Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

5 Wandelroutes in en rond Vinaròs


Vijf WANDELROUTES IN EN ROND VINARÒS

Vijf van de meest geliefde routes en wandelpaden in en rond Vinaròs

Vijf van de meest geliefde routes en wandelpaden in en rond de kustplaats Vinaròs. De badplaats Vinaròs ligt aan de Costa del Azahar is wel niet zo bekent als de Costa Blanca maar de badplaatse PeñíscolaGandiaBenicàssim en Xabia zijn ondertussen goede bekende van vakantiegangers en overwinteraars.Vinaròs heeft een breed scala aan wandelingen en routes in en rond Vinaròs waarmee u de gemeente van begin tot eind kunt verkennen en alle details en geheimen van de omgeving uit de eerste hand kunt ontdekken. Culturele routes en/of routes van grote landschappelijke en ecologische waarde van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden, te voet, per fiets of zelfs te paard, in het geval van routes die door natuurlijke landschappen gaan.

EEN WANDELING DOOR VINARÒS

Een bezoek aan het historische centrum wordt ten zeerste aanbevolen vanwege de schoonheid en de rust die wordt verleend door het feit dat het een voetgangersgebied is. 

Op deze route worden de verschillende monumenten en unieke gebouwen afgewisseld met de vele winkels en restaurants. Alle bezienswaardigheden zijn bewegwijzerd met informatiepanelen die het gemakkelijk maken om de tour te voltooien.

Booking.com

Tijdens de route kunt u het kerkfort van de Asunción , de modernistische huizen van Giner en la Sendra , de Casa Membrillera of de gemeentelijke markt zien , naast andere bezienswaardigheden. 

Met behulp van de toeristische kaart van de stad of via de audiogidsen , te downloaden op www.audioguies.vinaros.es , vergeet u geen bezienswaardigheid te bezoeken. De audiogidsen zijn een gratis dienst via internet of via bruikleen bij de Tourist Info Vinaròs die u uitnodigen voor een aangename wandeling van ongeveer 2 uur langs de 10 belangrijkste bezienswaardigheden in de gemeente. Het is beschikbaar in 5 talen en heeft verhalen aangepast voor kinderen en volwassenen.

LOKAAL PAD REDONA DE L'ERMITA

Deze route loopt door het natuurpark Serra del Puig. Het begint bij het heiligdom Misericordia , een enclave van groot architectonisch, religieus en artistiek belang, van waaruit u kunt genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het grondgebied van Vinaròs en de Middellandse Zee. Het is verdeeld in drie delen/secties:

 

  • 1e deel - Het pad begint in de zuidoostelijke hoek van het heiligdom , op het onverharde pad dat grenst aan de Vilar. Dit gedeelte daalt af naar het oosten tussen verlaten amandel- en olijfbomen, nu binnengevallen door onder andere dennen, Kermes-eiken en jeneverbessen. We zullen blijven dalen terwijl we een prachtig panoramisch uitzicht over de hele flat overwegen, van Montsià tot Peñíscola. Ongeveer 100 meter lager vinden we de overblijfselen van de "Moorse Toren", een middeleeuwse uitkijktoren die is opgericht om te waarschuwen voor de mogelijke komst van piratenindringers. Vanaf dit punt beklimt het pad de steilste hellingen van de route. Ongeveer 70 meter verder vinden we twee zinkgaten die wijzen op de aanwezigheid van mogelijke ondergrondse grotten. Hierna, ongeveer 300 meter hoger, komen we aan bij de Iberische nederzetting Puig, waar zich het kruis bevindt, van waaruit we kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving.

 

  • 2deel - Op het punt waar de Via Crucis en de Iberische nederzetting samenkomen, begint het pad af te dalen tot het de weg kruist die van Vinaròs komt. Hierna gaan we verder tussen oude olijfbomen om het arboretum binnen te gaan, een voorbeeld van bomen en struiken uit het mediterrane bos. In de buurt hiervan zullen we het insectarium zien, waar planten worden gekweekt die vlinderrupsen voeden.

 

Daarna gaan we verder naar het noordwesten door een dicht dennenbos met een comfortabele rustplaats. Hieruit zullen we begrijpen dat zowel de struik als de rozemarijn, de Kermes-eik of de kruik laag, maar zeer dicht zijn. Dan komen we aan bij de Pan y Toros-tent, waar we langs een firewall naar het noorden zullen draaien en deze zullen beklimmen totdat we het pad weer vinden. 

Eenmaal daar gaan we naar het westen en komen we een gewelfd huis tegen dat bekend staat als de "Caseta dels Sorrongos". We blijven stijgen tot we de overblijfselen van drie oude kalkovens bereiken. Ongeveer 10 meter verder komen we op de verharde weg, naast de repeater antennes, waar een verbinding is met het GR-92 pad.

 

  • 3e deel Verdergaand langs de brandgang gaat het pad naar het oosten, door een gebied van jong dennenbos met herbevolking van eiken en steeneiken (sommige zeer uniek). Nadat we een andere firewall zijn gepasseerd, lopen we tussen opnieuw bevolkte dennen langs jeneverbessen, Kermes-eiken en rozemarijn. Bij de derde firewall slaan we rechtsaf, richting het zuiden, tot we de markering bereiken die de limiet van eigendommen aangeeft. Vanaf de uitkijkpunten hebben we een prachtig uitzicht op de kust en het Montsià-gebergte. Ten slotte gaan we verder langs het gemarkeerde pad en komen we weer aan bij het heiligdom , het startpunt van de route.

 

AIGUADOLIVA RAVIJNPAD

Het pad begint bij de monding van het Aiguadoliva-ravijn , gelegen aan het strand van Aiguadoliva, waar een paal staat die de richting aangeeft langs de bedding van het ravijn zelf. 

Later steken we, via een onderdoorgang, de N-340 over en, via een andere pas, de spoorlijn. Een paar meter verder zien we aan de rechterkant het veld van Sant Gregori, maar we gaan verder langs de linkeroever van de bedding van het ravijn.

 

Kort daarna rijden we onder de weg door naar Càlig en verderop de snelweg. Links van ons zien we de Iberische nederzetting Puig de la Nao . Vervolgens passeren we de afslag Camí de Xivert, gaan we verder langs een andere die over het ravijn gaat en er een beetje vanaf gaan om sinaasappelboomgaarden over te steken en er vervolgens naar terug te keren. 

 

In deze rubriek vinden we een interessante variëteit aan bomen, zoals de Valenciaanse eik (Quercus cerriodes) of de aardbeiboom. We gaan weer een flink stuk langs de rivierbedding en nemen het opnieuw langs het tweede pad naar rechts, dat ons naar een ander pad brengt dat we naar links zullen nemen om het pad van Càlig e Ulldecona te bereiken, waar een micro-reserve van flora met een tabel van interpretatie.

 

Daarna nemen we het pad naar Ulldecona, langs een zacht ravijn totdat we een droge stenen schuilplaats zien met een andere interpretatietafel. We steken de N-340 weer over en passeren verschillende sinaasappelboomgaarden totdat we het pad van Canet lo Roig naar Vinaròs vinden, waar we rechtsaf slaan. 

 

Vanaf nu zal de rivierbedding van de Cervol-rivier ons vergezellen totdat we, voorbij de snelweg, een stijgend pad inslaan dat tussen boomgaarden en dennenbossen loopt. Dit brengt ons naar het Misericordia-heiligdom, het punt waar deze reisroute eindigt. We kunnen terugkeren naar Vinaròs langs het pad GR-92.

 

GR-92 TRAIL - MEDITERRANE TRAIL

Deze route maakt deel uit van het Europese netwerk van lange afstandsroutes (GR), dat begint in Duitsland en 3.000 gemarkeerde km heeft, waarvan 24 door de gemeente Vinaròs. Het kan zonder veel moeite worden bereisd en het herbergt plaatsen van geografisch, historisch, botanisch en architectonisch belang langs de route. Dit kan in drie verschillende fasen:

 

Vinaròs – Heiligdom van Barmhartigheid (9 km)

Dit gedeelte begint bij de oude Sant Sebastià-school , gelegen in het midden van de promenade, en loopt langs de zee in noordelijke richting tot aan de monding van de rivier de Cervol. Eenmaal hier zullen we langs de rivier de markeringen volgen en zullen we de Daltbrug oversteken naar de andere oever. 

Aan onze linkerkant zien we een Romeinse brug, de rivierkanalen en, iets verderop, het kruis gebouwd op de Iberische nederzetting, waar we zullen genieten van spectaculaire uitzichten die variëren van de vlakte tot de Montsià-bergen en de Beceite-post. door de zee en de Ebro-delta.

Daarna komen we snel aan bij het heiligdom van Misericordia en San Sebastián, een plaats van grote religieuze, architecturale en landschappelijke waarde, van waaruit het tweede deel van deze route begint, evenals het lokale Redona de l'Ermita-pad.

 

Heiligdom van Misericordia – Middeleeuwse brug van de Molino del Olivar (11 km)

Gelegen aan de poort van het heiligdom, gaan we naar het westen tot we de Barona-heuvel bereiken, het hoogste punt van de hele route (165 m), waar we ook zullen genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Vanaf hier dalen we af tot we vlak land bereiken, doorkruist door het Barbiguera-ravijn, een gedeelte dat loopt tussen citrusvelden en wat droog land. Eindelijk bereiken we de bezienswaardigheden van Els Tres Fitons del Regne , die het Valenciaanse en Catalaanse land afbakenen, en de middeleeuwse Olivar Mill Bridge , over de rivier de Sénia.

 

Vinaròs – Aiguadoliva-ravijn (4 km)

Net als het eerste deel begint ook dit bij de oude Sant Sebastià-school en loopt langs de zee, maar in dit geval naar het zuiden . We gaan het havengebied binnen, passeren de vismarkt en, kort daarna, de arena en het droogdok, totdat we het strand van Clot bereiken. Vanaf hier passeren we een groot aantal baaien en, nadat we Kaap Puntal opzij hebben gelaten, komen we aan bij het Aiguadoliva-ravijn , waar we de prachtige flora en fauna kunnen aanschouwen die typerend zijn voor de wetlands.

 

Abadía Retuerta Le Domaine is een prachtig historisch hotel in Valladolid . Het gebouw waarin het is gevestigd heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw, toen het klooster van Santa María de Retuerta werd gesticht, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van de Romaanse Valladolid. In 2008 begon de Italiaanse architect Marco Serra met de rehabilitatie van het klooster om het niet alleen om te vormen tot een hotel, maar ook tot een ruimte gewijd aan vrede, rust en contemplatie.

Hotel Alfonso XIII, Sevilla

Hotel Alfonso XIII wordt sinds 1929 beschouwd als een van de meest prestigieuze luxehotels ter wereld en ligt in het centrum van Sevilla , naast het Reales Alcázares en de kathedraal. Sinds 1998 wordt het beschouwd als een bezit van cultureel belang en in 2011 werd het volledig gerenoveerd en heropend op 13 maart 2012. Er werden geweldige films gefilmd, zoals Laurence de Arabia en series als The Crown.

 

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR VINARÒS NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :