De herfst (otoño )begint in Spanje

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 11:08

DE HERFST (OTOÑO ) BEGINT IN SPANJE

De herfst (otoño )begint in Spanje en duurt 89 dagen en 20 uur en eindigt op 21 december en wat is de oorsprong van dit woord.

DE HERFST (OTOÑO )BEGINT IN SPANJE

De herfst begint woensdag 22 september om 21 uur en 21 minuten officiële schiereiland tijd, aldus het National Geographic Institute , volgens schattingen van de Astronomical Observatory National .

 

Zoals gemeld door de instelling onder het ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda via haar website, zal dit seizoen precies 89 dagen en 20 uur duren en eindigen op 21 december , wanneer de winter begint.

Booking.com

Bovendien, volgens de gegevens verkregen door het Observatorium, zal er dit najaar een gedeeltelijke maansverduistering zijn "zichtbaar in Amerika, Europa, Azië en Australië", evenals in Spanje, op 19 november . En op 4 december zal er een totale zonsverduistering zijn die zichtbaar zal zijn in Antarctica en zuidelijk Afrika.

 

Evenzo zal het zondag 31 oktober zijn, wanneer de klok een uur wordt teruggezet . Concreet, om 3:00 uur, schiereiland tijd, moet de klok worden teruggezet naar 2:00 uur. In het geval van de Canarische Eilanden wordt het om 2.00 uur 1.00 uur 's ochtends, waardoor de wintertijd begint.

Herfst equinox

Aan de andere kant heeft het National Geographic Institute uitgelegd dat het begin van de herfst bij overeenkomst wordt gegeven wanneer het centrum van de zon, gezien vanaf de aarde, 'de hemelevenaar kruist in zijn schijnbare beweging naar het zuiden'. Het is op dat moment dat de duur van de dag en de nacht praktisch samenvallen en daarom vindt de herfst-equinox plaats .

 

Aan deze informatie hebben ze enkele "nieuwsgierige feiten" toegevoegd, zoals het moment waarop de herfst begint op het noordelijk halfrond, de lente begint op het zuidelijk halfrond . Ze hebben ook benadrukt dat er tijdens het begin van de herfst de dagen sneller korter worden .

 

Wat betreft de meteorenregen van dit seizoen heeft het Geografisch Instituut aangegeven dat de 'Draconiden' (meteoorzwerm) zullen plaatsvinden , met een maximum rond 8 oktober; de 'Leonids' , waarvan het maximum rond 17 november zal plaatsvinden, en de 'Geminiden' ( naam voor een regen van vallende sterren ) , die de meest intense herfstregen worden, zoals ze zijn beschreven, en waarvan het maximum rond 14 december zal plaatsvinden.

 

Tot slot, wat betreft de planeten die kunnen worden waargenomen, heeft het observatorium onthuld dat in de schemering Venus, Jupiter en Saturnus kunnen worden aanschouwd , terwijl bij zonsopgang de planeten Mercurius kunnen worden gezien , tijdens de maanden oktober en november, en Mars , beginnend in november.

Volheid en verandering: regenachtige herfst, overvloedig jaar

De term herfst komt van het Latijnse  woord autumnus  dat is gekoppeld aan de wortel boom- , toename. Zo definieerden de Latijnse etymologen het woord als  auctus  ( voltooid deelwoord van  augeo )  annus , dat wil zeggen,  de toename of volheid van het jaar .

 

Maar een andere interpretatie suggereert dat de autu- wortel van de  Latijnse stem autumnus van Etruskische oorsprong is en het idee van verandering impliceert  en is gekoppeld aan de Etruskische godheid Vetumno die de verandering van de seizoenen voorspelde.

 

Hoe het ook zij, de herfst brengt ons zijn gebruikelijke temperatuurdaling waarmee het landschap van de Spaanse velden en parken geleidelijk de groene kleur zal verlaten voor andere roodachtige en geelachtige kleuren  die gepaard zullen gaan met de val van niet-groenblijvende bladeren veroorzaakt door de toename van de wind . 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

bron:  65ymas.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :