Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Costa Blanca en zijn rijstgerechten

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 19:30


Costa Blanca, de thuisbasis van rijstgerechten

Costa Blanca - Duizend en een manieren om rijst te koken

Een reis naar de  Costa Blanca in de provincie Alicante brengt je naar een culinaire bestemming met meer dan 300 lokale rijstgerechten . Er zijn zoveel verschillende manieren om het te bereiden dat je altijd een heerlijk recept kunt vinden voor elke smaak.

COSTA BLANCA, DE THUISBASIS VAN RIJSTGERECHTEN

Als je van rijst houdt, biedt de keuken van de Costa Blanca je een feest. Er zijn zoveel rijstgerechten om uit te kiezen: soep achtig, droog of plakkerig, met groenten, vis, zeevruchten, vlees ... In de gebieden die het dichtst bij de Middellandse Zee liggen, worden de meeste recepten gemaakt met vis en schaaldieren, terwijl je verder landinwaarts vaak opties vindt het combineren van vlees, peulvruchten en groenten. 

Booking.com

Er zijn ook lokale specialiteiten die afhankelijk van het gebied anders worden bereid.In de provincie Alicante vind je veel restaurants die gespecialiseerd zijn in rijstgerechten. We raden aan om van tevoren te reserveren en uw gerecht van tevoren te bestellen, vooral als u met een grote groep bent.Dit zijn enkele van de traditionele rijstgerechten die u kunt proberen:

Arroz a banda : gekookt in een ovenschotel met beenderige kleine roodbaars, en dan geserveerd zonder de vis - maar met al hun smaak. Je kunt dit overal in de provincie Alicante bestellen, maar traditioneel in de wijk Marina Alta.

COSTA BLANCA, DE THUISBASIS VAN RIJSTGERECHTEN

Arroz con costra : gemaakt met vlees zoals konijn, kip of worst, en anders gekookt in verschillende steden. De “costra” is een knapperige toplaag gemaakt door losgeklopt ei over de pan te gieten. Dit recept is vooral populair in de gebieden Bajo Vinalopó en Vega Baja.

 

Arroz al horno : gebakken in de oven in een kleischotel, dit recept varieert ook sterk naargelang het gebied. De belangrijkste ingrediënten zijn aardappel, bloedworst, kikkererwten, tomaat en varkensribbetjes.

 

Caldero : dit is een kleefrijst gemaakt met sterk gearomatiseerde vis zoals zeeduivel, conger paling, mul of schorpioenvis. Het wordt gekookt in een koperen of ijzeren ketel en is erg traditioneel op het eiland Tabarca en in Villajoyosa, Torrevieja en de zuidelijke provincie.

COSTA BLANCA, DE THUISBASIS VAN RIJSTGERECHTEN

negro : zwarte rijst, de kleur komt van de inkt van de kleine inktvis die wordt gebruikt om het te maken. Het wordt meestal geserveerd met garnalen en stukjes rode paprika, en vergezeld van aliolisaus (gemaakt met olijfolie, ei, citroen en knoflook).

 

Arroz del Senyoret : gemaakt met vis en schaaldieren, de naam "senyoret" suggereert iemand die nogal deftig is, want alles wordt geschild en kant-en-klaar geserveerd zodat de gasten hun handen niet vuil maken.

Arroz conejo y caracoles : rijst, konijn, slakken en saffraan zijn de hoofdingrediënten van dit gerecht, traditioneel gekookt boven een houtvuur in een paellapan. Typisch voor de districten Alto Vinalopó en Medio Vinalopó.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spain.info
WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN AAN DE COSTA BLANCA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :


«   »