Goedkoop een woning kopen of Huren in Spanje

Gepubliceerd op 15 mei 2021 om 14:51

GOEDKOOP EEN WONING KOPEN OF HUREN IN SPANJE

Als je zoiets hebt ik moet niet direct aan de kust wonen dan is dit misschien wat voor je, er worden in de verschillende provincies zoals in de provincie Málaga, de provincie Castellón in de regio Valencia, de provincie Huesca in de regio Aragón en provincie Cáceres in Extremadura woningen aangeboden vanaf 15.000 euro per woning of vanaf 180 euro huur per maand in verschillende Spaanse dorpen via Holapueblo

SPANJE WIL HET 13-SCHIJVEN-SYSTEEM VOOR DE MAANDELIJKSE BIJDRAGE VOOR ZELFSTANDIGEN INVOEREN

Wat is holapueblo?

Holapueblo  is een project, ondersteund door  Red Eléctrica de España en Correos  en beheerd door  AlmaNatura , met als doel  herbevolking op het platteland te bevorderen door het contact te vergemakkelijken  van mensen  die hun ondernemerschap project op het platteland willen  realiseren met dorpen die op zoek zijn naar nieuwe bewoners .

Booking.com

De eerste editie van Holapueblo, een initiatief van Grupo Red Eléctrica, Correos en AlmaNatura om nieuwe bewoners van dorpen te zoeken, eindigde in een tiental nieuwe bewoners die zich gevestigd hebben in de 10 deelnemende dorpen. Nu is de tweede editie van Holapueblo begonnen met circa 70 dorpen die meedoen aan het project.

Volgens deze krant worden er al woningen aangeboden vanaf 15.000 euro of 200 euro huur per maand in verschillende dorpen die meedoen met Holapeblo II. Zo heeft het dorp Bóveda (1.400 inwoners) in de provincie Lugo (Galicië) 11 woningen in de aanbieding met prijzen tussen 15.000 en 129.000 euro of een huurprijs van 400 euro per maand.

In het dorp Lalueza in de provincie Huesca (Aragón) zijn 12 woningen te koop met prijzen vanaf 77.000 euro. Het dorp Almedijar in de provincie Castellón (Valencia regio) heeft 244 inwoners maar is op zoek naar nieuwe buren en heeft huurwoningen vanaf 215 euro per maand. In 2020 zijn er in dit dorp o.a. dankzij Holapueblo 10 nieuwe families bijgekomen.

Het dorp Genalguacil in de provincie Málaga (Andalusië) heeft 393 inwoners maar wil ook graag nieuwe ondernemende buren en biedt een woning aan voor 90.000 euro en een andere goedkope huurwoning.

Ook het voormalige blauwe geverfde smurfen dorp Júzcar in de provincie Málaga (Andalusië) zoekt nieuwe bewoners en heeft 10 woningen in de aanbieding (zonder prijsindicatie). Drie huurwoningen en vier koopwoningen met een terrein en twee bouwterreinen om iets te bouwen.

Andere dorpen in de provincie Málaga die nieuwe bewoners zoeken zijn Jubrique met o.a. een koopappartement vanaf 50.000 euro en twee huurappartementen vanaf 180 euro per maand. Hier is ook een koopwoning te vinden voor 28.000 euro. Het dorp Benarrabá in de provincie Málaga heeft drie huurwoningen vanaf 250 euro per maand. Het dorp La Pesga in de provincie Cáceres (Extremadura) heeft 1.018 inwoners maar biedt een huurwoning vanaf 200 euro per maand en diverse koopwoningen vanaf 41.000 euro.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de 70 dorpen die op zoek zijn naar nieuwe bewoners, het liefst ondernemende jonge families die nieuw leven in een dorp blazen. In alle gevallen denkt de gemeente mee met de nieuwe bewoners en doen ze alles om een succesvolle integratie te bewerkstelligen.

 

Bekijk HIER alle dorpen die meedoen aan het project Holapueblo II.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :