Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

10 dorpen in de provincie Castellón.


De tien mooiste en boeiendste dorpen in de provincie Castellón.

Reisimpressies van de provincie Castellón, deze provincie is de noordelijkste provincie van de regio Valencia. In de provincie Castellón liggen een aantal boeiende en mooie steden en dorpen die vaak in een prachtig landschap omgeven zijn of door hun historisch erfgoed. Hier onder vind je een kleine selectie van de boeiendste en spannendste dorpen in de provincie Castellón, waardoor het zeker een bezoek waard zijn. 

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Als je als vakantieganger of inwoner verder kijkt dan de kust dan is er veel moois te vinden. Het gaat daarbij om mooie dorpen, prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. Dat wil niet zeggen dat er langs de kust niet genoeg te zien is. In deze lijst kijken we echter niet alleen naar de Costa Blanca of Costa del Azahar maar zijn we op onderzoek gegaan naar de 10 mooiste dorpen van de hele Comunidad Valenciana.

De tien boeiendste dorpen in de provincie Castellón.

Peñiscola

De middeleeuwse oorsprong van Peñíscola wordt weerspiegeld in het rijke historische en culturele erfgoed. Het hoogtepunt is het Tempelierskasteel dat boven de stad uittorent en in een uitstekende staat van bewaring verkeert. Maar je mag het netwerk van steegjes of de muren eromheen niet missen. Als we daar de prachtige stranden en het aangename klimaat aan toevoegen, wordt het de perfecte bestemming voor een gezinsuitje.

Booking.com

Segorbe

Een andere plaats met veel geschiedenis is Segorbe. Het beste is om het te bezoeken en door de straten te lopen. 

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Zo kun je het erfgoed bezoeken, zoals het Estrella-kasteel of het middeleeuwse aquaduct, en de musea, zoals het archeologie- en volkenkunde museum of de kathedraal. Bovendien ligt het tussen de natuurparken van de Sierra de Espadán en de Calderona, dus het is omgeven door landschapsenclaves waar je kunt wandelen. Zo zal het liefhebbers van sporttoerisme overtuigen.

Vilafamés

Vilafamés ligt op een heuvel, dus de reiziger die nadert kan het al van ver zien. Eenmaal aangekomen, zul je verrast worden door de oude stad, die bestaat uit smalle straatjes die spreken over de Arabische oorsprong van deze plaats en waarin edelstenen constructies staan. Ook mogen we de Hemelvaart kerk of het Paleis van Batlle niet over het hoofd zien. Het is niet verwonderlijk dat het historische complex in 2005 werd uitgeroepen tot een bezit van cultureel belang.

De tien boeiendste dorpen in de provincie Castellón.

Culla

In de regio van Alto Maestrazgo ligt Culla, een kleine gemeente, met slechts een paar honderd inwoners. Het bevat echter sporen van alle beschavingen en culturen die door deze plaats zijn gegaan, vooral de moslims en de Tempeliers. Dit is te zien aan de straten en vooral aan de monumenten: het Arabische kasteel, de graanschuur van de commandant, de parochiekerk van Salvador… Bovendien is er geen gebrek aan alternatieven voor excursies door de prachtige natuurlijke landschappen die de dorp.

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Morella

Ook in Morella komen geschiedenis en natuur samen. Onder de monumenten valt het kasteel op dat de stad voorzit. Het is een fort gebouwd op een strategische plek om de natuurlijke doorgang tussen de kust en het binnenland te controleren. Door het te bezoeken, kun je niet alleen de geschiedenis ontdekken, maar ook genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de roodachtige daken van de huizen waaruit de stad bestaat, evenals op de bergketens eromheen. Ook een bezoek waard zijn de aartspriesterlijke basiliek van Santa María la Mayor en de torens van San Miguel.

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Mascarell

De oorsprong van Mascarell houdt verband met de verdrijving van de moslims uit de nabijgelegen stad Burriana, die plaatsvond in de 14e eeuw. Het is omgeven door een muur van mortel, aarde en baksteen. Het heeft een bijna vierhoekig ontwerp en heeft een toren in het midden van elke kant. Het heeft twee ingangen, een naar het oosten en een naar het westen. Binnen is er een stadhuis uit het einde van de 18e eeuw en een parochiekerk uit het einde van de 17e eeuw.

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Jérica

Jérica heeft een zeer ruim toeristisch aanbod. Te beginnen met de muren, die het historische centrum van de stad afbakenen. Even opmerkelijk is de hermitage van San Roque, gebouwd op een eerdere Arabische constructie, en de Mudejar-toren, die toegankelijk is via een wenteltrap. Naast een rijk erfgoed heeft het spectaculaire natuurlijke landschappen waar je kunt wandelen, zoals het Regajo stuwmeer, de Vuelta de la Hoz en de Paseo de las Fuentes.

De tien boeiendste dorpen in de provincie Castellón.

Sant Mateu

Ten noorden van de provincie Castellón ligt Sant Mateu, de historische hoofdstad van de Maestrat. De periode van de grootste pracht vond plaats tijdens de veertiende en vijftiende eeuw, wat tot uiting komt in het historische en artistieke erfgoed. Een van de meest opvallende monumenten is de achthoekige klokkentoren, zonder de Plaza Mayor of de middeleeuwse kerkers te vergeten. Het heeft ook verschillende paden om te genieten van de architectuur en tegelijkertijd van prachtige natuurlijke landschappen.

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Fanzara

Een ander van de mooiste dorpen in Castellón is Fanzara. Het Unfinished Museum of Urban Art biedt de mogelijkheid om de werken te aanschouwen die kunstenaars op de gevels vastleggen. Voor liefhebbers van avontuurlijk toerisme heeft het verschillende bergroutes waarmee u dicht bij de indrukwekkende natuurlijke landschappen kunt komen die deze stad omringen. Een daarvan bereikt de ruïnes van het Fanzara-kasteel, waar je je kunt verdiepen in de geschiedenis van deze plek.

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Forcall

Om van Forcall in al zijn pracht te genieten, volstaat het niet om het te bezoeken, het is ook essentieel om het vanuit een van zijn gezichtspunten te bekijken. De dichtstbijzijnde bevindt zich in de hermitage Mare de Déu de la Consolación en de andere in Mola La Vila of San Marcos. 

DE 10 BOEIENDSTE DORPEN IN DE PROVINCIE CASTELLÓN.

Een van de meest merkwaardige attracties in deze stad is het Alpargata Museum, waar je meer te weten kunt komen over het ambachtelijke proces waarmee deze schoen, zo typerend voor het gebied, wordt gemaakt.

Chodos
We eindigen onze reis in Chodos, een klein stadje waarvan de smalle en steile straatjes herinneren aan de middeleeuwse oorsprong. Het ligt in het natuurpark Penyagolosa. Daarom is het omgeven door heuvels en massieven waar u een grote diversiteit aan dier- en plantensoorten aantreft. 

De mooiste dorpen in de regio Valencia

Het is zonder twijfel de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Maar het heeft ook een rijk cultureel erfgoed: het kasteel van Chodos, het historische centrum, de hermitage van San Cristóbal.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :