Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

GALICIË - PROVINCIE PONTEVEDRA - DE STAD VIGO

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 12:28

Reisindrukken van DE STAD VIGO IN GALICIA

Galicië, Pontevedra, reisimpressies van de stad Vigo. De stad Vigo is dan wel de grootste stad van Galicia maar is niet de hoofdstad van Galicia, en het is zelfs zelfs niet eens de hoofdstad van de provincie Pontevedra waar de stad Vigo in ligt. De stad Pontevedra is namelijk de hoofdstad van de provincie Pontevedra .

DE STAD VIGO IN GALICIA

De stad Vigo is een echte arbeidersstad en dé grootste vissershaven van Europa. Vigo was van oudsher de haven, later de auto-industrie. Visvangst was altijd al belangrijk, maar met de ontwikkeling van vriesschepen waar vis direct ingevroren werd en daardoor langer houdbaar nam de visserij in Vigo enorm toe.

Booking.com

Een leuk feitje: Vigo is de grootste vissershaven van Europa. Het is de grootste loshaven voor kolossale vriesschepen die lange tijd op de oceaan gevaren hebben. Het is zeker niet alleen vis die voor de kust van Galicie gevangen wordt dat hier binnenkomt.

Dagelijks komen in Vigo scheepsladingen vis binnen van over de hele wereld; zwaardvis uit Chili, heek uit Mauritanië, calamares van de Falkland-eilanden en ga zo maar door. In Vigo wordt vele diepgevroren vis overgeslagen in containers om vervolgens weer over de hele wereld verspreid te worden. In Vigo zit tevens de grootste visproducent van Spanje en zelfs de wereld, dat is Pescanova.

De auto-industrie zorgde vanaf de jaren zeventig voor een flinke groei in de vissersstad Vigo. De productie van Citroen vond hier plaats. Oorspronkelijk vanuit kostenbesparing vanwege de lage lonen in het arme Galicië. Met de komst van de auto-industrie groeide de bevolking, en daarmee de stad, snel vanaf 1970 tot eind 20e eeuw.

Wat te doen in Vigo?

Vigo is misschien niet de stad waar je een stedentrip van 5 dagen zult boeken. De stad is prima te bezoeken in één dag. Heb je meer tijd, dan adviseer ik om de omgeving van Vigo te bezoeken. Je hoeft niet ver te rijden om mooie natuur te aanschouwen, zowel aan de kust als in de bergen en bossen landinwaarts. Vanuit Vigo ben je ook zo in Portugal. Vigo is de zuidelijkst gelegen grote stad van Galicië.

In de stad kun je een prima wandeling maken. Houd wel rekening met klimmen en dalen. Loop langs de kust en de grote havens. Gefluit van meeuwen is overal te horen in de stad. 

Voetballiefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Balaídos, de thuishaven van voetbalclub Celta de Vigo. De meeste Gallego’s zijn of voor Celta of voor haar aartsvijand Deportivo uit A Coruna. 
Tip: de club heeft wegens een boete voor teveel lege stoeltjes de entreeprijzen flink verlaagd. 

Reizen naar Vigo

Ga je vanuit Nederland rechtstreeks naar Vigo dan is vliegen naar Porto of Santiago de Compostela het makkelijkst. Vanuit beide steden ben je binnen 2 uur in de havenstad. Ben je al in Galicië? Dan is vervoer per auto of trein mogelijk. Vanuit andere plaatsen in Spanje is een binnenlandse vlucht ook te overwegen. Vigo heeft een eigen vliegveld.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Galiciatips.com

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :