door vrienden en familie rond een tafel".

Booking.com

En om uit te rusten, gaat er niets boven Finca Cortesín , een van de beste accommodaties van het land. Hij is wit als Casares; Andalusisch concept en verfijning zonder fanfare; ruim, privé en zo uiterst comfortabel als alleen een Preferred Hotels & Resorts Legend kan zijn . U zult dromen van uw spa .

Duikdag in de beschermde zeebodem van Maro

De zeer vriendelijke onechte karetschildpad is slechts een van de soorten die in het bevoorrechte natuurgebied van de Maro-Cerro Gordo Cliffs leeft . Anderen zijn het oranje koraal (kwetsbaar voor uitsterven), de Posidonia-weiden, de kleurrijke juffervis of de opvallende maanvis. Alsof dat nog niet genoeg is, zal de duiker onder dit kristalheldere water ook grotten en steile bodems kunnen vinden om zich een onderwaterverkenner te voelen.

Wanneer u uit het watert komt, wachten u enkele semi-maagdelijke stranden in Hawaïaanse stijl op u , die de beste in de provincie zijn. Daar kun je een zomer van eenvoudige en intense genoegens beleven .

Een avontuur op de Comares-zipline

De prachtige en groene Axarquia biedt een verplichte stop in Comares, een stad van Arabische oorsprong die werd geboren rond een fort waarvan de overblijfselen nog steeds bewaard zijn gebleven. De bevoorrechte locatie als een oude uitkijkpost biedt vandaag een prachtig uitzicht over de daken en muren van de huizen, die in de steen zijn ingebed, en het vruchtbare land zorgt voor een uitstekende oogst van oliën en zoete wijnen .

Die positie, aan de top, maakt het in deze stad waar een van de meest indrukwekkende zip-lijnen in Spanje zich bevindt . Met een lengte van 436 meter en een hoogte van meer dan 15 meter trekt het adrenaline zoekers van over de hele wereld aan. Daarnaast maakt het natuurlijke landschap van verticale wanden in de omgeving het een andere attractie voor hoogteliefhebbers: maar liefst drie via ferrata's .


Deze duizend jaar oude stad heeft nog iets anders: zijn eigen stijl van verdiales , een kleurrijke populaire dans uit Malaga (het is in de stad waar hun kostuums worden gemaakt) die een van de weinige voorbeelden van levende folklore vormen die nog steeds bestaan in Spanje.

 

Eet kleine visjes in Pedregalejo en El Palo, de meest maritieme buurten van Malaga

De biznaga's, de sotarraje, de flake... Deze typisch Malagassische concepten, maar nu al getuigenissen of staan  op het punt te verdwijnen , zijn nog steeds aanwezig in El Palo en Pedregalejo, de meest maritieme buurten van de stad Malaga. 

 

Het is de moeite waard om langs de promenade te wandelen om de traditionele spiesjes te proeven en de jábegas te observeren, de boten waarmee de vissers eropuit trekken om de vruchten van de zee te zoeken. Maar ook om verrast te worden door de nieuwe en veel modernere bedrijven die zijn geboren aan de oevers van de brede stranden.

 

En als u op zoek bent naar een nog meer pittoreske ervaring, is het raadzaam om El Tintero te bezoeken : de "veilingen" van vis en schaaldieren zijn een van de soundtracks van de zomer van Malaga.

Het systeem is eenvoudig: een parade van obers passeert de tientallen tafels in het pand die porties van verschillende producten aanbieden en 'zingen' en klanten, met een gebaar of hardop, vragen wat ze maar willen: kleine calamares, witvis, spiesjes, salades, gamba's, aubergines met honing...

 

Dompel jezelf onder in de cultuur van Malaga Stad

De stad Malaga is de populairste culturele pool in het zuiden van Spanje geworden, een broeinest van nieuwe trends die constant in beweging zijn. Het heeft een dertigtal musea, waaronder het beroemde Centrum voor Hedendaagse Kunst , Pompidou , Picasso , La Térmica en het Museum voor Russische Kunst . Het heeft ook restaurants met alle smaken van de planeet; galerieën, hoogvliegende stadskunst (een wandeling door Soho of Lagunillas is essentieel); allerlei soorten winkels, een zeer krachtige kern van kunstenaars die altijd originele ideeën lanceren en een andere die net zo ondernemend is, die elke hoek van de hoofdstad nieuw leven inblaast.

 

Steek de kust van Malaga over van strandbar naar strandbar

In Malaga zijn strandbars religieus. Om deze reden is er geen vakantie in de provincie zonder een bezoek aan een van hen en, overigens, aan zijn formidabele stranden. Er is alles: exclusieve strandclubs , zoals die bij Playa Padre -op de foto-; traditionele rijsttempels, zoals Ayo, op het spectaculaire Burriana-strand; lounges met feesten en concerten, zoals Sonora Beach; traditionele gebakken vishuizen, zoals Merendero Antonio Martín... 

 

Bezoek Frigiliana, de meest levendige en mooiste stad in het zuiden van Andalusië

Aan de voet van een natuurpark en op enkele kilometers van de Middellandse Zee ligt Frigiliana , de enige stad in de provincie Malaga die tot de mooiste van Spanje behoort".

Dit is hoe we spraken over dit besneeuwde wonder dat, ondanks het behoud van zijn oude witte architectuur gecombineerd met blauwe deuren en ramen in perfecte staat, heeft besloten te blijven evolueren en vibreren totdat het een van de levendigste centra van de Axarquia is geworden, gezien de geboorte van avant-garde bedrijven van internationale oorsprong en zelfs een lokale munteenheid, de Axarcos .

Ga daar niet weg zonder de ambachtelijke bieren te proberen die in de stad La Axarca worden gemaakt ; zonder een handgemaakt stuk espartogras te nemen; zonder te dineren onder het maanlicht op de patio van La Bodeguilla , en vooral zonder -minstens- een pot riethoning te kopen, want hier is de enige fabriek van dit heerlijke product in heel Europa.

 

Ontdek de verbazingwekkende geschiedenis van het Andalusische dorp El Acebuchal

De Acebuchal verschijnt in een helder wit na de bocht, uitgesneden in het midden van het bonte dennenbos dat de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama Natural Park vormt . Het is gemakkelijk om langs de laan te gaan die zijn aanwezigheid aankondigt, zijn schuilplaats, en misschien om deze reden bleef het meer dan 50 jaar verlaten , alleen bezocht door voormalige buren, die hun eigen huizen plunderden om anderen in de buurt te bouwen.

Je kon er niet wonen: het was verboden sinds de Guardia Civil, tijdens de oorlog, vernam dat de 200 inwoners van dat bescheiden dorp de maquis-rebellen hielpen. In 1949 verliet de laatste buurman de plaats voor altijd.
Een halve eeuw later legden een aantal afstammelingen van die eerste kolonisten opnieuw de eerste steen in El Acebuchal. Beetje bij beetje kochten ze 14 percelen, toen in puin, en voedden ze hand in hand samen met andere voormalige bewoners op. Tegenwoordig is het dorp een waar landelijk paradijs .

 

Ontkoppel en geniet van een vleesetend feest in El Chorro

Het stuwmeer van El Chorro is niet alleen een fantastische plek om los te koppelen (met zijn enorme oevers is het makkelijk om een eenzaam plekje midden in de natuur te vinden), maar ook om allerlei watersporten te beoefenen , met gespecialiseerde bedrijven die het materiaal daar huren hetzelfde.

Bovendien heeft het groene stuwmeer interessante monumenten, zoals het Casa del Ingeniero , een bijna fantasiehuis in het meer, en, als je geen hoogtevrees hebt, kun je ook een bezoek brengen aan de oude waterkrachtcentrale, de nabijgelegen route van vliegende loopbruggen , het Koningspad .

 

En wat krijg je honger van zoveel baden! Nou, geen probleem: deze excursie omvat een stop om de overweldigende gastronomie van de omgeving te ontdekken in de twee beroemde restaurants die grenzen aan het stuwmeer, El Mirador en El Kiosko . Jouw specialiteiten? Wild zwijn in rode wijn, varkenswangetjes, lamskoteletten, speengeit en het complete gerecht Juan de la Montaña (met kruimels, vlees, aardappelen, paprika en eieren), typisch voor de streek.

 

Leef sterke emoties in de Caminito del Rey

Heb je sterke emoties ? Dan zult u zeker verliefd worden op de Caminito del Rey , een historische pas gebouwd op de muren van de zeer hoge en steile Desfiladero de los Gaitanes .

Het begon als een ventweg voor een van de eerste waterkrachtcentrales in het land, ging vervolgens gezinnen in het gebied dienen om dagelijkse reizen tussen steden te maken en werd uiteindelijk het graf van vele nieuwsgierige mensen en klimmers van over de hele wereld tot de verbouwing in 2015 .

Nu is deze kloof met bijna verticale wanden, uitgegraven door de passage van de rivier de Guadalhorce, amper tien meter breed in de smalste delen en reikt tot meer dan 400 meter hoog. Met een totale lengte van 7,7 kilometer, waarvan 4,8 toegangen en 2,9 duizelingwekkende luchtpaden , is de Caminito een actieve toeristische attractie van internationaal belang geworden.

 

Voel je als de 'jetset' in Marbella

De troon van feestvreugde en moedermelk , de troon van overdaad, Bollinger-flessen, oesters en Beluga-kaviaar zonder de rekening te controleren . De ijzeren troon van het meest viscerale en zorgeloze hedonisme gaat zonder twijfel naar Marbella . De thuisbasis van exclusieve internationale clubs, hotels waar 's werelds rijkste en beroemdste elkaar ontmoeten, en legendarische feesten aan zee, dit Eden van kilometerslange stranden is precies wat je zou verwachten.

Als je portemonnee het toelaat, zijn er veel essentiële haltes: het mythische Nikki Beach -het dichtst bij Miami aan de Costa del Sol-; de eersteklas tropische en gastronomische sfeer van de Trocadero Arena ; de doyen nachtclub Olivia Valere en geweldige hotels zoals Puente Romano of Marbella Club . In dat laatste is het trouwens allemaal begonnen .

 

Reis terug in de tijd in de Torcal de Antequera

De grillige vormen van de rotsen van de Torcal de Antequera , een Werelderfgoed door UNESCO, vormen een van de meest pittoreske landschappen ter wereld. En de oorsprong ervan is niet minder opvallend: deze kalkstenen vinden hun oorsprong in de afzetting van skeletten en schelpen van zeedieren die in het zoute water van een prehistorische zee zwommen en zich in horizontale lagen op de bodem vestigden.

Er zijn verschillende routes, van toenemende moeilijkheidsgraad, die je overdag, maar ook 's nachts, door dit landschap vol magnetisme en energie voeren. In het donker is het zelfs gebruikelijk dat astronomische bijeenkomsten worden gehouden om de wonderen van de ongerepte nachtelijke hemel te observeren .

 

Verdwaal in de straten en baaien van 'Verano Azul' in Nerja

Of je nu een fan bent van Verano Azul of niet , Nerja zal de plek zijn om te ontsnappen als je van het strand houdt, goed eet - het heeft tientallen restaurants van alle soorten - en witte steden. Hoewel volledig gewijd aan het toerisme, heeft de stad haar charme niet verloren, die ze in stand houdt in de vorm van smalle straatjes met goed onderhouden huizen. Alsof dat nog niet genoeg is, is het uitkijken over het Balcón de Europa bij zonsondergang een van die bezienswaardigheden die het de moeite waard maken om te leven.

 

Neem een duik tussen pijnbomen en bergen in de Embalse de la Concepción

Is er iets paradijselijkers dan een strand in een bergketen ? Zoiets als dit is de Embalse de la Concepción, gelegen in het prachtige Sierra de las Nieves National Park , een perfecte plek om niet alleen uit te rusten, maar ook om te vissen en te zeilen in kajaks of kano's, die je daar kunt huren.

Daarnaast biedt deze filmlocatie ook een optie voor de meest actieven: om de rivier af te reizen die erin uitmondt, Río Verde , en die, op zijn eenvoudigste route, ongeveer acht kilometer lang is, rekenend op de heen- en terugreis. Tijdens de stroom zullen we overvloedige watervallen, vijvers en poelen vinden om in af te koelen, allemaal omlijst door zeer groene vegetatie.

Een advies: maak een stop in het prachtige stadje Istán om water en iets te eten te kopen voordat je aan de route begint, de acht kilometer lijken niet lang, maar ze worden enkele uren als je wilt stoppen om te gaan zitten of duiken vanaf de rotsen!! En om uit te rusten van zoveel avontuur en de beschaving te vergeten, stop bij het charmante landgoed El Balatín .

 

Verken de grootste flamingokolonie op het schiereiland

De grootste lagune van Andalusië , Fuente de Piedra, ligt in Malaga, en weet je wie er niet zonder kan? De flamingo's! Deze vogels hebben het wetland als hun leefgebied gekozen en honderden zijn te zien tijdens rondleidingen die door het natuurreservaat worden aangeboden.

Het is niet voor niets de grootste kolonie flamingo's op het Iberisch schiereiland en de op één na grootste van Europa! Tijdens je wandeling ontdek je ook talloze soorten die van deze zoute lagune een permanent onderkomen of een tussenstop op hun trekvluchten hebben gemaakt.

 

Ontdek een klein dorpje met honderden hedendaagse kunstwerken

Sinds 1994 runt hij Genalguacil, in de Serranía de Ronda, waar hij kunst en natuur combineert in een ongeëvenaarde ontmoeting die makers van over de hele wereld samenbrengt. "De dynamiek is eenvoudig. Het stadhuis van de stad is verantwoordelijk voor het betalen van het onderhoud samen met de huisvesting van de kunstenaars wiens projecten zijn gekozen. In ruil daarvoor laten de makers hun werken achter als een erfenis in het gebied waar ze zijn gemaakt ’, leggen ze uit vanuit het Consistorie.

Tegenwoordig kom je tijdens een wandeling door de gemeente ongeveer 200 werken tegen die zich in de open lucht of in het Museum voor Hedendaagse Kunst bevinden , die zijn buren met zoveel liefde hebben gemaakt, die deze witte en bergstad absoluut ongerept houden.
Trouwens, als je hier bent, vergeet dan niet om de rivier de Genal te bezoeken , die op je wacht met enkele van de mooiste en meest beboste paden in de provincie.

Tour een van de mooiste wegen van Spanje: route 366

We stellen een spectaculaire roadtrip voor via de route langs de A366, die de prachtige Sierra de las Nieves doorkruist. Van Coín naar Ronda vindt de reis plaats onder een brandende zon die op andere plaatsen onmogelijk is, maar waarbij u echter vruchtbare bossen doorkruist die typisch zijn voor het noorden en besneeuwde bergtoppen, die poëtisch zullen worden afgewisseld met die witte dorpjes die zo kenmerkend zijn van het zuiden.

 

Maak een romantische wandeling door Ronda

Wie de indrukwekkende Tajo de Rond a bij zonsondergang niet heeft gezien, mist een van de beroemdste Spaanse foto's aller tijden. Het pittoreske stadje, dat als geen ander de droom van de romantische reiziger waarmaakt, bewaart nog steeds het exotisme en de ziel van de oude stierenhuid die verliefd werd op de eerste globetrotters. Het is perfect om door de straten die veel foto's vragen, te slenteren, te eten in het sterrenrestaurant Bardal met de lokale smaak, of te slapen in een van de vele charmante accommodaties .

 

Tour door het meest authentieke -en heerlijke- Malaga in La Axarquia

Frigiliana en Nerja liggen in La Axarquia , maar dit landschap van zee en bergen heeft nog meer wonderen in de vorm van steden die nog niet zijn verstoord door toerisme en een heerlijke keuken. De meest begeerde mango's en avocado's van het land komen hier vandaan, evenals de uitstekende druiven en rozijnen. Ja, want de delicatessen van La Axarquia worden geboren in een omgeving die glijdt van het groen van de tropische plantages naar het oker van de stenen, amandel- en olijfbomen , door het wit van de met sneeuw bedekte toppen van de hoogste steden, door welke tijd niet lijkt te zijn verstreken.

 

Verken de hele provincie te voet of met de fiets via het Grote Pad van Malaga

Het is mogelijk om praktisch de hele provincie Malaga en veel van de wonderen die we hebben genoemd te bestrijken via de Gran Senda de Málaga **, die 650 kilometer lang is verdeeld in 35 etappes. Het is een goede manier om de verschillende regio's grondig te leren kennen en te genieten van de zon, het strand, de bossen, de rivieren en het reliëf van de op een na meest bergachtige provincie van heel Spanje . En voor ons ook een van de mooiste.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  Traveler.es

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :