Pleinen in de stad Málaga


Ontdek en Beleef de 10 mooiste en leukste pleinen en pleintjes in de stad Málaga

Ontdek en Beleef een van de mooiste en leukste pleinen in de stad Málaga. Het oude en historisch centrum van de stad Málaga kent vele leuke en gezellige pleintjes waar je lekker in de schaduw van een lekker koel drankje kunt genieten en de mooie gebouwen die vaak deze pleinen omgeven kunt bewonderen.

De Plaza de la Constitución ligt in het "hart" van Malaga, en ik zeg dit omdat je vanaf hier toegang hebt tot de meest karakteristieke straten van de stad, zoals Calle Larios, Calle Compañía, Nueva en Granada.

Het is daarom ook moeilijk om  het altijd erg drukke plein niet te vinden, aangezien deze straten de belangrijkste winkelgebieden zijn.

Booking.com

De stad Málaga heeft vele mooie en leuke pleinen en pleintjes, vooral in het historisch centrum. Een van de meest bekende pleinen is plaza de la merced. Plaza de la Merced is een openbaar plein in de wijk La Merced in het centrum van Málaga , Spanje .

Het plein maakt al deel uit van de stad sinds de Romeinse tijd van Málaga, en doet al sinds de vijftiende eeuw dienst als stadsmarkt.

Het Bisschop plein “Plaza de Obispo” in de stad Málaga. Ontdek  een van de mooiste pleinen in Málaga. Het historisch centrum van de stad Málaga kent vele leuke en gezellige pleintjes waar je  in de schaduw van een lekker koel drankje kunt genieten en de gebouwen die vaak deze pleinen omgeven kunt bewonderen. Een van de bekendste pleinen in Málaga is het Plaza de Obispo

Ontdek, beleef en geniet van dit mooie plein "Plaza Félix Sáenz" in Málaga . Het Plaza Félix Sáenz ligt in het centrum van de stad Málaga. Plaza Félix Sáenz ligt direct aan calle San Juan, Puerta del Mar en Calle Nueva. 

Je vind hier ook een kunstwerk van de Catalaanse kunstenaar Jaume Plensa, ‘gouden vogelkooi’ (2000)

Dit plein ligt vlakbij de haven en dit wordt door bezoekers van de stad vaak als eerst eerste bezocht omdat hier een “Punto de Información Turística” of te wel in het Nederlands gezegd VVV kantoor is , waar je kunt informeren over de stad en een gratis platte grond van de stad in ontvangst kunt nemen, op het plein bevindt zich ook een skatebaan.

Plaza de los Martires is een klein pleintje in het historisch centrum van de stad Málaga maar ook anders dan vele andere pleinen, het is een klein en knus pleintje. Op dit plein staat een van de oudste kerken van de stad ‘Iglesia de los Santos Mártires’ , moet je echt eens bezoeken het is ook nog eens gratis 

Plaza Jerónimo Cuervo ligt midden het historische centrum van Málaga, Het is een van de fijne, kleine en gezellige pleintjes in de stad Málaga met als middelpunt het stedelijke Teatro Cervantes.

Rechts van het theater vind je het bekende en gezellige design restaurant “Vino Mio” , dit restaurant heeft een ongelooflijk mooi terras aan de voet van het Cervantes Theater. 

Midden in het uitgaansgebied

Plaza de Uncibay ligt midden in het oude centrum van Málaga en heeft zijn naam te danken aan Ferdinand Uncibay, een kapitein van adel die samen met het leger van de Katholieke Koningen Malaga veroverde. Rond Plaza de Uncibay ligt het uit gaans gebied van Málaga. Hier tref je in de omgeving veel discotheken, bars en clubs.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR MALAGA NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MALAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :