Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

6 stranden in Andalusië


zes PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Wij bieden u een selectie van zes van de mooiste stranden aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee die niet onderdoen voor stranden in het Caribisch gebied. De zomer komt eraan en daarmee de ideale tijd om te ontsnappen naar een strand waar u zich kunt losmaken van de routine met familie en vrienden terwijl u uw vrije tijd benut om nieuwe plaatsen te ontdekken. 

6 PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Een van de belangrijkste kenmerken die het verschil maken tussen Andalusië en andere toeristische bestemmingen is de kwaliteit van het water en het zand . De uitgestrekte kustlijn van Andalusië, 945 kilometer lang, biedt een grote verscheidenheid aan stranden, waarvan 122 met de blauwe vlag .

Booking.com

Een grote uitgestrektheid van zand en zee waar het mogelijk is om allerlei soorten stranden te vinden: familie, verborgen baaien, maagdelijke stranden, stedelijke stranden, enz. De Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan komen samen in een Andalusische kustlijn vol nuances tussen de verschillende stranden, waarbij de Middellandse Zee die speciale kleur geeft die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Hoewel je ook stranden kunt vinden die baden in de Atlantische Oceaan en die een ongewone turquoise kleur hebben en niets hebben om andere mediterrane stranden te benijden.

 

Van ABC bieden wij u een selectie van stranden met turquoise wateren die niets te benijden hebben aan de Caribische Zee:

Bolonia-strand (Cadiz)

In de provincie Cádizzeer dicht bij de Straat van Gibraltar , ligt het strand van BoloniaBeroemd om zijn duinen en zijn indrukwekkende uitzichten , misschien blijft de helderheid van het water soms onopgemerkt.

6 PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Bolonia strandduin ABC

Het is een lang strand van ongeveer 4 kilometer lang . De belangrijkste attractie is de Bolonia Dune , een natuurmonument en de sleutel tot de ecologische rijkdom van het gebied, en de oude Romeinse stad Baelo Claudia . Het is een toegankelijk strand, met een weg vanaf de N-340 die direct naar dit natuurmonument leidt.

Bolonia wordt beschouwd als een van de laatste ongerepte stranden in het zuiden van het Iberisch schiereiland en is niet alleen een perfecte natuurlijke enclave, maar bewaart ook een stukje geschiedenis in de ruïnes van Baelo Claudia. 

 

De uitstekende staat van instandhouding, die dateert uit het einde van de 2e eeuw voor Christus , en de grootsheid van een van de mooiste stranden van Andalusië, maken deze hoek een perfect alternatief om te genieten van deze stijl van Caribisch strand .

 

Zahara de los Atunes (Cádiz)

6 PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Zahara de los Atunes-strand ABC

Het strand van Zahara de los Atunes in Barbate is, ondanks dat het een heel klein en pittoresk stadje in het zuiden van de provincie Cádiz is, een van de belangrijkste steden in Andalusië, onder andere dankzij het uitstekende klimaat, het toerisme en zijn kalme en zuivere stranden . 

Met een lengte van 8 kilometer is het strand gecatalogiseerd als een van de beste in Andalusië om te genieten van de zonsondergang en van een prachtig uitzicht over Afrika .

Zahara de los Atunes is perfect uitgerust met levendige chiringuitos en bars gedurende de zomer, maar is ook een ideale plek om watersporten te beoefenen zoals windsurfen en duiken . Van haar kant heeft Zahara ook uitstekende accommodatie in de buurt van het strand om een paar droomdagen door te brengen en een uitstekende keuken . Daarom is het niet verwonderlijk dat Zahara de los Atunes tot de beste stranden van Cádiz behoort.

 

Genoveses-strand (Almeria)

6 PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Genovese strand ABC

Aan de kust van Almería, met name in Níjar, is er een van de meest exotische stranden met turkoois en kristalhelder water in Andalusië . Het strand van Los Genoveses, gelegen in het natuurpark Cabo de Gata , dankt veel van zijn charme aan deze plek, die wordt beschouwd als een van de mooiste in Andalusië en Spanje. 

In feite is het strand van Genoveses het decor geweest voor talloze films , net als andere stranden aan de kust van Almeria, en wordt het meestal gevonden op lijsten met de mooiste stranden van het land.

 

Het strand ligt ter hoogte van Campillo del Genovés , een plaats met nauwelijks gebouwen en geen verharde wegen die hierdoor in zijn puurste staat bewaard is gebleven. Opgemerkt moet worden dat om naar het strand te gaan, u het te voet moet bereiken vanuit het stedelijke centrum van San José .

 

Strand van Rodalquilar (Almería)

6 PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Strand van Rodalquilar ABC

Ook ingelijst in het natuurpark Cabo de Gata vinden we een van de mooiste stranden van Andalusië, Playazo de Rodalquilar. Dit strand ligt op ongeveer 3 kilometer van de stad en is 400 meter lang en 30 meter breed . Het is een idyllische plek waar je volop kunt genieten van een strand in de puurste Caribische stijl.

 

Het zand is fijn en goudkleurig en het kalme en kristalheldere water , waarvan de helling om onder te gaan is progressief, dus het heeft uitstekende omstandigheden om te zwemmen, hoewel het waar is dat in de zomer deze faciliteit om te zwemmen minder is, omdat het van een zeer druk strand is. dagen .

 

Aan de andere kant is de toegang ongelijk, 3 kilometer te voet , hoewel de lange reis de moeite waard is, want onderweg vindt u de Torre de los Alumbres , in renaissancestijl en gebouwd in de 16e eeuw om de Rodalquilar-vallei te verdedigen tegen de Barbarijse piraten.

 

Carabeillo-strand (Malaga)

Carabeillo Beach is een ander strand dat opvalt door de helderheid en kleur van het water. Het is een klein strand van ongeveer 70 meter lang en 10 meter breed, gelegen tussen het Carabeo-strand en het Burriana-strand . Het strand van Carabeillo, gelegen in de gemeente Nerja , wordt omgeven door kliffen en vegetatie en ligt op loopafstand van het Balcón de Europa .

 

Het is een klein maar discreet strand, in feite is de locatie niet erg bekend, omdat je een aantal trappen moet afdalen die niet gemakkelijk te zien zijn . Het is echter een ideale plek om te duiken en andere watersporten te beoefenen . Het heeft echter geen bars of restaurants , hoewel het strand van Burriana op een paar meter afstand ligt en in dit opzicht goed is uitgerust. 

 

Als kenmerkend feit moet worden opgemerkt dat hier vlakbij de beroemde strandbar "Ayo" is, bekend van de populaire serie "Verano Azul".

Maro-strand (Malaga)

Ook in Malaga en omgeven door kliffen is een van de meest exotische stranden met kristalhelder water in Andalusië, het strand van Maro. Gelegen in een natuurlijk landschap op slechts 4 kilometer van Nerja , is het een ideaal strand om te duiken en de zeebodem te verkennen. 

 

Het is zelfs een plek die erg populair is bij snorkelaars , hoewel vissen in deze baai niet is toegestaan, wat de proliferatie van een grote mariene diversiteit heeft bevorderd .

6 PARADIJSELIJKE STRANDEN IN ANDALUSIË

Een van de meest opvallende attracties van dit strand is de waterval die afdaalt van een van de kliffen , die alleen toegankelijk is per kajak of in een ander watervaartuig.

 

Het strand van zijn kant is een mengsel van stenen en grof zand met een lengte van 500 meter en een breedte van ongeveer 20 meter . Om toegang te krijgen, is het noodzakelijk om een pad te nemen dat de parkeerplaats met het strand verbindt.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  sevilla.abc.es - Author: ANTONIO TAVORA

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN DE PROVINCIE MALAGA?

Misschien ook interessant :