Wandelen rond het stadje Altea

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 19:23

WANDELEN ROND HET STADJE ALTEA

Rond dit pittoreske stadje vind je 5 mooie wandelroutes

Vele mensen kennen het stadje Altea alleen van de witgekalkte huizen en de oude kerk die trots boven op de heuvel staat met een heerlijk uitzicht over de Middellandse Zee. Dit oude stadje dat zich gevestigd heeft rondom deze oude kerk ademt een Boheemse en ontspannen sfeer uit met leuke winkeltjes, restaurants met terrasjes, bars en mooie uitkijkpunten. Rond dit pittoreske stadje vind je 5 mooie wandelroutes, wij beschrijven hier deze vijf heerlijke wandelroute’s rondom dit stadje waar je tijdens het wandelen van een prachtige landschap kunt genieten. De eerste vier routes beginnen bij het gemeentelijke sportcomplex, naast de rode brug. De andere, vijfde route begint bij de ingang van de haven van Altea.

 Rond dit pittoreske stadje vind je 5 mooie wandelroutes

Route 1: Ruta Verde, de groene route

Deze route staat ook bekend als de Corredor Verde (de groene gang) en loopt langs de oude Camino Real de la Mar. Tijdens deze wandeling ziet u enkele unieke bezienswaardigheden, zoals het vulkanische strand van Cap Negret. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat dit gebied meer dan 2 en een half miljoen jaar oud is.

Verder zie je verschillende herenhuizen en bunkers die overgebleven zijn uit de Spaanse burgeroorlog, nog steeds wacht houden aan de kust. Als je tijdens het wandelen een pauze wilt nemen, stop dan bij een van de vele chiringuitos aan de stranden rondom Altea. Ze bieden drankjes en lokale specialiteiten zoals paella en agua de Valencia. Deze route is geschikt voor personen met beperkte mobiliteit, en kan ook worden gedaan met rolstoel of fiets.

Booking.com

Route 2: Ruta Roja, de rode route

Deze route voert ons via de Cami Fondo helemaal naar Altea la Vella. Er wordt gezegd dat dit de oorspronkelijke locatie is waar de stad Altea is gesticht. Naast een bezoek aan Altea la Vella kunt u ook de Hermitage van Santa Bàrbara bezoeken. Vanaf daar wandelen we het pad terug door het Sogai-gebied naar de rivier de Algar. De natuurgebieden zoals Font del Garroferet en de rivier de Algar zelf zijn werkelijk prachtige gebieden om te zien.

De rivier is vooral indrukwekkend na veel regenval. Deze route heeft een lage moeilijkheidsgraad en kan worden gewandeld of gefietst. Voor mensen met beperkte mobiliteit is er de alternatieve route bij de Hermitage van Santa Bàrbara in de richting van Camí Fondo.

Route 3: Ruta Azul, de blauwe route

Deze route voert ons langs de bedding van de rivier de Algar, het bospad aan de zuidkant op. Het pad leidt terug naar Altea na het kleine stuwmeer waar de Algar en Guadalest rivieren samenkomen. Dit deel van het pad staat bekend als de oude Cami de Mandem. Deze specifieke route leert ons hoe belangrijk de Algar rivier altijd is geweest voor de geschiedenis van Altea.

Het bewijs hiervan is de oudste korenmolen, de Moli dels Moros, die als ruine aan de rivieroever staat. De op een na grootste pijnboom in de Valenciaanse deelstaat, de Pi del Senyoret verbaast op het eerste gezicht met zijn breedte van meer dan 20 meter. Het laatste deel van de route toont het charmante district L’Horta met de typische irrigatiekanalen en de Sant Roc hermitage.

 

Route 4: Ruta Naranja, de oranje route

Deze route loopt door het gebied dat opnieuw werd bevolkt na de oprichting van Vila Nova d’Altea (Nieuwe Altea) in 1617. Het district Horta, met de Sant Roc hermitage en de Pi del Senyoret, maakt deel uit van deze route. Net als de wijk Barranquet, gedomineerd door de indrukwekkende Sant Luis Hermitage. Het pad gaat verder op de Cami Vell d’Alcoi, een van de belangrijkste paden uit de 17e eeuw. En als u de hellingen wilt vermijden, neemt u de alternatieve route over de Cami de la Lloma.

Route 5: Ruta Magenta, de paarse route

Deze route begint bij de ingang van de haven van Altea en leidt ons rond het zuidelijke deel van het schilderachtige landelijke landschap van Altea. We komen de hermitages van Sant Antoni en Sant Luis en de overblijfselen van een Romeins aquaduct tegen. Het laatste deel van de route leidt ons door de woonwijk El Planet naar de N-332. Vanaf hier volgen we de kustweg terug langs de baai en de jachthaven van Altea.

 

Deze link toont de exacte routes en bezienswaardigheden in google maps.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :