Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

10 Typische Persoonlijkheden op Spaanse stranden


Ken je ze ook?  Deze tien persoonlijkheden die je op Spaanse stranden tegen kunt komen!

Het is weer  ‘tiempo de verano’ of te wel zomertijd en met deze warmte blijft gaan we dus naar het strand soms denk je dat heel Spanje en Europa  op de Spaanse stranden te vinden zijn. Maar je vindt op het strand  een aantal verschillende strandtypes. Je kent ze zeker wel?  Hier de Spaanse termen of woorden voor deze typische strandtypes.

10 TYPISCHE PERSOONLIJKHEDEN OP SPAANSE STRANDEN

Heerlijk op vakantie aan de Spaanse Costas

Elk jaar in de zomer zijn ze weer op de Spaanse stranden te vinden, de tien stereotype strandgangers waar de Spanjaarden namen voor hebben bedacht. Laten we ze eens bekijken … herken jij jezelf?

Booking.com

La familia ‘beachspreading’

¿Qúe? ofwel Wat? Beachspreading is dan ook meteen het eerste niet Spaanse woord dat we omschrijven (we beginnen goed) maar het is wel iets dat veel voorkomt in Spanje, eigenlijk meer een traditie. In het Spaans heet dit ‘esparcimiento playero’ wat in het Nederlands zoiets is als ‘strandrecreatie’. Dit houdt in dat men met de hele familie, stoelen, tafels, parasols of partytent en natuurlijk de koelbox met drank waaronder sangría en hele maaltijden naar het strand gaat.

El guiri quemado al sol

Het lijkt een begrip dat met de BBQ te maken heeft maar het is niets anders dan de typische witgekleurde buitenlander (guiri) die rood gekleurd is van de zon. Wie kent ze niet?

 

El jubilado en primera linea de playa

Dit zijn de gepensioneerde Spanjaarden die voor dag en dauw al met de strandstoelen en parasols richting het strand lopen om hun stukje ‘playa’ te bezetten, vaak direct aan het water.

 

El chulito/a de playa

El chulito/a is de man (of vrouw) die van zichzelf/haarzelf vindt dat hij/zij er geweldig uitziet … en dat ook graag wil laten zien door niet alleen sexy gekleed te gaan maar ook te pronken met wat hij/zij heeft.

 

El Rafa Nadal de las palas playa

Dit kan omschreven worden als de Rafael Nadal van het beachtennis, je kent ze wel, de houten rackets die gebruikt worden om de bal hoog te houden. Dit kan op het strand of in de zee.

 

La modelo de Instagram

Dit kan niet anders omschreven worden als het Instagram model. Je ziet ze overal, vrouwen of mannen die hun poses aannemen om de mooiste en leukste foto’s/selfies te maken op het strand.

 

Fiestero de resaca

Dit is de feestganger die na de discotheek of bar terecht is gekomen op het strand en daar is blijven hangen om zijn/haar roes uit te slapen.

 

El soltero mirón

Dit is de single die op het strand zit en graag om zich heen kijkt op zoek naar oogcontact met andere singles.

La parejita babosa

Kan omschreven worden als het plakkende stelletje die niet van elkaar af kan blijven door elkaar non-stop vast te houden, tegen elkaar aan te liggen, te omarmen, kussen etc.

 

Maratoniano de orilla de la playa

Dit is de wandelaar op het strand, vaak in het water lange wandelingen maakt in de zon.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  SpanjeVandaag/

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE?

Misschien ook interessant :