10 stranden in het binnenland van Andalusië


De tien mooiste stranden in het binnenland van Andalusië

De 10 mooiste stranden in het binnenland van Andalusië die je niet mag missen. De zomer in de Andalusische kan ook heel verfrissend zijn in het binnenland van deze regio. Andalusië heeft een groot aantal plaatsen in het binnenland waar u in de zomer kunt afkoelen. 

DE TIEN MOOISTE EN BESTE BINNENSTRANDEN VAN ANDALUSIË 

RECREATIEGEBIED ARROYOMOLINOS

Dit zijn prachtige natuurlijke zoetwaterplekken die ware oases zijn als de temperatuur stijgt. Ontdek deze tien binnenstranden  die je niet mag missen. In de acht Andalusische provincies kun je heerlijk zwemmen op unieke plekken midden in de natuur, die weinig of niets onder doen aan de Andalusische stranden.

Booking.com

Plaatsen zoals het strand van Ardales of La Breña in Almodóvar del Río, die in 2022 het Blauwe Vlag-embleem hebben gekregen, het strand van Zahara de la Sierra, Valdearenas in het Iznájar-reservoir of San Nicolás del Puerto .  

 

Het strand van Arroyomolinos, Zahara de la Sierra (Cádiz)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

In het kleine strand van Zahara , waar het water koud en kristalhelder is, stroomt het continu vanaf de top van de berg in zuidelijke richting.

Het is een recreatiegebied met veel diensten en activiteiten zoals boomklimmen en zipline, het heeft zijn schema en om toegang te krijgen moet je kaartjes kopen.

Het ligt in het hart van het nationale park Sierra de Grazalema, in de provincie Cádiz. Het is toegankelijk vanaf de weg (CA-2300) die aan het stuwmeer grenst en Zahara de la Sierra en Ronda verbindt.

Strand van San Nicolás del Puerto, San Nicolás del Puerto (Sevilla)

In de Sierra Norte de Sevilla is inderdaad een strand. Het is gelegen in San Nicolás del Puerto en werkt via een systeem van poorten dat de loop van de Galindón-rivier reguleert. Deze poorten bevinden zich naast een Romeinse brug, wat het gebied een grotere charme geeft.

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

TURGRANADA

De ruimte heeft trappen om toegang te krijgen tot het water, aangepaste toegang voor mensen met een lichamelijke handicap, badmeester dienst, evenals toiletten, douches, picknickplaatsen en restaurantdiensten.

Fuentecaliente Bron, Huéscar (Granada)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

ABC

De Fuencaliente de Orce -bron is het hele jaar door geopend en de toegang is gratis. De ruimte heeft meer dan 26.000 vierkante meter om je, naast een duik, te vermaken met sportfaciliteiten, een barbecue plek en een picknickplaats. Het heeft ook een restaurantbar waar u de typische gerechten uit de regio kunt proberen of een hapje kunt eten.

Dit complex werd halverwege de 20e eeuw geconditioneerd, zodat de inwoners van het noordoosten van Granada op elk moment kunnen genieten van zwemmen en rusten. Het water in Fuencaliente is van ondergrondse oorsprong en heeft het hele jaar door een constante temperatuur van 19º C.

 

Ardales-strand (Malaga)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

Het Chorro-reservoir levert niet alleen water aan de provincie Malaga, maar is ook een sterke attractie geworden voor zwemmen en watersporten. Het strand van Ardales , de gemeentelijke term waarin het ligt, heeft in 2022 zelfs een Blauwe Vlag.

Dit stuwmeer heette Conde de Guadalhorce, maar het is in de volksmond bekend als het Chorro-stuwmeer en ligt zeer dicht bij de Gaitanes-kloof, waar de populaire Caminito del Rey zich bevindt.

 

Het Cela-vlot (Almería)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

TOERISME IN ALMANZORA

Het water komt op natuurlijke wijze naar voren in de Balsa de Cela , met een constante stroom en een temperatuur die op verschillende tijdstippen van het jaar tussen 22 en 24 graden Celsius wordt gehouden. Het reservoir, in de vorm van een zwembad, heeft afmetingen van 50×50 m en een diepte van 50 cm tot 2 m.

Er zijn verwijzingen naar deze warmwaterbronnen sinds de Romeinse tijd toen de stad de Tagilitana-republiek werd genoemd. Het ligt 3,5 km van Tíjola, op de grens met de gemeente Lúcar, op een hoogte van 720 meter boven de zeespiegel.

De wateren van de Balsa de Cela hebben geneeskrachtige eigenschappen voor verschillende soorten ziekten en irrigeren ook een rijke vlakte. Het water is verdeeld over de gemeenten Tíjola, Lúcar en Armuña .

 

Valdearenas-strand, Iznájar (Cordoba)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

STADHUIS VAN IZNAJAR

Het grootste stuwmeer in Andalusië, dat van Iznájar , in de provincie Córdoba , heeft een strand in het binnenland genaamd Valdearenas . Hier kunt u genieten van verfrissende baddagen of op avontuur gaan met wat wateractiviteit.

Dit natuurgebied van meer dan 1,5 kilometer is ook perfect om uw huisdier mee te nemen, aangezien het het enige Andalusische strand in het binnenland is met zwemplekken waar u met uw hond naartoe kunt.

 

Breña-strand, Almodóvar del Río (Córdoba)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

De badzone van La Breña is 140 meter lang en heeft een kleine aanlegsteiger. Het werd in 2018 voor het publiek geopend en heeft een capaciteit van 150 personen.

Deze natuurlijke ruimte is toegestaan als binnenstrand van 1 juni tot eind september. Voor uw plezier heeft het een strandbar, parasols en douches om de hitte in de zomer te verlichten.

Het strand van La Breña, dat dit jaar het embleem van de Blauwe Vlag heeft gekregen, ligt in het gelijknamige stuwmeer, in de gemeente Almodóvar del Río.

 

De Charco de la Pringue (Jaen)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

JACHTPARK “COLLADO DEL ALMENDRAL”

De Charco de la Pringue ligt op slechts 20 kilometer van de Jaén gemeente Villanueva del Arzobispo , waartoe het behoort. Het is ook bekend als de Charco del Aceite.

Dit strand in het binnenland is aangelegd in de oude bedding van de rivier de Guadalquivir en ligt in het natuurpark Sierras de Cazorla, Segura en Las Villas . Naast de ruimte om te badderen, heeft het gebied een recreatiegebied met een strandbar, barbecues en rustplaatsen.

Het heeft ook in de omgeving veel wandelpaden om van de natuur te genieten.

 

Ford van de Poza de los Patos, Nerja (Málaga)

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

ADOBE

Deze enclave maakt deel uit van het reliëf dat de Chillar-rivier vormt tussen gebeeldhouwde natuurlijke kloven en is erg druk in de zomer. Om er te komen moet je een vermakelijke wandelroute nemen van ongeveer 8 km langs de rivier zelf (die je ook terug moet doen) aangezien de stroom in de zomer niet erg hoog is. De doorwaadbare plaats, die niet bedekt, wordt geschud door een kleine waterval die schoonheid toevoegt aan het gebied. Deze rivier maakt deel uit van het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama.

Los Bermejales-stuwmeer, Arenas del Rey (Granada)

In de stad Arenas del Rey in Granada ligt het stuwmeer van Bermejales , gelegen in de bovenloop van de rivier de Cacín, waar het water van de bergen Almijara en Tejeda samenkomt.

De 10 beste binnenstranden van Andalusië

Het stuwmeer, dat het drainage netwerk van de rivieren Genil en Guadalquivir en de Atlantische Oceaan deelt, heeft een bar en toiletten. Het heeft ook een camping om in de omgeving te verblijven.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Andalusië?

Misschien ook interessant :