Tien dorpen en steden in de provincie Alicante

De tien mooiste en charmantste dorpen en steden in de provincie Alicante. De provincie Alicante heeft zowel voor toeristen als voor de lokale bevolking veel te bieden, en vandaag willen we je enkele van de mooiste steden en dorpen in de provincie Alicante laten zien, een provincie die je zal boeien, met de prachtige hoofdstad. De provincie heeft een prachtige landelijke omgeving, cultuur, erfgoed, zee, strand, bergen en gastronomie in de meest charmante dorpen en steden van Alicante.

10 DORPEN EN STEDEN IN DE PROVINCIE ALICANTE

Onder de mooiste steden en dorpen van Alicante vind je een beetje van alles: dorpjes in het binnenland , omgeven door bossen en bergen; steden met een middeleeuwse sfeer ;  steden met hun mooie architecturale erfgoed; en natuurlijk de heerlijke kustplaatsen. 

Hier de lijst met de mooiste en dorpen steden in Alicante:

Booking.com

Altea, de meest romantische stad van de provincie Alicante - Altea is voor mij de onbetwiste nummer één van de mooiste steden van Alicante . Het is een plek die aan alle vier de kanten romantiek en schoonheid uitstraalt, zowel voor degenen die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid als voor degenen die de voorkeur geven aan architectuur.

De stad Altea heeft twee zeer verschillende delen , die lijken te worden gesneden door de route van de oude N-332 nationale weg. Aan de ene kant hiervan is er de promenade die het prachtige strand van kiezels en zand bewaakt. Het water is hier altijd erg schoon en nodigt uit om te baden. Aan de boulevard vind je naast een gezellig hotel met uitzicht op zee, kleine restaurants, bars, cafés, ijssalons en andere bedrijfjes die er veel leven inblazen.

Aan de andere kant van de weg lopen de straten omhoog in een verward labyrint dat, welke kant je ook opgaat, leidt naar het mooie plein met de kerk van Nuestra Señora del Consuelo . Dat is de top van de kleine heuvel op wiens oostelijke helling de mooie lage huizen met witgekalkte gevels verspreid liggen die Altea beroemd maken. In de straten van het historische centrum van Altea vind je romantische restaurants die het beste van de Mediterrane, Indiase, Italiaanse en zelfs Griekse keuken serveren; uitzichtpunten om verliefd te worden op de rust en harmonie van dit kleine stukje Middellandse Zeekust; Ambachtelijke winkels, mode en andere merkwaardige dingen; en bars waar je een paar drankjes kunt drinken terwijl je naar goede muziek luistert of het leven aan je voorbij ziet gaan op een terras.

U hoeft niet ver van het stadscentrum te gaan om van de natuur in haar puurste vorm te genieten, want de indrukwekkende bergkam van Sierra Helada is zelfs te voet bereikbaar. Indrukwekkende bergen aan zee die een prachtig uitzicht geven, bossen en dramatische kliffen.

 

Nueva Tabarca, een zeereservaat op het mooiste eiland van de regio Valencia

En als Altea aan de kop van de mooiste steden van Alicante ligt, dan zit Nueva Tabarca niet ver achter.

Het eiland Tabarca is het enige bewoonde eiland in de Valenciaanse Gemeenschap . En bovendien, het is eeuwen geleden dat hij zo'n eer verdiende. Sommige gebouwen stammen uit de 18e eeuw en vallen samen met de oorsprong van Nueva Tabarca. En het was in die tijd dat koning Carlos III opdracht gaf tot de redding van 69 Genuese families van het Tunesische eiland Tabarka om ze te huisvesten op dit kleine eiland voor de kust van de stad Santa Pola in Alicante. Sindsdien hebben de afstammelingen van die mannen en vrouwen Italiaanse achternamen gedragen en aan zee gewoond.

De stad bestaat uit 4 of 5 straten vol charme . De huizen zijn laag, met witte gevels en deuren en ramen geschilderd in het blauw van de zee. Er is een breed plein en een 18e-eeuwse kerk aan zee. En het is dat de zee altijd aanwezig is in het leven van de Tabarquinos. Er zijn nog maar zo'n 70 vaste bewoners over, maar hun hart ligt bij het eiland en ze kunnen het niet lang verlaten.

Voor toeristen is Tabarca een zeeparadijs - in 1986 was het de eerste plaats in Spanje die tot zeereservaat werd uitgeroepen - waar ze een dag of een weekend kunnen doorbrengen. De stranden en baaien bieden kristalhelder water, de restaurants serveren heerlijke rijstgerechten en bij het vallen van de avond is het geluid van de golven het enige dat je hoort als de bars sluiten. Voeg daarbij een oude vuurtoren, een kleine begraafplaats en paden omgeven door mediterrane vegetatie en je hebt een paradijs om je los te koppelen van alles.

Guadalest

Verscholen tussen de plooien van de bergen van Alicante, wordt Guadalest gepresenteerd als een van de mooiste steden in Alicante. Het is ook een van de meest toeristische plaatsen in de provincie, iets wat je kunt zien in de vele restaurants, hotels, musea en ambachtswinkels die uitkijken over de prachtige geplaveide straatjes.

De stad werd gedomineerd door de ruïnes van het oude kasteel van San José - gebouwd door de Arabieren in de 11e eeuw - en de gerestaureerde Alcozaiba-toren. De musea zijn ook een grote trekpleister in Guadalest, waarvan sommige zo merkwaardig zijn als het microminiatuur museum, het zout- en peperstrooier museum (met meer dan 20.000 tentoongestelde objecten), het middeleeuwse geschiedenismuseum en het oude automuseum.

De natuur die de stad omringt, is de moeite waard om diepgaand te verkennen. Ik raad je aan om de cirkelvormige route te nemen die grenst aan de turquoise wateren van het prachtige stuwmeer van Guadalest . Het is een zeer eenvoudige route die in 3 uur kan worden afgelegd en loopt door beboste stukken en bochten die een prachtig uitzicht bieden op het moeras en de stad.

 

Alcoy, traditie maakte een stad

Ik heb Alcoy verschillende keren bezocht en ik weet dat ik nog steeds geheimen en hoeken heb om te verkennen. Ingebed in de prachtige bergen in het binnenland van Alicante, zeer dicht bij het natuurpark Carrascal de la Fuente Roja , wordt Alcoy de stad van de bruggen genoemd. En ja, het mag dan een stad zijn, maar een stad met de ziel van een stad.

Ik raad je aan om het Font Roja-park te verkennen voordat je naar het stadscentrum gaat, waar je het beste levende voorbeeld van het inheemse bos van de Valenciaanse Gemeenschap zult vinden. In het bezoekerscentrum kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de plaats en alle informatie krijgen die je nodig hebt om de route te kiezen die het beste bij je past.

Al in Alcoy mag je het Alcoyano Festival Museum (MAF) niet missen , waar je kostuums, posters, video's en andere voorbeelden vindt van het Alcoy-festival dat in heel Spanje bekend is: de Moren en Christenen. Als je in de gelegenheid bent, raad ik je aan om tijdens die dagen of, zo niet, met Kerstmis een bezoek te brengen aan Alcoy. Een paar jaar geleden had ik de kans om de Parade van de Drie Wijzen in Alcoy mee te maken en het was onvergetelijk.

Tot slot mogen we niet vergeten dat Alcoy een periode van industriële pracht kende, waarover je kunt leren in deCírculo Industrial.

 

Calpe, de zoon van de Rots van Ifach

Een stenige Poseidon, die 332 meter boven het oppervlak van de Middellandse Zee uitsteekt, waakt over het kleine stadje dat zich voor hem uitstrekt. Die Poseidon is niemand minder dan de mooie Peñón de Ifach, en zijn beschermeling is Calpe .

Hoewel het waar is dat de promenade een kolos van cement en glas is geworden, die vorm krijgt in tal van hotels en resorts, behouden de wateren en het strand van Calpe hun natuurlijke schoonheid. Het beklimmen van deRots van Ifach is iets waar je niet mee kunt stoppen als je Calpe bezoekt. Vanaf de top zult u een van de beste panoramische uitzichten van de provincie kunnen bewonderen en je zult begrijpen waarom Calpe een van de mooiste steden van Alicante moet zijn. Naast wandelen kunnen actieve reizigers in Calpe ook genieten van duiken en rots klimmen.

Achter de rij hoge hotels zijn er nog steeds delen van het oude vissersdorp dat Calpewas , naast de grote zoutvlakten , waar je een groot aantal prachtige trek- en ingezeten vogels kunt zien.

Eten, vis en schaaldieren zijn de echte sterren van de vele restaurants die de promenade en de nabijheid van de kleine haven bevolken .

 

Denia, de parel van de Costa Blanca

Denia is niet alleen een van de mooiste steden van Alicante, maar ook een van de meest erkende punten, op nationaal niveau, aan de Costa Blanca  van Alicante .

Afgezien van zijn prachtige stranden - die van Les Marines en Les Rotes benadrukken -, biedt Denia ook andere natuurlijke schoonheden, zoals het nabijgelegen Montgó-massief , in wiens rotswanden met uitzicht op de Middellandse Zee ontelbare grotten zijn, waarvan sommige toegankelijk zijn vanaf de zee .

Qua erfgoed en cultuur valt het kasteel van Denia op , dat de stad van bovenaf domineert en werd gebouwd tussen de 11e en 12e eeuw, en het Speelgoedmuseum , een waar paradijs voor zowel kinderen als volwassenen, waar speelgoed uit het begin van de 20e eeuw tot de jaren 1950 worden tentoongesteld.

Markeer ten slotte het spectaculaire gastronomische aanbod van Denia, met de Michelin-sterren van het Quique Dacosta Restaurant , maar ook met vele andere plaatsen van hoge kwaliteit.

 

Villena en het Atalaya-kasteel

Het kasteel van de Atalaya de Villena is de hoeksteen van wat bekend staat als de Route van de Kastelen van Alicante. Wat niet weinig zegt, want in de provincie Alicante zijn er meer dan 220 kastelen en forten.

Het kasteel van Villena werd aan het einde van de 12e eeuw op de top van de San Cristóbal-heuvel gebouwd.  De moslims wilden dus de velden van Villena en de Sierra de la Villa beheersen. Behalve dat het enige relevantie had tijdens de herovering, was het ook een belangrijke speler in andere conflicten, zoals de Opstand van de Germanias (16e eeuw) en de Onafhankelijkheidsoorlog (19e eeuw). Meer dan een dozijn torens, dikke muren en een recent gerenoveerd deel dat de moeite waard is om te bezoeken en dat maakt Villena tot een van de mooiste steden van Alicante.

 

Biar, misschien wel het mooiste dorpje van Alicante

Een kasteel is ook de hoofdpersoon van Biar. De stad Biar lijkt zich in een spiraal te ontwikkelen rond de kleine heuvel waarop het 12e-eeuwse Arabische fort staat. Vanaf de kantelen zijn de prachtige stenen huizen van de stad perfect te zien, met hun daken tussen geel en oker en dat aspect van op tijd gestopt zijn .

In de buurt van de stad is het de moeite waard een bezoek te brengen aan het oude puntige aquaduct - dat in de 15e eeuw werd gebouwd om water naar de stad te transporteren - en het neoklassieke heiligdom van waaruit u een prachtig uitzicht over de stad heeft.

Jávea, met de mooiste stranden en prachtige baaien

In Jávea hebben de stranden en baaien een waar toeristisch paradijs gecreëerd, waardoor het een van de mooiste steden van Alicante is.

In de afgelopen tijd hebben natuurbeschermingsorganisaties grote inspanningen geleverd om een ​​van de mooiste delen van de Middellandse Zeekust te behouden. Het resultaat is dat het wilde aspect van de kust van Jávea voor sensatie blijft zorgen. Ik raad u echter aan om het buiten het zomerseizoen te bezoeken, wanneer het meer toeristen ontvangt.

De stad Jávea heeft ook zijn aantrekkingskracht, met de sfeer van een klein vissersdorpje en zijn gezellige en gezellige oude stad.

 

Moraira, de perfecte plek voor een retraite op zee

Tussen Calpe en Jávea, in het noordelijke deel van de kust van Alicante, ligt Moraira, een andere van de beste steden in Alicante.

De stranden van Moraira en de buurt aan zee zijn de beste attracties. Om de eerste te leren kennen, is er niets beters dan de route naar de uitkijkpunten van Moraira te nemen, hoewel het pad dat Moraira en Benitatxell met elkaar verbindt ook niet verspild is , en een spectaculair uitzicht biedt vanaf de top van steile kliffen.

 

Het wordt ook sterk aanbevolen om de mediterrane keuken te proberen in restaurants zoals El Chamizo en een beetje weg te gaan van de kust om de prachtige oude binnenstad van het nabijgelegen stadje Teulada te ontdekken.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Viaja Blog/

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :