overwinteren op de warmste plaatsen

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 10:54

Wat zijn nu de warmste plaatsen van Spanje om in de wintermaanden te overwinteren, en dan specifiek de wintermaanden december, januari en februari. Er zijn vele Belgen en Nederlanders die overwinteren in Spanje en daar komt bij je kunt thuis veel geld besparen op je energie rekening. In Spanje  wordt zelfs gesproken over energie toeristen. Dit zijn toeristen die in de wintermaanden naar Spanje komen om zo op hun energie rekening te sparen. Nou is het natuurlijk zo van dat geld wat je thuis bespaart op je energie rekening kun je een leuke vakantie maken in de Spaanse winterzon. Maar waar kun je nu het beste heen gaan wat zijn de warmste Spaanse plaatsen.

De weer website ElTiempo.es heeft een analyse uit gevoerd. Om de analyse uit te voeren, hebben we de temperatuurgegevens voor de periode 1991-2020 in alle beschikbare stations verkregen. Als we het vanuit meteorologisch en klimatologisch oogpunt over de winter hebben, omvat het de maanden december, januari en februari. We hebben de drempel vastgesteld op gemiddelden boven 11°C

Booking.com

De Canarische Eilanden, is de duidelijke winnaars

Als we het hebben over warme overwinter plaatsen in de winter hebben, zijn de Canarische Eilanden de grote winnaars, wat zeker niet verrassend zal zijn. Gezien de geografische ligging is het klimaat veel gematigder dan het dominante klimaat op het Iberisch schiereiland.

Bij het weerstation van Santa Cruz de Tenerife wordt de hoogste gemiddelde temperatuur gemeten van 18,7 graden met minima van 16 en maxima van 22 graden.

In Las Palmas de Gran Canaria zou het op één na warmste punt in de winter, met 18,6 °C. Ten slotte registreert Lanzarote gemiddeld 18,1 °C. Hun maxima zijn vergelijkbaar met de twee voorgaande gevallen, maar hun minima zijn meestal lager, met een gemiddelde van 14,7 °C in de winter.

Het Spaanse vasteland en de Balearen

Cádiz

Met een gemiddelde temperatuur in de winter van 13,5oC is de regio Cadiz het waar de temperaturen in de winter meestal milder zijn. Het maximum en minimum liggen tussen 10oC en 20oC, en het komt zeer zelden voor dat het hier vriest.

 

Langs de Andalusische Middellandse Zeekust tussen Almería en Malaga

De twee steden aan de Andalusische Middellandse Zeekust liggen wat achter op Cadiz. In Almería ligt de gemiddelde temperatuur rond de 13,3 °C, en in Malaga daalt deze tot 13 °C.

In deze twee gevallen liggen de maxima boven de 15 °C, maar de minima liggen al onder de 10 °C. Het is echter nog steeds uiterst zeldzaam dat het hier vriest of sneeuwt.

 

Balearen en Valenciaanse Gemeenschap

De Balearen en de regio Valenciaanse hebben meestal vergelijkbare temperaturen. In de winter hebben Valencia en Palma bijvoorbeeld een gemiddelde temperatuur van 12,5 °C.

Ze zijn frisser dan de vorige, maar nog steeds zacht. In maxima overschrijdt de Valenciaanse stad 17 °C, terwijl de Balearen rond de 16 °C ligt.

 

Het geval van A Coruña is misschien wel het meest opvallend. De gegevens van het station in deze stad melden een gemiddelde temperatuur van 11,3 °C in de winter.

In deze regio liggen de maxima meestal rond de 14 °C, terwijl de minima tussen 8 °C en 9 °C liggen. Opvallend is dat, ondanks dat het een stad in het noorden van het schiereiland is, de gemiddelde waarde relatief mild is. De nabijheid van de zee en de lage thermische oscillatie hebben het antwoord.

Zijn er naast deze gebieden nog andere?

In deze analyse hebben we ons beperkt tot de gegevens die beschikbaar zijn via eersteklas stations. Er zijn echter gebieden die zachter zijn.

De tropische kust, in Granada, heeft meestal mildere thermische waarden, zelfs dan Almeria of Malaga, met temperaturen die soms zelfs relatief hoog zijn in de winter.

Op de Canarische Eilanden hebben de rest van de eilanden ook zeer milde temperaturen. El Hierro heeft bijvoorbeeld een gemiddelde temperatuur op het luchthaven station van 19,4 °C. Hetzelfde gebeurt in La Palma, waar de luchthaven gegevens een gemiddelde temperatuur van 18,6 °C laten zien.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: eltiempo.es

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :